Bakrecepten

Reuze roze koek

Puntje roze koek

Collega en vriendin Marike van Oh My Pie! maakte vorige week een prachtige roze koek taart. Natuurlijk een glutenvrije en iets ‘gezonder’ dan de standaard. Het recept ging door het dak bij haar en ze zei: ‘Jij moet gewoon even een Eef versie maken’. Dit zijn andere woorden voor: gebruik op zijn minste suiker en boter. Nou daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Hij lukte gelijk perfect en het is echt verrassend makkelijk om te maken vind ik. Hier is het recept van deze reuze roze koek! Wil je liever een glutenvrije variant maken? Dan verwijs ik je graag door naar het recept van Marike!

Roze koek heel bovenaf

Prep Time10 minsCook Time25 minsTotal Time1 hr 30 mins
Dit heb je nodig:
 100 gram amandelmeel
 80 gram zelfrijzend bakmeel
 100 gram witte basterdsuiker
 20 gram vanillesuiker
 2 middelgrote eieren
 40 gram roomboter, gesmolten
 50 ml (plantaardige)melk
 snufje zout
 mespuntje baking soda
 rasp van een halve limoen
Glazuur:
 175 gram poedersuiker
 sap van een halve limoen
 2 el (gepasteuriseerd) eiwit
 2 el grof gehakte pistachenoten
 roze kleurstof (van bijvoorbeeld Wilton of Funcakes). Je kunt ook bietensap of frambozen puree gebruiken.
Nog meer nodig:
 mengkom
 springvorm 22 cm
 velletje bakpapier
 steelpan of magnetron schaaltje
 garde
 rasp
Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 170 graden convectie stand (boven en onder warmte). Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met een dun laagje boter of olie.

2

Doe de eieren, melk en gesmolten roomboter in een mengkom en roer dit los en egaal. Roer dan de suiker, vanillesuiker en het zout er doorheen en voeg dan het zelfrijzend bakmeel, amandelmeel, mespuntje baking soda en limoenrasp toe. Roer dit tot een mooi glad beslag.

3

Giet het beslag in de vorm en bak de koek gaar in ongeveer 25 minuten. Snijd daarna met een dun mesje de randen los en laat de koek minstens een uur afkoelen.

4

Maak daarna het glazuur aan door de poedersuiker te mengen met het eiwit en limoensap. Breng op kleur naar eigen inzicht met de kleurstof. Schep het glazuur op het midden van de koek en verdeel het met de bolle kant van een eetlepel. Niet helemaal tot het randje want het loopt nog een klein beetje uit. Maak af met pistache nootjes en laat het glazuur even drogen voordat je er een punt uitsnijd. Eet smakelijk!

Ingredients

Dit heb je nodig:
 100 gram amandelmeel
 80 gram zelfrijzend bakmeel
 100 gram witte basterdsuiker
 20 gram vanillesuiker
 2 middelgrote eieren
 40 gram roomboter, gesmolten
 50 ml (plantaardige)melk
 snufje zout
 mespuntje baking soda
 rasp van een halve limoen
Glazuur:
 175 gram poedersuiker
 sap van een halve limoen
 2 el (gepasteuriseerd) eiwit
 2 el grof gehakte pistachenoten
 roze kleurstof (van bijvoorbeeld Wilton of Funcakes). Je kunt ook bietensap of frambozen puree gebruiken.
Nog meer nodig:
 mengkom
 springvorm 22 cm
 velletje bakpapier
 steelpan of magnetron schaaltje
 garde
 rasp

Directions

Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 170 graden convectie stand (boven en onder warmte). Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met een dun laagje boter of olie.

2

Doe de eieren, melk en gesmolten roomboter in een mengkom en roer dit los en egaal. Roer dan de suiker, vanillesuiker en het zout er doorheen en voeg dan het zelfrijzend bakmeel, amandelmeel, mespuntje baking soda en limoenrasp toe. Roer dit tot een mooi glad beslag.

3

Giet het beslag in de vorm en bak de koek gaar in ongeveer 25 minuten. Snijd daarna met een dun mesje de randen los en laat de koek minstens een uur afkoelen.

4

Maak daarna het glazuur aan door de poedersuiker te mengen met het eiwit en limoensap. Breng op kleur naar eigen inzicht met de kleurstof. Schep het glazuur op het midden van de koek en verdeel het met de bolle kant van een eetlepel. Niet helemaal tot het randje want het loopt nog een klein beetje uit. Maak af met pistache nootjes en laat het glazuur even drogen voordat je er een punt uitsnijd. Eet smakelijk!

Reuze roze koek

Roze koek bovenaf

Roze koek veri

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.