Maaltijden

Risotto met spinazie, doperwten en geitenkaas

Vega risotto bovenaf

Prep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time45 mins
Dit heb je nodig:
 750 ml heet water
 180 gram risotto rijst
 100 ml droge witte wijn
 1 groenten bouillonblokje
 1 middelgrote ui, gesnipperd
 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
 200 gram diepvries doperwten
 250 gram verse spinazie
 60 gram (harde) geitenkaas geraspt + extra als topping
 2 el geroosterde pijnboompitten
 flinke scheut (olijf)olie
 klontje boter
 peper en zout optioneel
Nog meer nodig:
 wok of hapjespan
 spatel of houten lepel
Zo maak je het!
1

Zet de wok of hapjespan op laag vuur. Doe een scheutje olie en een klein blokje roomboter in de pan. Giet het hete water in een kan of pannetje en roer hier het bouillonblokje doorheen tot deze is opgelost.

2

Snijd in tussentijd de ui en knoflook fijn en bak deze kort aan (zo'n 2 minuten). Voeg dan de risotto rijst toe en bak deze ook nog 2 minuten mee. Blus de boel af met de droge witte wijn en roer dit voor een minuut door. Giet er dan een scheut bouillon bij en laat dit op laag vuur staan pruttelen.

3

Ontdooi alvast de doperwten door deze in een bakje heet water te zetten. Waneer de eerste scheut bouillon zo goed als opgenomen is giet je er weer wat bij. Herhaal dit tot de bouillon bijna op is in ongeveer 25 minuten. Voeg dan de erwten, spinazie en geraspte geitenkaas toe. Blijf roeren door de risotto tot de spinazie is geslonken. Voeg optioneel nog wat extra water of bouillon toe.

4

Breng verder op smaak met peper. Schep de risotto in 2 borden en maak af met nog wat geitenkaas en de pijnboompitten. Schenk een lekker glas wijn in en smullen maar!

Ingredients

Dit heb je nodig:
 750 ml heet water
 180 gram risotto rijst
 100 ml droge witte wijn
 1 groenten bouillonblokje
 1 middelgrote ui, gesnipperd
 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
 200 gram diepvries doperwten
 250 gram verse spinazie
 60 gram (harde) geitenkaas geraspt + extra als topping
 2 el geroosterde pijnboompitten
 flinke scheut (olijf)olie
 klontje boter
 peper en zout optioneel
Nog meer nodig:
 wok of hapjespan
 spatel of houten lepel

Directions

Zo maak je het!
1

Zet de wok of hapjespan op laag vuur. Doe een scheutje olie en een klein blokje roomboter in de pan. Giet het hete water in een kan of pannetje en roer hier het bouillonblokje doorheen tot deze is opgelost.

2

Snijd in tussentijd de ui en knoflook fijn en bak deze kort aan (zo'n 2 minuten). Voeg dan de risotto rijst toe en bak deze ook nog 2 minuten mee. Blus de boel af met de droge witte wijn en roer dit voor een minuut door. Giet er dan een scheut bouillon bij en laat dit op laag vuur staan pruttelen.

3

Ontdooi alvast de doperwten door deze in een bakje heet water te zetten. Waneer de eerste scheut bouillon zo goed als opgenomen is giet je er weer wat bij. Herhaal dit tot de bouillon bijna op is in ongeveer 25 minuten. Voeg dan de erwten, spinazie en geraspte geitenkaas toe. Blijf roeren door de risotto tot de spinazie is geslonken. Voeg optioneel nog wat extra water of bouillon toe.

4

Breng verder op smaak met peper. Schep de risotto in 2 borden en maak af met nog wat geitenkaas en de pijnboompitten. Schenk een lekker glas wijn in en smullen maar!

Risotto met spinazie, doperwten en geitenkaas

Risotto verticaal

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.