• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Foodpost

Foodpost #6 – Gimber drink, thee, pannenkoeken en meer!

Eefje
2 reacties
28 januari 2020
Foodpost #6 - Gimber drink, thee, pannenkoeken en meer!

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

Wakuli koffie zak

Tijd voor foodpost #6 – Afgelopen twee maanden was het weer feest en heb ik een aantal toffe pakketjes mogen ontvangen. Van ijs tot thee, en van koffie tot bonenschotels. Wat ik er allemaal van vind lees je hier:

Wakuli koffie

Wakuli zak groen

Deze twee zakken kreeg ik opgestuurd en dat ging perfect met brievenbuspost. Thuis heb ik geen bonen machine dus ik kreeg een maling waarmee ik uit de voeten kan met mijn percolator. Toen ik het pakketje opende was ik gelijk fan van de zakken. Kekke kleurtjes en mat materiaal. Beide vind ik erg lekker! Het is de Wakuli blend en Rwanda. Ik heb ze nog niet naast elkaar geproefd om een favoriet uit te roepen. Wakuli zorgt ervoor dat de koffieboeren een eerlijke prijs krijgen. Meer lezen over dit hippe jonge merk met goede koffie? Klik dan hier.

Sweet dates 

Sweet dates pakket

De maakster van deze dadels stuurde mij een berichtje op Instagram of ik een proef pakketje wilde ontvangen. Zoals je ziet wilde ik dat wel. De dadels zijn naast mooi ook super smeuïg, smaakvol en voorzien van een laagje chocolade. Bij de eerste die ik probeerde dacht ik dat de pit er nog inzat maar dit bleken stukje noot te zijn die ook bovenop de dadel zat. Ze zijn dus ook gevuld. Ik zou ze voor mezelf niet heel snel kopen maar wel voor iemand die hier dol op is als cadeau! Meer zien? Check dan even het Instagram account van Sweet Dates.

Gimber drink

Gimber drink

Prachtige fles met heerlijke inhoud. Bij gember houd ik vooral van het pittige gedeelte. Nou, dat is deze Gimber drink zeker! (als je wil natuurlijk want je kunt zelf doseren). Het is een iniminie beetje gezoet. Voor in koude dranken vind ik het echt heerlijk. Schijfje limoen met Spa rood erbij bijvoorbeeld. Voor in de thee vind ik het persoonlijk net iets te zoet maar daar is dit extract wel perfect voor. Met andere woorden, als je dol bent op gember vind je dit echt heer-lijk! Door de smaak en het gemak vind ik Gimber drink echt een aanrader!

Tony’s Valentijnsreep 

Tony's Valentijnsreep

Toen ik in mijn mailbox las dat deze reep onderweg was had ik zo mijn twijfels. Zoals in eerdere foodpost beschreven hou ik echt niet van eten en drinken met bloemige smaken. Ook in eerdere foodpost heb ik weleens iets gezegd over de dosering van Tony’s. Wanneer je een smaak echt heerlijk vind lijkt het er te weinig in te zitten en adersom. In dit geval in mijn voordeel want ik heb niks van de roos terug geproefd en dat maakt dat ik deze reep prima lekker vond. Wel zoet! Maar icm het frisse van de framboos toch echt wel lekker. 

HAK bonenschotels 

HAK bonenschotel zak

Als je mij dit als kind had voorgeschoteld waren we echt geen vrienden geworden. Ik gruwelde echt van bonen. Die melige structuur, brrr! Gelukkig is dat goed gekomen. De structuur is nog steeds niet mijn favoriet maar de smaak vind ik wel lekker. Ik kreeg een pakket van Happy Life PR waar 3 nieuwe zakken bonenschotel zaten. Je ziet het, slechts één heeft de foto gehaald. Die andere twee zakken had ik al snel op. Beide heb ik het in wraps gerold en met kaas in een ovenschaal gedaan (18 minuten op 200 graden). Afgemaakt met een schep crème fraiche en wat verse bieslook. Zo heb je echt een intens simpel maar heerlijk maaltje. Ik denk dat ik binnenkort weer zo’n zak in mijn boodschappenmandje schuif hoor. Nog een fijne bijkomstigheid, de schotels zijn geheel vegan. Wat mij betreft een aanrader voor een snelle of makkelijke hap!

