• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Eetdagboeken

Eetdagboek #9

Eefje
6 reacties
2 januari 2020
Eetdagboek #9

Eetdagboek #9

1 januari, voor velen weer de dag om terug in het gareel te komen. Ik ben daar in ieder geval eentje van! Ik heb zoveel zooi gesnaaid afgelopen tijd. Helemaal zin om weer te minderen. Ik heb ook al een week of twee amper boodschappen gedaan om eens even wat dingen op te maken. En dat gaat best lekker moet ik zeggen. Mijn viezer is bijna leeg en mijn voorraadkast is nu vol ipv overvol XL. Ik wil dit jaar op een wat regelmatigere basis eetdagboeken delen. Ik vind het leuk om ze te maken en jullie ontvangen het altijd leuk. Meestal kort en krachtig maar soms ook wat uitgebreider met een recept erbij.

Volgens mij sliep ik pas om een uurtje of 5 vannacht. Toen ik om 10 uur best fit wakker werd konden daar nog wel twee uurtjes slaap bij vond ik. Ik kwam vervolgens om 12 uur mijn bed uit en ben lekker wat gaan huishouden. Om nog even wat duidelijkheid te scheppen, ik doe nog steeds aan intermittent fasting (ik eet alleen tussen 12 en 20 uur). Zoals zo vaak eerder gezegd; ik vind het super fijn dus het is echt een standaard geworden en denk ik amper nog bij na. Ik vertel het er graag even bij omdat het anders wellicht onnodige vragen oproept. 

Appelbignet bovenaf eetdagboek

Goed, toen het huishouden erop zat warmde ik twee appelbeignets op in de oven. Ik dronk mijn favo waterfles leeg (750 ml) en dronk er een kop kamillethee bij met een takje munt erin. Dit was rond 14 uur (mijn eerste eten van de dag dus).

Haver cappuccino

Een uurtje later maakte ik een lekkere haver cappuccino met kaneel. In de tussentijd dronk ik ook nog zo’n fles water leeg.

Doperstsoep met crackers

Rond een uurtje of 4 flanste ik een doperwt soepje in elkaar. Vet lekker gelukt en extreem simpel. Benieuwd? Het was een freestyle variant op het recept van deze doperwtensoep met munt. Ik at er van die olijfolie-zeezout crackertjes bij met jonge kaas en komkommer.

Rijstenpap toetje stoofpeer

Daarna rond een uur of 5 maakt ik nog een heerlijk toetje. Ken je van die vanille rijstevla portie bakjes? Ongeveer het goedkoopste toetje dat je in het gekoelde schap kunt vinden. Ik vind dat dus héél lekker. Ik had er nog eentje in de koelkast staan en besloot het een beetje te pimpen met nog 2 zelfgemaakte stoofperen die ik ook nog had liggen (ja ik zit helemaal in m’n restjes opmaak fase, heerlijk!). Ik strooide er nog wat kaneel over en verkruimelde wat geroosterde pecannoten. Dit smaakte serieus culinair. Aanradertje! 

Kopje thee op de bank

Na een productieve middag achter mijn laptop plofte ik ook nog even op de bank met een kop thee. Ik at daarna nog een paar dropjes en was van plan later op de avond nog een eitje te bakken voor op brood. Naast dat ik niet echt honger had belande ik ook in een foto opruim en sorteersessie. Toen ik daarmee klaar was, was het al 20:15 uur. Met andere woorden; te laat om nog iets te eten. Dikke prima! Ik dronk nog thee, koffie en water. En natuurlijk; kauwgom. Dag één van terug in het gareel. Check!

Liefs,
Eefje

Eetdagboek
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
6 reacties
  1. Evita

    2 januari 2020 11:25

    Altijd leuk om jouw eetdagboek te lezen.

