(Borrel)snacks

No bake noten-vijgenbrood

Vijgenbrood close up

Al een tijdje had ik een hele emmer gedroogde vijgen in mijn keukenkastje staan. Ook al kun je dit lang bewaren zag ik het alweer gebeuren dat dit in zo’n vergeet hoekje kwam en dat je het over het jaar toch niet meer aandurft en weggooit. Tijd voor actie dus. Eerst wilde ik een soort noten-vijgen brood bakken maar uiteindelijk werd het toch deze no bake borrel variant. Super snel klaar en gewoon heel lekker!

Vijgenbrood bovenaf

Prep Time10 minsTotal Time6 hrs
Dit heb je nodig:
 250 gram gedroogde vijgen, in grove stukken
 75 gram blanke amandelen
 50 gram hazelnoten
 30 gram gedroogde abrikozen, in stukjes
 snuf zout
 peper
 mini scheutje water (optioneel)
Nog meer voor nodig:
 goede kwaliteit keukenmachine
 velletje bakpapier
Zo maak je het!
1

Doe alle ingrediƫnten in de kom van je keukenmachine (ik gebruik een Magimix 4200XL). Druk eerst een paar keer op pulse knop zodat alles al wat grover gehakt wordt.

2

Zet de machine dan continue aan en wacht tot het goed gemalen en plakkerig is. Een scheutje water kan helpen om het net een betere substantie te maken. Dit kun je testen door een beetje van het mengsel samen te duwen om te zien of het goed aan elkaar blijft plakken.

3

Haal alles uit de kom en leg dit op een velletje bakpapier. Kneed het bij elkaar en rol het langwerpig tot zo'n 15 cm. Dit kun je zelf bepalen. Hoe korter de rol, hoe groter de plak. Rol dan het bakpapier eromheen en draai het strak in met het bakpapier aan de zijkant zoals een toffee.

4

Leg het 'brood' voor een paar uur in de koelkast en snijd er dan dunne plakjes van. Een perfecte aanvulling voor de borrelplank! Heerlijk met geitenkaas, een beetje appelstroop en een geroosterde pecannoot. Eet smakelijk!

5

Voor dit brood heb ik ongebrande noten gebruikt. Het brood kun je makkelijk goed afgesloten een aantal weken bewaren in de koelkast!

Ingredients

Dit heb je nodig:
 250 gram gedroogde vijgen, in grove stukken
 75 gram blanke amandelen
 50 gram hazelnoten
 30 gram gedroogde abrikozen, in stukjes
 snuf zout
 peper
 mini scheutje water (optioneel)
Nog meer voor nodig:
 goede kwaliteit keukenmachine
 velletje bakpapier

Directions

Zo maak je het!
1

Doe alle ingrediƫnten in de kom van je keukenmachine (ik gebruik een Magimix 4200XL). Druk eerst een paar keer op pulse knop zodat alles al wat grover gehakt wordt.

2

Zet de machine dan continue aan en wacht tot het goed gemalen en plakkerig is. Een scheutje water kan helpen om het net een betere substantie te maken. Dit kun je testen door een beetje van het mengsel samen te duwen om te zien of het goed aan elkaar blijft plakken.

3

Haal alles uit de kom en leg dit op een velletje bakpapier. Kneed het bij elkaar en rol het langwerpig tot zo'n 15 cm. Dit kun je zelf bepalen. Hoe korter de rol, hoe groter de plak. Rol dan het bakpapier eromheen en draai het strak in met het bakpapier aan de zijkant zoals een toffee.

4

Leg het 'brood' voor een paar uur in de koelkast en snijd er dan dunne plakjes van. Een perfecte aanvulling voor de borrelplank! Heerlijk met geitenkaas, een beetje appelstroop en een geroosterde pecannoot. Eet smakelijk!

5

Voor dit brood heb ik ongebrande noten gebruikt. Het brood kun je makkelijk goed afgesloten een aantal weken bewaren in de koelkast!

No bake noten-vijgenbrood

No bake vijgenbrood verti

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.