Tea Bar thee

Tea bar tea

Thee, ik roep vaak doe maar een smaakje. Maar eigenlijk is er ook heel veel thee waar ik niet dol op ben. Zou hou ik niet van groene thee, is rooibos ook geen favoriet en met zwarte thee als earl grey maak je mij ook niet echt blij. Doe mij maar lekker een simpel zakje sinaasappel- of kersenthee. Ik drink wel heel graag thee en en zoek soms echt naar een nieuwe lekkere smaak. Ik mocht een aantal smaken uitzoeken op teabar.nl.

Tea bar thee in zakjes

Ik koos voor Orange Nightfall, White Delight, Sweet Dreams en Lemon Chai. Die laatste vind ik echt héél erg lekker! Mijn absolute favoriet van de 4! De andere 3 vind ik ook erg lekker al is de White Delight wel best zoet. De Orange en Sweet Dream staan op een gedeelde tweede plek. Dankjewel Tea Bar!

Ben & Jerry’s – Netflix & Chilll’d 

B&J pretzel

Netflix & Chilll’d is de nieuwe smaak van Ben & Jerry’s. Ik kreeg twee potten thuisgestuurd en MIJN HEMEL WAT LEKKER! Echt dit is zo helemaal mijn ding. Die pretzel swirl is super zout. Het pindakaasijs is perfect en die stukje brownies zijn super smeuïg. Na één hap wist ik gelijk dat dit een smaak is die ik zeker ook zou kopen. Als je van deze smaken combi houdt? KOPEN! Vanaf 9 maart ’20 is ie verkrijgbaar. HEMELS!

Tony’s Paasreep

Paasreep Tony's

Toen ik in mijn mailbox zag dat deze onderweg was dacht ik echt yesss! Ik ben dol op spijs en nootjes. Heerlijke reep wat mij betreft maar iets heel bijzonders moet je niet verwachten. Ik had ‘m persoonlijk denk ik nóg lekkerder gevonden in het puur.

Panash Pancakes 

Panash pancakes 5 smaken

Deze 5 blikken met pannenkoekenmix vind echt een geweldig leuk design hebben. Panash is een nieuw merk met diverse smaken pannenkoekenmix. De mixen zijn gemaakt van pure ingrediënten zonder E-nummers, biologisch smeltmeel en zonder toegevoegde suiker. Je kunt ze zoveel vegan als ‘gewoon’ bereiden. Achterop staat hoeveel je nodig hebt voor bijvoorbeeld twee of vier pannenkoeken. Ik heb als eerste de mango-kardemom mix gebruikt. Het beslag aangemaakt met ei en havermelk. Ik vond de pannenkoeken echt super smeuïg en een lekkere smaak hebben. De andere smaken zijn gember-citroengras, naturel, cacao en rode biet-venkel. Ik heb weleens eerder verteld over dat ik pannenkoekenmix onzin vind maar dan heb ik het over de standaard pannenkoek. Ik ga snel de andere smaken ook uitproberen. Over deze mixen ben ik so far enthousiast! Meer lezen? Dat kan op de site van Panash.

Liefs, 
Eefje 

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

Chocolade Dadels foodpost Koffie thee
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
2 reacties
  1. Chantal

    29 januari 2020 19:55

    Die Tony paas reep met spijs hoe moet ik die voorstellen; zitten er echt stukjes spijs in (bijv zachtje stukjes) of is het eerder de smaak ervan ?

    Beantwoord
    1. Eefje

      29 januari 2020 20:05

      Hi Chantal! Het zijn bolletjes spijs die in de reep zitten. Echt heel lekker!

