Bakrecepten

Krokante kokosbollen met limoen en abrikoos

kokosbollen

Een lekker, fris, krokant en snel koekje op tafel zetten?

Close up kokosbollen

Prep Time15 minsCook Time12 minsTotal Time30 mins
Dit heb je nodig:
 125 gram geraspte kokos
 140 gram kristalsuiker
 3 eiwitten
 1 el amandelmeel
 45 gram gedroogde abrikozen, in kleine blokjes
 1 limoen, rasp ervan
Nog meer nodig:
 ijsschep
 bakplaat
 velletje bakpapier
 steelpan
Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht en zet een bakplaat met een velletje bakpapier klaar.

2

Doe alle ingrediƫnten in de steelpan en zet dit op laag vuur aan. Blijf goed roeren voor zo'n 3 a 4 minuten. Als het goed is heb je nu een taaie massa waar je mooie bollen van kunt scheppen.

3

Wanneer je een normaal formaat ijsschep gebruikt kun je ongeveer 9 bollen scheppen. Deze bak je af in ongeveer 12 minuten. Kijk vooral naar wat de kleur doet. Liever groter of kleiner? Dit kan natuurlijk ook. Pas dan wel de baktijd aan.

4

Vers het aller lekkerst! Mochten ze hun krokantheid kwijt zijn na een tijdje kun je ze oppiepen door ze een minuut of 3 in een oven van 200 graden te zetten. Eet smakelijk!

5

Je kunt ze nog extra luxe maken door er wat gesmolten witte chocolade overheen te swirlen en af te maken met wat pistachekruimels.

Ingredients

Dit heb je nodig:
 125 gram geraspte kokos
 140 gram kristalsuiker
 3 eiwitten
 1 el amandelmeel
 45 gram gedroogde abrikozen, in kleine blokjes
 1 limoen, rasp ervan
Nog meer nodig:
 ijsschep
 bakplaat
 velletje bakpapier
 steelpan

Directions

Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht en zet een bakplaat met een velletje bakpapier klaar.

2

Doe alle ingrediƫnten in de steelpan en zet dit op laag vuur aan. Blijf goed roeren voor zo'n 3 a 4 minuten. Als het goed is heb je nu een taaie massa waar je mooie bollen van kunt scheppen.

3

Wanneer je een normaal formaat ijsschep gebruikt kun je ongeveer 9 bollen scheppen. Deze bak je af in ongeveer 12 minuten. Kijk vooral naar wat de kleur doet. Liever groter of kleiner? Dit kan natuurlijk ook. Pas dan wel de baktijd aan.

4

Vers het aller lekkerst! Mochten ze hun krokantheid kwijt zijn na een tijdje kun je ze oppiepen door ze een minuut of 3 in een oven van 200 graden te zetten. Eet smakelijk!

5

Je kunt ze nog extra luxe maken door er wat gesmolten witte chocolade overheen te swirlen en af te maken met wat pistachekruimels.

Krokante kokosbollen met limoen en abrikoos

Kokosbollen bovenaf

Liefs,
Eefje

1 reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.