[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Een jaar of twee geleden at ik voor het eerst een gyoza! Mennn, waar was dat heel mijn leven? Ben er echt dol op nu. Zo belandde het op mijn ‘voortdurend uitstel to cook‘ lijst. Tot ik vorige week bij Mai te gast was. Samen met nog een paar Leidse food freaks was ik uitgenodigd om te komen koken en lunchen in haar studio. Mai kun je kennen van Masterchef Nederland ’16. En later dit jaar komt haar Vietnamese kookboek Ãn Ãn (Aan Tafel) uit. Onder het oog van de expert heb ik dus voor het eerst gyoza’s gemaakt. En dat gaf net even wat ik nodig had om het thuis ook eens klaar te maken. Zonder recept maar met freestyle. Goed geluhukt! Dus ik deel graag het recept met je!
Maal eerst de shiitake fijn, daarna de garnalen (medium fijn) en daarna de kippendij tot gehakt.
Doe dit samen met alle andere ingrediënten in een schaal en kneed het door elkaar.
Leg een gyoza vel op je handen en maak rondom nat met de top van je wijsvinger.
Schep de vulling in het midden. Zorg ervoor dat je niet teveel vulling neemt want dan komt het er aan de zijkant weer uit tijdens het dichtvouwen. Maar dat merk je vanzelf wel.
Ik kan aanraden even een Youtube video te kijken voor de vouw techniek. Mij is dit onlangs live geleerd. Het is minder moeilijk dan het misschien lijkt (vind ik dan) maar het kost zeker wel even tijd!
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier een scheutje zonnebloemolie in. Zet er zo'n 10 gyoza's in. Laat de onderkant lichtbruin en krokant bakken. Voeg dan een scheutje water toe, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat dit voor zo'n 6-8 minuten staan garen/stomen. Haal dan de deksel van de pan en bak opnieuw tot de onderkant weer krokant is en het vocht verdampt is. Dit duur bij elkaar zo'n 12-15 minuten.
Serveer direct met soja- of chilisaus. GENIETEN!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maal eerst de shiitake fijn, daarna de garnalen (medium fijn) en daarna de kippendij tot gehakt.
Doe dit samen met alle andere ingrediënten in een schaal en kneed het door elkaar.
Leg een gyoza vel op je handen en maak rondom nat met de top van je wijsvinger.
Schep de vulling in het midden. Zorg ervoor dat je niet teveel vulling neemt want dan komt het er aan de zijkant weer uit tijdens het dichtvouwen. Maar dat merk je vanzelf wel.
Ik kan aanraden even een Youtube video te kijken voor de vouw techniek. Mij is dit onlangs live geleerd. Het is minder moeilijk dan het misschien lijkt (vind ik dan) maar het kost zeker wel even tijd!
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier een scheutje zonnebloemolie in. Zet er zo'n 10 gyoza's in. Laat de onderkant lichtbruin en krokant bakken. Voeg dan een scheutje water toe, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat dit voor zo'n 6-8 minuten staan garen/stomen. Haal dan de deksel van de pan en bak opnieuw tot de onderkant weer krokant is en het vocht verdampt is. Dit duur bij elkaar zo'n 12-15 minuten.
Serveer direct met soja- of chilisaus. GENIETEN!
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]