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Paddestoelen arancini met truffelmayonaise

volgend bericht

Japanse gyoza (met kip en garnaal)

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Luxe speculaas shortbread taart
Bakrecepten Taart

Speculaas shortbread taart met kaneelmousse

4 min leestijd
14 november 2020
Karamel shortbread met kokosbodem
Koekjes No bake Recepten

Karamel shortbread met kokosbodem

1 min leestijd
27 september 2021
3 x Vegan botercrème
Recepten Vegan lekkers

3 x Vegan botercrème

6 min leestijd
25 november 2021
Sinterklaas themataart met sinaasappel, chocolade & speculaas
Bakrecepten Recepten Taart Video's

Sinterklaas themataart met sinaasappel, chocolade & speculaas

1 min leestijd
9 november 2017
Vanille-perziktaart met witte chocolade-limoen botercrème
Bakrecepten Recepten Taart

Vanille-perziktaart met witte chocolade-limoen botercrème

3 min leestijd
24 januari 2018

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰 ⠀⠀⠀ adv - J HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰
⠀⠀⠀
adv - Joehoeee, ik heb weer heerlijk online boodschappen gedaan bij Crisp! Dagelijkse boodschappen die de volgende dag al in huis waren, maar ook extra lekkers omdat ik mijn eetclub vriendinnen heb uitgenodigd voor een brunch🥐
⠀⠀⠀
Met lekker lokaal fruit maakte ik een salade, de kruidenroomkaas met zalm was een hit en Eef zou Eef niet zijn als er geen tomaten met burrata op tafel staan🍅 + de lekkerste croissantjes ever, heerlijke bagels🥯, suikerbrood, mimosa’s🍊🥂 & meer!
⠀⠀⠀
Crisp houdt van lokaal en ik ook👌🏻 Het komt rechtstreeks bij de teler of boer vandaan wanneer jij je bestelling plaatst✅ Knettervers en lekker! In mijn stories vind je een korting van €15,- op je eerste bestelling! Daarbij ontvang je een zak van die goddelijke croissants en óók nog een geweldige zelf afbak appeltaart van @jordysbakery 🍎 Doe er je voordeel mee😍
⠀⠀⠀
Voor de kenners; wat moet ik volgende keer zéker mee bestellen?? Ik ben benieuwd naar jullie tips en heb er vorige keer al zoveel aan gehad👇🏻 Bedankt alvast❤️
⠀⠀⠀
In samenwerking met @crisp_nl 🛒
⠀⠀⠀
#eefsfood #lekkercrisp #crispfan #vriendinnenbrunch #mimosas #bagels #croissants #onlineboodschappen
WEEKENDPLANNEN☀️ + HERSENSPINSELS👇🏻
⠀⠀⠀
Zo dat was even flink aanpoten afgelopen 2 weken. De to do lijst na een vakantie was zelden zo lang🤓 Klaar is ie nog niet, maar de absolute ‘moetjes’ zijn af of opgestuurd📮 Vandaag had ik een meeting op het strand en dit weekend ga ik lekker varen (nu kan het nog)🥰
⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik ook heel erg aan het nadenken over wat ik hier op ‘the gram’ allemaal deel/wil delen. Ik wil het niet per se anders, maar ik wil graag (nog) meer variatie!
⠀⠀⠀
Ik ben altijd mezelf hier, maar toch ook een gefilterde versie. Ik heb een veel fellere mening over dingen waar ik me vaak over op de vlakte hou bijvoorbeeld. Ook zou ik een leuk terugkomend (non food) topic in mijn stories willen optuigen dat met regelmaat terugkomt. Daarover zit ik nu te brainstormen met mezelf👍🏻 Input is zéér welkom hieronder in de reacties. De Instagram ergernissen nieuwe leven in blazen? Of de voor- en nadelen van het ‘single’ leven uitpluizen samen met jullie? Etc etc.
⠀⠀⠀