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 januari 2020 11:30

      Top om te horen want er gaan er meer komen! Dankjewel 🙂

      Beantwoord
  2. Daphne

    2 januari 2020 14:27

    Ik vind die vanille rijstepap ook echt onwijs lekker. Leuk idee met stoofpeertjes en pecannoten. 🙂

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 januari 2020 14:36

      Haha! Volgens mij is dat een guilty pleasure van velen 🙂

      Beantwoord
  3. Jos

    2 januari 2020 23:19

    Altijd leuk zo’n eetdagboek. Doe ook al een tijd aan IF. Bevalt prima 👌

    Beantwoord
    1. Eefje

      3 januari 2020 13:34

      Tof! Bedankt voor je bericht 🙂

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Terugblik op 2019 en vooruitblik op 2020!

volgend bericht

Alles over mijn eerste workshop! + Kaartverkoop

meest gelezen
36.642x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
21.241x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
12.805x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
10.676x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Eetdagboek van maandag 19 juni '17
Eetdagboeken

Eetdagboek van maandag 19 juni ’17

3 min leestijd
19 juni 2017
Ik schrapte een week mijn koolhydraten en dit gebeurde er!
Blog Eetdagboeken

Ik schrapte een week mijn koolhydraten en dit gebeurde er!

12 min leestijd
18 mei 2020
Op 3-daags pizza dieet met Magioni - Eetdagboek
Eetdagboeken

Op 3-daags pizza dieet met Magioni – Eetdagboek

1 min leestijd
8 januari 2018
Wat ik eet in twee dagen + drinken (video)
Eetdagboeken Video's

Wat ik eet in twee dagen + drinken (video)

1 min leestijd
8 februari 2018
2-Daags eetdagboek van 3 & 4 juni '18
Eetdagboeken

