Recepten

Hartige granola

Lunch broodje hartige granola

Huh, hartige granola hoor ik je denken? No worries, dat dacht ik namelijk ook de eerste keer. Toen ik maanden geleden bij één van mijn favoriete lunchspots zat viel mijn oog op een ‘nieuw’ broodje. Dik boeren brood (lekker luchtig) met daarop tartaar van paddestoelen, sla, tomaatjes, dragon mayonaise en daarop dus hartige granola. GODDELIJK! Echt dat broodje verdiend een award. En volgens mij heeft ie nu een ‘vast’ plekje op de kaart verovert. Als je een keer in de buurt van Brasserie Buitenhuis bent? Bestellen die handel! Enfin, ik dwaal af. Al maanden zat het in mijn hoofd om een keer hartige granola te maken en van de week was het eindelijk zover. De eerste test batch is gelijk top gelukt!

Ik maakte er mijn eigen lunchfeest mee en dit was ook echt héél erg lekker! Maisbrood met geprakte avocado, spinazie, tomaat, dragon mayonaise en de hartige granola daar bovenop. De granola zou je ook over een salade kunnen strooien voor wat extra bite. En ik denk dat het ook heel lekker kan zijn om op een lekkere dikke groentesoep te strooien. 

Hartige granola staant

Prep Time5 minsCook Time10 minsTotal Time30 mins
Dit heb je nodig:
 70 gram havermout
 40 gram pittenmix (zonnebloem- pijnboom- en pompoenpitten)
 25 gram belegen geraspte kaas
 20 gram ketchup
 10 gram chilisaus
 1 el olijfolie
 1 volle tl oregano
 1/2 tl paprikapoeder
 mespuntje cayennepeper
 versgemalen peper
 snufje zout
Nog meer nodig:
 bakplaat
 1 velletje bakpapier
 mengkom
 houten lepel
Zo maak je het:
1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht en zet de bakplaat klaar met een velletje bakpapier erop.

2

Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit goed door elkaar. Stort het vervolgens op de bakplaat en verspreid een beetje.

3

Schuif de granola de oven in en zet de timer op 4 minuten. Schep de granola dan om en bak nogmaals 4 minuten. Schep nog een keer om en bak nog eens 2-4 minuten.

4

Als de granola na 10-12 minuten egaal bruin is haal je het uit de oven. Laat volledig afkoelen en bewaar het dan in een luchtdichte pot. Eet smakelijk!

Ingredients

Dit heb je nodig:
 70 gram havermout
 40 gram pittenmix (zonnebloem- pijnboom- en pompoenpitten)
 25 gram belegen geraspte kaas
 20 gram ketchup
 10 gram chilisaus
 1 el olijfolie
 1 volle tl oregano
 1/2 tl paprikapoeder
 mespuntje cayennepeper
 versgemalen peper
 snufje zout
Nog meer nodig:
 bakplaat
 1 velletje bakpapier
 mengkom
 houten lepel

Directions

Zo maak je het:
1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht en zet de bakplaat klaar met een velletje bakpapier erop.

2

Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit goed door elkaar. Stort het vervolgens op de bakplaat en verspreid een beetje.

3

Schuif de granola de oven in en zet de timer op 4 minuten. Schep de granola dan om en bak nogmaals 4 minuten. Schep nog een keer om en bak nog eens 2-4 minuten.

4

Als de granola na 10-12 minuten egaal bruin is haal je het uit de oven. Laat volledig afkoelen en bewaar het dan in een luchtdichte pot. Eet smakelijk!

Hartige granola

Lunch granola verticaal

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.