De rest van het land

Spaghetteria Pastabar – ik ben fan!

Menukaart spagheteria

Drie jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met Spaghetteria Pastabar. Ik schreef er toen over in mijn weekoverzicht welke je hier terug kunt lezen. Ik weet nog heel goed hoe leuk en lekker ik het vond en dat enthousiasme is eigenlijk niet meer weggegaan. Het jammere is dat er (nog steeds) geen vestiging van in Leiden zit. Wat weer neerkomt op dat ik er nooit meer heb gegeten na kennismaking. Al is de pasta nog zo goddelijk, je gaat er toch niet zo snel een uur heen en een uur terug voor reizen.

Na Amsterdam en Utrecht is onlangs een eerste vestiging in Rotterdam geopend en ben ik uitgenodigd om te komen eten. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Met +1 Leroy in de trein die kant op. Ik had hem al helemaal lekker zitten maken dus zijn verwachtingen waren hoog! Deze vestiging is super groot en ruim (ten opzichte van de locatie waar ik eerder was). We werden welkom geheten en mochten een plekje uitkiezen. 

Olie op tafel

De kaart ligt op tafel en de keuze is ‘beperkt’. Dat is juist onderdeel van het hele concept. Er wordt bijna dagelijks gewisseld met wat er op het menu staat. Ik vind dat tof! Er zijn wel veel gerechten die rouleren. Ga er dus niet vanuit dat je dezelfde pasta als vorige keer kunt eten, al zit die kans er dus wel in. We zijn echt in de watten gelegd en ging rollend naar huis. Op drie dingen na hebben we de hele kaart geproefd. Om de avond af te trappen kregen we een lekkere Aperol Spritz en een heer-lijk broodje.

Aperol Spritz Spaghetteria

Er werd ons daarna nog gevraagd of we allergieën of andere wensen hadden. Leroy en ik zijn beide geen fan van gorgonzola. Toen ik dat zei was de reactie: ‘toch ga ik jullie die geven’. Zulke uitspraken doe je als je weet waar je het over hebt. En hoewel ik echt anti gorgonzola ben werd ik toch benieuwd. Het kwam op tafel samen met twee andere pasta’s. We begonnen eerst aan de gorgonzola ravioli omdat we dachten daar het minst fan van te zijn. De eerste hap was even wennen maar ik moet toegeven het was super mild van smaak en die prei erbij was echt een toppertje. Per ravioli vonden we het lekkerder worden! Uiteindelijk vonden we het stiekem jammer dat het bord leeg was. Tot zover de eerste verrassing van de avond!

Gorgonzola pasta

We schoven een bord door en begonnen aan de fruti di mare. Lekker maar iets minder smaak vonden wij maar dat komt denk ik door de volgorde van eten.

Fruti di mare pasta

Ragout van eend met rode wijn en kaneel. Voor de oplettende kijker ik eet normaalgesproken geen eend. Heel heel zelden als ik het voor mijn neus krijg/of ik het niet door heb wel. Het was heerlijk! Leuk om de kaneel duidelijk maar niet overheersend terug te proeven.

Pasta eend

Honger hadden we niet meer maar na de vraag of we nog iets zouden lusten waren we toch ook nog wel erg nieuwsgierig naar de pasta met Toscaanse worst. ‘Komt eraan!’. Wederom heer-lijk.

Hanenkammen pasta

Met nog een extraatje, namelijk de penne Arrabiata. Nouuu, dit was echt niet normaal lekker. We durfde het eigenlijk niet te zeggen omdat het de meest ‘simpele’ pasta van de kaart is maar stiekem was het onze favoriet van de avond. Je weet echt niet wat je proeft <3.

Pasta arrabiata

Tiramisu for two! Ook al zo lekker! Dit wordt een beetje eentonig hè? Mijn aller lievelings tiramisu eet ik al jaren bij City Hall in Leiden maar deze kwam heel erg in de buurt.

Tiramisu Spaghetteria

Of dat het laatste was? Echt niet! Zuur of koud? Absoluut koud! Dit is de mildste (qua zuurheid) scropino die ik ooit heb gedronken. Dat is omdat ze hun eigen citroen sorbet maken en hiervoor gebruiken. Hier kan ik wel een paar glazen van op. Genieten!

Koude scropino

Of dat het dan was? Nog steeds niet! Als echte afsluiter kregen we nog een lekker glaasje ijs en ijskoude limoncello!

Limoncello

Zoals ik eerder al zei, rollend naar huis! Echt onwijs genoten en ik blijf gewoon hopen op een vestiging in Leiden om er vaker heen te gaan. Eerst in Den Haag zou ook al een upgrade zijn. Ga hierheen voor een overheerlijk bord pasta en een gezellige avond want met de sfeer zit het ook wel snor! Spaghetteria Rotterdam, bedankt!

• op de pasta foto’s zie je halve porties 
• er zijn 6 vestigingen in Amsterdam, 3 in Utrecht en nu ook 1 in Rotterdam op de Nieuwe Binnenweg
• de pasta prijzen liggen tussen €10,50 en €16,50

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.