2-Daags eetdagboek van 3 & 4 juni ’18

4 min leestijd
5 juni 2018
Eetdagboek van maandag 26 juni '17
Eetdagboeken

Eetdagboek van maandag 26 juni ’17

3 min leestijd
27 juni 2017

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De roadtrip vanuit Nea Makri hiernaartoe was echt heeeerlijk🚗💨 Rustige mooie (tol)wegen met prachtig uitzicht🙌🏻 Kala Nera is een heel gezellig dorpje om binnen te rijden. Mooi lang strand, heel veel restaurantjes en een fijne sfeer🏖 Ik denk wel dat het hier erg druk is in het hoogseizoen, maar dit valt nu nog reuze mee👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅In het bergdorpje Milies kwam ik per ongeluk terecht na het niet kunnen vinden van een waterval(letje)… Heel leuk om hier de auto even stil te zetten en een hapje en drankje te bestellen op het grote terras die helemaal in de schaduw staat door maar één mega grote boom?!🌳 Ook vond ik hier in het eerste de beste winkeltje mijn twee ‘vaste’ souvenirs; een mooi kopje en een ring💍
✅Ongeveer 2 uur en 15 minuten rijden is het naar Meteora📍 Hier staan bizarre rotsen met her en der een klooster erop gebouwd (hier kun je naar binnen). Absoluut een tikkie toeristisch, maar ik vond het de flinke rit zeker waard! Erg indrukwekkend👀
✅In een paar dagen heb ik niet alles uit kunnen proberen natuurlijk. Maar ik zou ‘1900’ uitkiezen om te gaan eten hier🍴 Voor wat ik deze vakantie allemaal heb gezien was dit de ‘modernste’ kaart met zowaar een vegan hoofdstuk🌱 Vooral de tweede avond heb ik er geweldig (o.a. Moussaka) gegeten😍
✅Als uitje is de stad Volos een prima plan om even doorheen de struinen en dan aan de haven wat de drinken. Mocht je ook een lange, brede vrouw zijn met maat 48? Dan kun je het wel vergeten om een leuke jurk te scoren👗 Tenzij je er voor elke bovenbeen 1 zoekt😂
✅Het is GEWELDIG om je appartement op 30 meter van zee te hebben🌊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag door prachtig boerenlandschap in 2 uur naar het nieuwe huisje gereden voor deel 3 van deze vakantie🌾 Nu op 50 meter van zee🙌🏻🇬🇷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dagelijks Grieks story verslag is te zien via @eefjefriedhoff mocht je dat leuk vinden🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #griekenland #minireisverslag #kalenera #kustplaats #blijemeid #vakantievibes #meteora #greekfood #aubergine #feta #dinerenaanzee #souveniertje #eefdsfood #goldenhour #griekenlandvakantie #vakantieupdate
GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De eerste 2,5 dag zitten erop! Lekker eten, freddo cappuccino, het niet hebben van plannen, Griekse sfeer en meer🥰 Het leek me leuk per verblijf locatie een korte samenvatting te delen. Komt ie👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅Strand - Moraitis beach (18 minuten rijden)🏖 Heerlijk (zand)strand, lekkere bedjes, niet druk (in deze tijd van het jaar), gezellige en relaxte sfeer en een strandbar met vet lekkere broodjes en salades👌🏻
✅Restaurant - To Akrogiali. Met je stoel in de kiezels, strak aan zee. Fijn uitzicht en lekker eten, vooral de gefrituurde courgette en gebakken kaas waren perfect💯
✅Bakkerij - Ik krijg de naam niet echt vertaald maar het zit op; Marathonos 118. Alles behalve klein en authentiek, maar ik was onder de indruk van de hoeveelheid en hoe geweldig vol en georganiseerd alles erbij lag🥖 Af te raden voor mensen met keuzestress🤓
✅Supermarkt - het zal een keten zijn, maar My Market vond ik top! Ik kom hier niet om groente te eten en zelf te koken, maar de groenteafdeling zag er echt méga goed uit🎉 Ook vond ik er mijn all time lievelingskauwgom die ik in Nederland al jaren niet meer kan kopen en online extreme verzendkosten heeft..🛒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❌Airbnb appartement: Would not recommend.. Het schoolvoorbeeld van hoe lovende recensies niet altijd echt waar zijn. Zeer ongezellig, echt oude bende en niet bepaald schoon. Wel 4 minuten lopen van zee👍🏻 Is ook wat waard😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag een roadtrip van ongeveer 4 uur naar het nieuwe huisje🚗💨 Zin in wat meer ‘idyllisch’ Griekenland, hoop ik vandaag te zien🙌🏻 Dagelijks verslag in stories via @eefjefriedhoff 📷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #photodump #griekenland #freddocappuccino #minireisverslag #NeaMakri #vakantie #topsenflops #groenteafdeling #grieksesalade #zonzeestrand #chillvakantie
50.000 VOLGERS, VIJFTIGDUIZEND🥳🍾
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Liefde voor jullie❤️ Het is niet normaal⁉️ Ik had voor dit jaar een mooi en realistisch doel: met 45k volgers het jaar uit. Maar het zijn er nu al veel meer dan vijftigduizend (!!) en het is pas half juni😱 Super cool!😍 Afgelopen maanden was er zoveel groei en positiviteit. Dat voelt als méga waardering voor het harde werk🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Echt, DANK DANK DANK🙌🏻 Door jullie bij elkaar kan ik deze uit de hand gelopen hobby mijn werk noemen! Fijn dat ik je kan inspireren met mijn recepten en kan vermaken met persoonlijke kijkjes in mijn leven en achter de schermen🎥 Hopelijk blijf je nog lang hangen hier☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De timing kon bijna niet beter☀️ Ik ga nu namelijk lekker chillen met mijn billen in het Griekse zand (of kiezels, je weet maar nooit daar)🇬🇷 Op wat vakantiekiekjes na zal het hier rustig zijn komende weken📸 Gelukkig staat eefsfood.nl bomvol met recepten dus je hoeft je niet te vervelen!✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hele dikke liefs,
Eef😙
FRAMBOOS BITES MET CRISPY CORNFLAKESBODEM🌽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een romige frambozenmousse, een knapperige bodem van cornflakes, witte chocolade en geroosterde amandelen en een frambozen topping💕 Klinkt best goed toch?😃 Het heeft lekker uitgepakt in ieder geval! Ook maken? Ik vertel je hoe👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 90 gram cornflakes in een zipzakje en knijp erin tot de stukjes wat kleiner zijn. Doe in een kom samen met 40 gram geroosterde amandelen stiften. Smelt 200 gram witte chocolade au bain Marie en roer dit erdoorheen. Neem een vierkant of ronde vorm of bakrand van 18-20cm en bekleed deze met bakpapier. Stort het mengsel op de bodem en druk dit goed aan tot in de hoekjes. Zet koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Laat 6 blaadjes gelatine weken in koud water (voor minimaal 15 minuten). Ontdooi 350 gram diepvries frambozen in een steelpan op laag vuur. Wanneer ze zacht zijn druk je ze door een bolzeef. Het pitten prutje mag weg het sap hou je over. Verhit hiervan de helft en los de gelatine erin op. Roer het dan door de rest van de sap.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Klop 400 ml slagroom lobbig met 65 gram kristalsuiker en een eetlepel vanille extract. Giet dan al mixend het fruitsap-gelatine mengsel erbij (let op dat dit niet te heet of te koud is, iets warmer dan handwarm is prima). Neem een siliconen spatel om echt alles goed te mengen. Giet dit op de bodem en zet voor minimaal 3 uur koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 125 gram diepvries frambozen in een steelpan en breng dit aan de kook. Voeg dan 2 tl maizena en 1 tl kristalsuiker toe. Als het iets dikker wordt zet je het vuur uit. Laat afkoelen en gebruik dit samen met verse frambozen als topping. Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Ik zou het binnen 4 dagen opeten. De cornflakes verliest elke dag een heel klein beetje bite ivm het vocht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept opslaan kan door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #nobake #recept #frambozenmousse #cornflakes #crispy #foodblog #slagroom #frambozen #mousse #taart #foodienl #foodfotografie #pinkfood #fruit #instarecept #receptenblog #raspberry #foodcloseup
LEMON POPPY OATS🍋 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ja hoor LEMON POPPY OATS🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ja hoor, dit is een heerlijk fris en zomers ontbijtje😍 Nog een soort van gezond ook! Wat wil je nog meer?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De overnight oats kennen we allemaal wel denk ik? Nu heb ik de havermout een beetje fijngemalen vooraf waardoor het wat meer het ‘pap’ idee hebt. Ik was blij verrast met de smaak en met de structuur. Ook maken?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 2 porties:
➡️200 ml water
➡️150 gram magere citroenkwark
➡️120 gram havermout vlokken, gemalen
➡️1 zakje vanillesuiker*
➡️1 el honing*
➡️1 el maanzaad
➡️1 el chiazaad
➡️rasp van 1 kleine citroen
➡️150 gram magere citroenkwark (als topping)
➡️6 el granola (ik gebruikte gekregen lemon poppy granola van OOT, erg lekker!)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Meng alles behalve de topping goed door elkaar en zet een nachtje van tevoren in de koelkast. Verdeel dan over twee kommetje en maak af met extra citroenkwark en de granola. Eet smakelijk! *Er bestaat vast wel één of ander suikervrije vanillesiroop, daar kun je dit prima mee vervangen als je wil👍🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil je dit ook maken? Sla de post dan op, zo kun je het recept makkelijk terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #healthybreakfast #recept #ontbijt #havermout #overnightoats #maanzaad #citroen #kwark #havermoutpap #foodblog #foodfotografie #lemonpoppy #foodienl #summerfood
DULCE DE LECHE🤤 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Op een sm DULCE DE LECHE🤤
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op een smeuïge laag koffiecake mét geroosterde hazelnoten en zeezout flakes. Hemels lekker! Het recept kun je vinden op eefsfood.nl✨ Zet ‘dulce’ in de zoekbalk om het makkelijk te vinden🔎 Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #bakrecept #koffiecake #hazelnoot #recept #foodfotografie #closeup #macrolens #dulcedeleche #foodblog #foodienl #zeezout #karamel #cake #makkelijktaartje
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
28 mei 2022

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade
25 mei 2022

Goedgevulde rijstsalade met veel groente

Goedgevulde rijstsalade met veel groente
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord