Bakrecepten

Citroen-passievrucht cheesecake

Vooraf citroen cheesecake

Deze citroen-passievrucht cheesecake (jes) zijn een eitje om te maken. Een heerlijk frisse traktatie welke ook heel makkelijk voor te bereiden zijn. Ik vertel je hoe! Mocht je met dit recept 1 taart willen maken zou ik een springvorm van 14 cm gebruiken en de baktijd met ongeveer 5 minuten verlengen. 

Hapje verticaal cheesecake

Prep Time15 minsCook Time30 minsTotal Time3 hrs
Dit heb je nodig:
 200 gram luchtige monchou (1 kuipje)
 40 gram kristalsuiker
 1,5 middelgroot ei
 1 zakje vanillesuiker
 rasp van 1 kleine citroen
Bodem:
 6 krokante haverkoekjes of Digestives
 30 gram roomboter
 1 el amandelmeel
 2 mespuntjes koekkruiden
 1 mespuntje zout
Topping:
 1 el lemoncurd
 het vruchtvlees van 1 passievrucht
Nog meer nodig:
 steelpan
 mengkom
 garde
 spatel
 siliconen muffinvorm voor 6
 fijne rasp
Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 140 graden hete lucht.

2

Kruimel de koekjes fijn. Dit kan met een keukenmachine of met de hand. Doe ze dan in een zakje en sla met een deegroller op de koekjes. Smelt in de tussentijd de roomboter in een steelpan. Voeg daar dan de verkruimelde koekjes, koekkruiden, amandelmeel en het zout aan toe. Roer dit goed en verdeel het over de 6 muffin vormpjes.

3

Druk de kruimels goed aan tot in de randjes.

Bodem cheescakes

4

Meng dan de monchou met de kristal- en vanillesuiker, citroenrasp, en ei tot een glad mengsel zonder klontjes. Verdeel dit ook gelijkmatig over de 6 vormpjes.

5

Roer de lemoncurd los en roer hier dan het passie-vrucht-vlees doorheen. Verdeel dit ook over de 6 taartjes. Neem dan een sat├ęprikker om de swirl aan te brengen.

Cheesecake voor het bakken

6

Bak de taartjes gaar ik 30 tot 35 minuten. Laat deze een uurtje afkoelen op het aanrecht en zet ze dan voor minstens 2 uur in de koelkast om op te laten stijven. Geniet!

Ingredients

Dit heb je nodig:
 200 gram luchtige monchou (1 kuipje)
 40 gram kristalsuiker
 1,5 middelgroot ei
 1 zakje vanillesuiker
 rasp van 1 kleine citroen
Bodem:
 6 krokante haverkoekjes of Digestives
 30 gram roomboter
 1 el amandelmeel
 2 mespuntjes koekkruiden
 1 mespuntje zout
Topping:
 1 el lemoncurd
 het vruchtvlees van 1 passievrucht
Nog meer nodig:
 steelpan
 mengkom
 garde
 spatel
 siliconen muffinvorm voor 6
 fijne rasp

Directions

Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 140 graden hete lucht.

2

Kruimel de koekjes fijn. Dit kan met een keukenmachine of met de hand. Doe ze dan in een zakje en sla met een deegroller op de koekjes. Smelt in de tussentijd de roomboter in een steelpan. Voeg daar dan de verkruimelde koekjes, koekkruiden, amandelmeel en het zout aan toe. Roer dit goed en verdeel het over de 6 muffin vormpjes.

3

Druk de kruimels goed aan tot in de randjes.

Bodem cheescakes

4

Meng dan de monchou met de kristal- en vanillesuiker, citroenrasp, en ei tot een glad mengsel zonder klontjes. Verdeel dit ook gelijkmatig over de 6 vormpjes.

5

Roer de lemoncurd los en roer hier dan het passie-vrucht-vlees doorheen. Verdeel dit ook over de 6 taartjes. Neem dan een sat├ęprikker om de swirl aan te brengen.

Cheesecake voor het bakken

6

Bak de taartjes gaar ik 30 tot 35 minuten. Laat deze een uurtje afkoelen op het aanrecht en zet ze dan voor minstens 2 uur in de koelkast om op te laten stijven. Geniet!

Citroen-passievrucht cheesecake

Citroen cheesecake bovenaf

Liefs,
Eefje

4 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.