‘Eef test’ is ook een rubriek die ik weer wil oppakken. En dan in welke vorm? Eigen ondernemer zijn is geweldig, maar dat ‘ALLES’ kan laat me soms ook verzuipen. Welk (food)product moet ik testen en met mijn ongezouten review delen? Suggesties; ook welkom!
⠀⠀⠀
Ik denk ook vaak terug naar hoe Instagram van 5+ jaar geleden was en wat ik toen leuk vond om te delen. Onder andere dit soort hersenspinsels…
⠀⠀⠀
Dit was ‘m voor nu; wilde ik even kwijt.
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑 ⠀⠀⠀ Normaal b MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑
⠀⠀⠀
Normaal ben ik er niet zo happig op, maar soms komt er een foodtrend voorbij die je toch een keertje uit wil proberen! Deze combinatie is romig, zoet, zuur en fris tegelijk:⠀⠀⠀
⠀⠀⠀
➡️1 bolletje burrata (100 gram)
➡️1 bevroren rijpe perzik
➡️1 rijpe passievrucht
➡️Balsamicostroop
➡️Gezouten pistachenoten
➡️Takje basilicum
➡️Honing of zoutflakes (optioneel)
⠀⠀⠀
Zorg dat de perzik goed bevroren is én gebruik een scherpe rasp. De rest spreekt voor zich!🔥
⠀⠀⠀
Tip: zet het bord/schaaltje van tevoren ook even in de vriezer, zo smelt het iets minder snel❄️
⠀⠀⠀
Als je het in 4 porties verdeeld heb je een hele leuke amuse voor een etentje met vrienden of familie🍨
⠀⠀⠀
Ook lekker om met een toastje doorheen te scheppen👌🏻 Sla jij ‘m op?✅ Direct opeten; maar dat lijkt me logisch.
⠀⠀⠀
#eefsfood #perzik #burrata #amuse #pistache #balsamico #passievrucht
LAUWWARME GNOCCHI SALADE MET COURGETTE, TOMAAT, BU LAUWWARME GNOCCHI SALADE MET COURGETTE, TOMAAT, BURRATA, PESTO & PISTACHE🌱
⠀⠀⠀
adv - Een super lekkere salade die perfect is als maaltijd👌🏻 Bak eerst de gnocchi knapperig (heel belangrijk) en voeg daarna de rest toe💛
⠀⠀⠀
Eind juni dit jaar was ik in Parma om van dichtbij te zien waar de basilicum voor in de Pesto alla Genovese van @granditalianl groeit en wordt geoogst. Je kunt je vast voorstellen hoe heerlijk het daar rook😍 Al enige tijd is de basilicum in deze Pesto ISCC PLUS gecertificeerd. Een volledig duurzame oogst, behoud van natuur, mensenrechten naleving worden hiermee gegarandeerd en dat maakt deze Pesto dus extra lekker💚
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 2 personen als maaltijd:
➡️500 gram Grand’Italia Gnocchi di Patate
➡️1 courgette, in dikke halve plakken
➡️200 gram Roma tomaatjes, in partjes
➡️90 gram Grand’Italia Pesto alla Genovese
➡️1 bol burrata
➡️2 handjes gemengde sla
➡️rasp van een halve citroen
➡️sap van een kwart citroen
➡️25 gram gezouten pistache noten
➡️verse basilicum
➡️Bakboter/olijfolie
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Bak met een beetje olijfolie, peper en zout de courgette gaar en goudbruin in een koekenpan. Als dit bijna klaar is voeg je de citroenrasp- en sap toe. Bak nog een half minuutje mee en zet apart om af te laten koelen.
⠀⠀⠀
Doe dan flink wat bakboter in diezelfde pan en bak de gnocchi goudbruin en krokant. Zet het vuur uit en laat grotendeels afkoelen. Voeg hier dan de Pesto aan toe.
⠀⠀⠀
Roer hier de courgette, tomaten en rode ui doorheen. Doe in een kom met de sla en maak af met de burrata, pistachenoten en wat extra verse basilicum. Eet smakelijk! Sla jij dit recept op voor later?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met @granditalianl 🇮🇹
