Blog

Fotoverslag van de eerste EEFSFOOD workshop! (22-02-’20)

Voor de groep

Wauw, het zit erop! Mijn allereerste workshop. Hij spookte al jaren door mijn hoofd en na weken lang voorbereiden was het dan eindelijk zover. Ik vond het zelf echt te gek om te doen en ik heb volop genoten! 

Vooraf had ik al contact gehad met iedereen per mail. Ik wilde graag weten wat ze het allerliefst wilden leren zodat ik daar eventuele extra voorbereidingen voor kon treffen. In grote lijnen kwam het neer op hetzelfde; handiger worden met een spuitzak, meer informatie over een goede en lekkere botercrème, verschillende soorten spuitmondjes en vooral wat je ermee kunt. Met een propvol geladen auto vertrok ik zaterdag naar Beesd. De workshop vond plaats bij Het Nut. Een prachtig oud bankgebouw dat is omgetoverd tot geweldige (kook)studio. Aan de hand van een hele serie foto’s vertel ik je meer over deze dag! Ik wil Kalkidan van Foodslices.nl bedanken voor het vastleggen van deze voor mij toch wel bijzondere dag. Alle foto’s zijn door haar gemaakt!

Binnenkomst

Binnenkomst deelnemers

Na een uurtje alles klaarzetten ontving ik iedereen. Na een korte kennismaking en een kop thee of koffie begonnen we met de workshop. Voor elke deelnemer had ik een boekje met een aantal van mijn favoriete toppings, verschillende decoratie recepten en natuurlijk genoeg ruimte om eigen notities te maken.

Receptenboekjes

Start workshop 

Beginnen zonder iets lekkers te eten kan natuurlijk niet. Tijdens mijn intro praatje maakte ik mijn red velvet taart af en gaf daar gelijk de nodige tips bij. 

Start workshop

Ik snijd eigenlijk nooit een vers gemaakte taart direct aan. Meestal laat ik hem eerst even wat opstijven in de koelkast om vervolgens mooie strakke punten te kunnen snijden. Daar was nu geen tijd voor en gelukkig ging het zo ook goed!

Red velvet snijden

Ik vond het te gek om te zien dat er fanatiek werd meegeschreven!

Meeschrijven met tips

Lunch

Lunch tafel workshop

Na 1,5 uur tips te hebben gegeven en tricks te hebben laten zien was het tijd voor lunch. Er waren heerlijk verse broodjes met beleg, burrata salade met tomaat en pecannoten, plaattaart met courgette en zalm en ik had een geroosterd tomaten/paprika soepje gemaakt. 

Opscheppen maar lunch workshop

Tijdens de lunch was er gelegenheid om te bedenken wat je wilde gaan maken en oefenen.

Aan de slag!

Uitrusting

Iedereen werd voorzien van een schort, snijplank, mesje, paletmes, deegkrabber, spatel, schaaltje, spuitzak en taart dummie. Deze heb ik laten maken van siliconen en kun je eindeloos afspoelen en gebruiken. Ze zijn precies zo ruw en zwaar dat ze goed blijven staan zonder op je aanrecht te verschuiven.

Decoratie spullen

Er was ook een ruime keuze aan decoratie. Ik had al mijn favorieten meegenomen zoals mini Oreo’s, chocolade pretzels, karamel popcorn en geroosterde pecannoten.

Spuitzak puntje knippen

Na het uitkiezen van een spuitmondje werd er flink geoefend op diverse opspuit technieken. Ik liet zien wat je met welke kunt doen en gaf tips voor het mooiste resultaat. Eerst oefenen op een plankje en daarna op een dummie.

oefenen met opspuiten

Opspuiten close up

Focus opspuiten met kleur

Creaties

Dripcake

Ik had ook de optie gegeven om met een vooraf gebakken biscuit/taart naar de workshop te komen. Deze bovenstaande taart is geen dummie maar een echte taart. Ik vind hem geweldig goed gelukt! Suuuuper strak! Ook de gemaakte cupcakes zijn een plaatje. Echt geweldig om te zien hoe iedereen alles uit de kast trok om er wat moois van de maken. 

Cupcakes bovenaf

taart dummy opgespoten

Ik ben mega trots op wat er allemaal gemaakt is. De sfeer was top en onderling was het gezellig en inspireerde iedereen elkaar ook. Dat was mooi!

Capcakes deel 2

Goodiebag

Goodiebag inhoud

Ik liet niemand met lege handen naar huis gaan. Naast een doosje zelfgebakken cupcakes kreeg iedereen ook nog een aantal van mijn favoriete spuitzakken, spuitmondjes, een fijn potje rode kleurstof gel, sprinkles van Brand New Cake), notenmix, cupcake vormpjes en een bakje Crème Chantilly waarmee eerder deze dag ook flink is geoefend.

Goodiebags incl auto

Sponsoren

Deleukstetaartenshop.nl

Funcakes kleurstoffen

Fijne kleurstof gels van Funcakes. Het merk maakt niet heel veel uit. Als je maar een gel gebruikt, ik vind dit fijne en krachtige kleurstoffen. 

Taartdoosjes

Handige cupcakes doosjes met inleg kartonnetje. Zo blijven de cupcakes mooi op zijn plek staan!

Cake papiertjes

Cupcake papiertjes. Deze kun je natuurlijk overal kopen maar ik vind de kwaliteit vaak tegenvallen. Deze van Hous of Marie blijven mooi ook na het bakken. In heel veel kleuren verkrijgbaar!

Dille & Kamille Leiden

Schorten Dille & Kamille

Voor iedereen een schort om te dragen tijdens de workshop dankzij Dille & Kamille Leiden!

Valk Versmarkt

Sappen Valk Versmarkt

De Valk Versmarkt in Voorschoten heeft de lunch mogelijk gemaakt!

Bouwhuis.com

10 kilo Enchanted cream

Bedankt voor o.a. deze joekel van een zak Crème Chantilly. Dankzij deze zak kon iedereen royaal oefenen met opspuiten en afsmeren. Ook te bestellen in kleinere hoeveelheden via Bouwhuis.com.

De Notenshop

Sponsoring De Notenshop

Bedankt voor jullie witte chocolade, choco crisp bolletjes en zakken met gemengde nootjes voor in de goodiebag.

Deelnemers bedankt!

Groepsfoto workshop!

Alle deelnemers wil ik onwijs bedanken voor hun aanwezigheid en voor het succesvol maken van deze dag. Het was te gek jullie op weg te helpen, nieuwe skills te leren en inspiratie en ideeën te geven. Ik hoop deze week nog een nieuwe datum voor de tweede workshop bekend te maken. Zou jij erbij willen zijn?

“De workshop decoreren van Eef is een aanrader als je graag taarten en cupcakes bakt, maar nog wel wat bij wil leren over het decoreren hiervan. Je krijgt de fijne kneepjes van het opspuiten te leren en kunt hier zelf volop mee experimenteren op siliconen dummies tijdens de workshop. Je gaat naar huis met nieuwe informatie en energie om je toekomstige baksels er nog mooier uit te laten zien! – G”

“Ik vond het een leuke dag en vooral heel leerzaam. Ik heb weer leuke nieuwe ideetjes voor vullingen en botercrème smaken. Ik heb heel veel goede tips gekregen voor de botercrème en ik heb gelijk veel dingen ontdekt die ik fout deed haha. Het oefenen op de dummies was heel fijn om eerst te doen en ik vond het ook een geslaagde dag! – R”

Liefs,
Eefje

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.