• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog

Fotoverslag van de eerste EEFSFOOD workshop! (22-02-’20)

Eefje
2 reacties
25 februari 2020
Fotoverslag van de eerste EEFSFOOD workshop! (22-02-'20)

Voor de groep

Wauw, het zit erop! Mijn allereerste workshop. Hij spookte al jaren door mijn hoofd en na weken lang voorbereiden was het dan eindelijk zover. Ik vond het zelf echt te gek om te doen en ik heb volop genoten! 

Vooraf had ik al contact gehad met iedereen per mail. Ik wilde graag weten wat ze het allerliefst wilden leren zodat ik daar eventuele extra voorbereidingen voor kon treffen. In grote lijnen kwam het neer op hetzelfde; handiger worden met een spuitzak, meer informatie over een goede en lekkere botercrème, verschillende soorten spuitmondjes en vooral wat je ermee kunt. Met een propvol geladen auto vertrok ik zaterdag naar Beesd. De workshop vond plaats bij Het Nut. Een prachtig oud bankgebouw dat is omgetoverd tot geweldige (kook)studio. Aan de hand van een hele serie foto’s vertel ik je meer over deze dag! Ik wil Kalkidan van Foodslices.nl bedanken voor het vastleggen van deze voor mij toch wel bijzondere dag. Alle foto’s zijn door haar gemaakt!

Binnenkomst

Binnenkomst deelnemers

Na een uurtje alles klaarzetten ontving ik iedereen. Na een korte kennismaking en een kop thee of koffie begonnen we met de workshop. Voor elke deelnemer had ik een boekje met een aantal van mijn favoriete toppings, verschillende decoratie recepten en natuurlijk genoeg ruimte om eigen notities te maken.

Receptenboekjes

Start workshop 

Beginnen zonder iets lekkers te eten kan natuurlijk niet. Tijdens mijn intro praatje maakte ik mijn red velvet taart af en gaf daar gelijk de nodige tips bij. 

Start workshop

Ik snijd eigenlijk nooit een vers gemaakte taart direct aan. Meestal laat ik hem eerst even wat opstijven in de koelkast om vervolgens mooie strakke punten te kunnen snijden. Daar was nu geen tijd voor en gelukkig ging het zo ook goed!

Red velvet snijden

Ik vond het te gek om te zien dat er fanatiek werd meegeschreven!

Meeschrijven met tips

Lunch

Lunch tafel workshop

Na 1,5 uur tips te hebben gegeven en tricks te hebben laten zien was het tijd voor lunch. Er waren heerlijk verse broodjes met beleg, burrata salade met tomaat en pecannoten, plaattaart met courgette en zalm en ik had een geroosterd tomaten/paprika soepje gemaakt. 

Opscheppen maar lunch workshop

Tijdens de lunch was er gelegenheid om te bedenken wat je wilde gaan maken en oefenen.

Aan de slag!

Uitrusting

Iedereen werd voorzien van een schort, snijplank, mesje, paletmes, deegkrabber, spatel, schaaltje, spuitzak en taart dummie. Deze heb ik laten maken van siliconen en kun je eindeloos afspoelen en gebruiken. Ze zijn precies zo ruw en zwaar dat ze goed blijven staan zonder op je aanrecht te verschuiven.

Decoratie spullen

Er was ook een ruime keuze aan decoratie. Ik had al mijn favorieten meegenomen zoals mini Oreo’s, chocolade pretzels, karamel popcorn en geroosterde pecannoten.

Spuitzak puntje knippen

Na het uitkiezen van een spuitmondje werd er flink geoefend op diverse opspuit technieken. Ik liet zien wat je met welke kunt doen en gaf tips voor het mooiste resultaat. Eerst oefenen op een plankje en daarna op een dummie.

oefenen met opspuiten

Opspuiten close up

Focus opspuiten met kleur

Creaties

Dripcake

Ik had ook de optie gegeven om met een vooraf gebakken biscuit/taart naar de workshop te komen. Deze bovenstaande taart is geen dummie maar een echte taart. Ik vind hem geweldig goed gelukt! Suuuuper strak! Ook de gemaakte cupcakes zijn een plaatje. Echt geweldig om te zien hoe iedereen alles uit de kast trok om er wat moois van de maken. 