⠀⠀⠀
#eefsfood #LaBellaVita #GrandItalia #basilicum #burrata #gnocchi
EEN MOOI SERVIES IS HET HALVE WERK🌸 ⠀⠀⠀ a EEN MOOI SERVIES IS HET HALVE WERK🌸
⠀⠀⠀
adv - Ja hoor, ik mocht weer aan de slag met een práchtig servies en home accessoires van Villeroy & Boch😍 Dit is de nieuwe ‘Perlemor’ collectie. Deze is verkrijgbaar in de kleuren Sand & Coral. Van botervloot tot diep bord en van een bijpassende vaas tot aan geweldige (koffie)kopjes. Een feest om je tafel mee te dekken!🙌🏻
⠀⠀⠀
Verse broodjes, roomboter, beleg, lekker sapje, je favoriete fruit, thee en een makkelijke maar vooral méga lekkere courgette carpaccio. Dit is wat je daarvoor nodig hebt (3 porties):
➡️2 courgettes
➡️40 gram feta, verbrokkeld
➡️1/2 ingelegde rode ui
➡️10 Kalamata olijven, in stukjes
➡️gehakte gezouten pistachenoten
➡️1 el olijfolie + extra
➡️1 el (noten)azijn
➡️1 flinke tl grove mosterd
➡️1 flinke tl honing
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
👉🏻Maak linten van de courgettes met behulp van een kaasschaaf. Vooral de linten zonder zaadlijsten zijn geschikt (verwerk de rest in een andere gerecht). Doe hier wat olijfolie, peper & zout op. Bak kort in een hete grillpan. Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor goed door elkaar te schudden. De rest spreekt voor zich.
⠀⠀⠀
Het servies kun je terugvinden op villeroy-boch.nl en vind je het snelst door ‘Perlemor’ in de zoekbalk te zetten🔎 Welk item vind jij het mooist?👇🏻Sla vooral op voor inspiratie en het lekkere courgette carpaccio recept✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met @villeroyboch 🥰 #eefsfood #villeroyboch #servies #yesvb #courgettecarpaccio #brunchen
MAKKELIJKE 10 MINUTEN MAALTIJD🔥 ⠀⠀⠀ Afgel MAKKELIJKE 10 MINUTEN MAALTIJD🔥
⠀⠀⠀
Afgelopen week improviseerde ik een snelle maaltijd en dat vond ik een echte hit! Spicy dikke udon noodles met komkommer, rode ui & edamame boontjes💚 In 10 minuten klaar😍
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 1 portie:
➡️150 gram dikke udon noodles
➡️75 gram edamame boontjes
➡️5 snack komkommertjes, in plakjes
➡️1/2 rode ui in ringen
➡️gebakken uitjes
Dressing:
➡️1,5 el sojasaus
➡️1 el sriracha
➡️1/2 el crispy chili olie
➡️1 tl (noten)azijn
➡️1 tl suiker
➡️1/2 teentje knoflook, geraspt
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een diep bord en roer goed. Ontdooi de edamame boontjes met heet water.
⠀⠀⠀
Zorg ondertussen voor een laagje kokend water waar je de noodles een klein minuutje in doet. Roer los en giet af. Voeg toe aan de dressing en meng door elkaar. Laat ook grotendeels afkoelen.
⠀⠀⠀
Snijd dan de rode ui, komkommer en voeg dit allebei met de edamame boontjes toe aan de noodles. Roer door elkaar en maak af met gebakken uitjes en optioneel nog wat geroosterde sesamzaadjes.
⠀⠀⠀
🌶️Met deze hoeveelheden is dit recept best pittig. Als je de sriracha en chili olie halveert heb je denk ik een verhouding die ‘iedereen’ wel zou lusten voor zover ik dat kan inschatten natuurlijk.
⠀⠀⠀
Easypeasy en bomvol smaak💣 Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #snellemaaltijd #tienminutenmaaltijd #udonnoodles #edamame #crispychili #sojasaus #rodeui #komkommer #dressing #foodblog #watetenwevandaag
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!