Bakrecepten

Ginger beer cake met limoenglazuur

ginger beer cake glazuur gieten

Heb je weleens van Fanta of 7Up cake gehoord? Ik wel! Maar meer dan ervan horen is het nooit geworden. Ik ben er altijd wel nieuwsgierig naar geweest maar heb het nooit eerder uitgeprobeerd. Tot ik gisteravond dacht; dit kun je dan natuurlijk ook gewoon maken met ginger beer.

De cake is echt heel goed gelukt. Luchtig, smeuïg en een lekkere smaak! Ik maakte de cake af met een limoenglazuur. Hoe je deze ginger beer cake met limoenglazuur maakt? Dat vertel ik je hier: 

ginger beer cake plakje

Prep Time30 minsCook Time1 hrTotal Time3 hrs 10 mins
Dit heb je nodig:
 400 gram zelfrijzend bakmeel
 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
 5 middelgrote eieren, op kamertemperatuur
 200 gram kristalsuiker
 200 ml gingerbeer, op kamertemperatuur
 100 ml zonnebloemolie
 1 zakje vanillesuiker
 rasp van 1 limoen
 8 gram vers gember, fijn geraspt
 2 mespuntjes baking soda
 1/2 tl zout
Glazuur:
 100 gram poedersuiker
 10 gram limoensap
 12 gram (gepasteuriseerd) eiwit
Nog meer nodig:
 tulband vorm
 klontje boter en een eetlepel bloem
 standmixer met vlinder of een handmixer
 keukenkwast
 mengkom
 spatel
 bolzeef
Zo maak je het!
1

Smelt de extra boter en kwast hier de tulband vorm goed mee in. Bestuif deze dan met bloem en zet de vorm in de vriezer of koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 als je hete lucht gebruikt).

2

Klop de boter los en een beetje luchtig. Voeg dan de suiker, vanillesuiker, het zout, gember- en limoenrasp toe. Als dit goed door elkaar zit giet je al roerend de zonnebloemolie erbij tot je een egale massa hebt.

3

Voeg dan een ei toe en meng tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot alle eitjes er doorheen zitten.

4

Zeef dan het zelfrijzend bakmeel samen met de baking soda. Voeg dit toe aan het boter/ei/suiker mengsel en roer op lage stand tot een glad beslag. Voeg dan de gingerbeer beetje bij beetje toe en spatel dit er met de hand doorheen. Haal de tulband uit de vriezer of koelkast en giet hier het beslag in.

5

Bak de cake eerst 45 minuten op 175 graden en zet de oven dan nog op 160 voor een kwartier. Als het goed is moet de cake dan gaar zijn. Check het altijd even met een satéprikker voor de zekerheid. Nog een paar minuten langer bakken kan geen kwaad mocht dit nodig zijn.

6

Laat de cake ongeveer 10 minuten rusten in de vorm voordat je de cake lost op een rooster. Laat de cake vervolgens volledig afkoelen. Maak het glazuur door de ingrediënten bij elkaar te roeren (maak het glazuur niet te dun). Giet dit over de cake en laat dit vervolgens opdrogen (dit kan door het eiwit dat erin zit) mocht je water of alleen limoensap gebruiken zal dit glazuur altijd zacht blijven. Bewaar de cake buiten de koelkast.

Ingredients

Dit heb je nodig:
 400 gram zelfrijzend bakmeel
 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
 5 middelgrote eieren, op kamertemperatuur
 200 gram kristalsuiker
 200 ml gingerbeer, op kamertemperatuur
 100 ml zonnebloemolie
 1 zakje vanillesuiker
 rasp van 1 limoen
 8 gram vers gember, fijn geraspt
 2 mespuntjes baking soda
 1/2 tl zout
Glazuur:
 100 gram poedersuiker
 10 gram limoensap
 12 gram (gepasteuriseerd) eiwit
Nog meer nodig:
 tulband vorm
 klontje boter en een eetlepel bloem
 standmixer met vlinder of een handmixer
 keukenkwast
 mengkom
 spatel
 bolzeef

Directions

Zo maak je het!
1

Smelt de extra boter en kwast hier de tulband vorm goed mee in. Bestuif deze dan met bloem en zet de vorm in de vriezer of koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 als je hete lucht gebruikt).

2

Klop de boter los en een beetje luchtig. Voeg dan de suiker, vanillesuiker, het zout, gember- en limoenrasp toe. Als dit goed door elkaar zit giet je al roerend de zonnebloemolie erbij tot je een egale massa hebt.

3

Voeg dan een ei toe en meng tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot alle eitjes er doorheen zitten.

4

Zeef dan het zelfrijzend bakmeel samen met de baking soda. Voeg dit toe aan het boter/ei/suiker mengsel en roer op lage stand tot een glad beslag. Voeg dan de gingerbeer beetje bij beetje toe en spatel dit er met de hand doorheen. Haal de tulband uit de vriezer of koelkast en giet hier het beslag in.

5

Bak de cake eerst 45 minuten op 175 graden en zet de oven dan nog op 160 voor een kwartier. Als het goed is moet de cake dan gaar zijn. Check het altijd even met een satéprikker voor de zekerheid. Nog een paar minuten langer bakken kan geen kwaad mocht dit nodig zijn.

6

Laat de cake ongeveer 10 minuten rusten in de vorm voordat je de cake lost op een rooster. Laat de cake vervolgens volledig afkoelen. Maak het glazuur door de ingrediënten bij elkaar te roeren (maak het glazuur niet te dun). Giet dit over de cake en laat dit vervolgens opdrogen (dit kan door het eiwit dat erin zit) mocht je water of alleen limoensap gebruiken zal dit glazuur altijd zacht blijven. Bewaar de cake buiten de koelkast.

Ginger beer cake en limoenglazuur

ginger beer cake plakje los

ginger beer cake bovenaf

Liefs,
Eefje

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.