Cupcakes bovenaf

taart dummy opgespoten

Ik ben mega trots op wat er allemaal gemaakt is. De sfeer was top en onderling was het gezellig en inspireerde iedereen elkaar ook. Dat was mooi!

Capcakes deel 2

Goodiebag

Goodiebag inhoud

Ik liet niemand met lege handen naar huis gaan. Naast een doosje zelfgebakken cupcakes kreeg iedereen ook nog een aantal van mijn favoriete spuitzakken, spuitmondjes, een fijn potje rode kleurstof gel, sprinkles van Brand New Cake), notenmix, cupcake vormpjes en een bakje Crème Chantilly waarmee eerder deze dag ook flink is geoefend.

Goodiebags incl auto

Sponsoren

Deleukstetaartenshop.nl

Funcakes kleurstoffen

Fijne kleurstof gels van Funcakes. Het merk maakt niet heel veel uit. Als je maar een gel gebruikt, ik vind dit fijne en krachtige kleurstoffen. 

Taartdoosjes

Handige cupcakes doosjes met inleg kartonnetje. Zo blijven de cupcakes mooi op zijn plek staan!

Cake papiertjes

Cupcake papiertjes. Deze kun je natuurlijk overal kopen maar ik vind de kwaliteit vaak tegenvallen. Deze van Hous of Marie blijven mooi ook na het bakken. In heel veel kleuren verkrijgbaar!

Dille & Kamille Leiden

Schorten Dille & Kamille

Voor iedereen een schort om te dragen tijdens de workshop dankzij Dille & Kamille Leiden!

Valk Versmarkt

Sappen Valk Versmarkt

De Valk Versmarkt in Voorschoten heeft de lunch mogelijk gemaakt!

Bouwhuis.com

10 kilo Enchanted cream

Bedankt voor o.a. deze joekel van een zak Crème Chantilly. Dankzij deze zak kon iedereen royaal oefenen met opspuiten en afsmeren. Ook te bestellen in kleinere hoeveelheden via Bouwhuis.com.

De Notenshop

Sponsoring De Notenshop

Bedankt voor jullie witte chocolade, choco crisp bolletjes en zakken met gemengde nootjes voor in de goodiebag.

Deelnemers bedankt!

Groepsfoto workshop!

Alle deelnemers wil ik onwijs bedanken voor hun aanwezigheid en voor het succesvol maken van deze dag. Het was te gek jullie op weg te helpen, nieuwe skills te leren en inspiratie en ideeën te geven. Ik hoop deze week nog een nieuwe datum voor de tweede workshop bekend te maken. Zou jij erbij willen zijn?

“De workshop decoreren van Eef is een aanrader als je graag taarten en cupcakes bakt, maar nog wel wat bij wil leren over het decoreren hiervan. Je krijgt de fijne kneepjes van het opspuiten te leren en kunt hier zelf volop mee experimenteren op siliconen dummies tijdens de workshop. Je gaat naar huis met nieuwe informatie en energie om je toekomstige baksels er nog mooier uit te laten zien! – G”

“Ik vond het een leuke dag en vooral heel leerzaam. Ik heb weer leuke nieuwe ideetjes voor vullingen en botercrème smaken. Ik heb heel veel goede tips gekregen voor de botercrème en ik heb gelijk veel dingen ontdekt die ik fout deed haha. Het oefenen op de dummies was heel fijn om eerst te doen en ik vond het ook een geslaagde dag! – R”

Liefs,
Eefje

Basis decoreren Diverse blogs EEFSFOOD Workshop
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
2 reacties
  1. Nicolet

    26 februari 2020 15:09

    Hi Eef, ik reageer niet vaak maar wat vind ik dit leuk voor je!! Ik hoop dat je steeds succesvoller wordt met je eigen bedrijf! Lieve groet, Nicolet

    Beantwoord
    1. Eefje

      26 februari 2020 15:49

      Hoi Nicolet, wat ontzettend leuk om te horen. Dankjewel voor je berichtje! Liefs, Eefje

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Spaghetteria Pastabar – ik ben fan!

volgend bericht

Citroen-passievrucht cheesecake

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord