[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Als kind heb ik echt kilo’s kruidkoek en ontbijtkoek weggewerkt. Ik vond dat zó lekker! Toen werd het nog gezien als een best verantwoord ontbijt achtig ding. Maar goed, er zit koek in de naam dus logisch konden we toen nog niet nadenken blijkbaar. Enfin, tegenwoordig koop ik het niet meer vaak en dat is vooral omdat ik er teveel van eet als ik het in huis heb. Dat riep deze week wel de vraag op of het moeilijk is om te maken. Wat blijkt nou? Helemaal niet. Ik las wat recepten en mix en matchte er vervolgens op los. Het eindresultaat; super lekker! Ik had gedacht dat het een beetje een droge boel zou worden maar hij is super smeuïg en zelfs een beetje sticky. Doe er je voordeel mee!
Verwarm eerst de oven voor op 165 graden hete lucht. Bekleed ook alvast de cakevorm met bakpapier.
Roer eerst het ei los samen met de appelstroop. Voeg dan de melk, honing, rietsuiker en het zout toe en meng dit ook goed door elkaar.
Voeg dan het tarwebloem, zelfrijzend bak- en amandelmeel toe. Roer dit tot een egaal beslag. Voeg vervolgens alle kruiden, specerijen en het bakpoeder toe. Meng tot dit er ook goed doorheen zit. Giet dan het beslag in de cakevorm en bak de koek gaar in 35-40 minuten.
Volledig af laten koelen. Een dag later smaakt hij nog beter! Lekker smeuïg en plakkering. Extra lekker met een laagje gezouten boter. Bewaar de koek buiten de koeling in een stuk folie.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm eerst de oven voor op 165 graden hete lucht. Bekleed ook alvast de cakevorm met bakpapier.
Roer eerst het ei los samen met de appelstroop. Voeg dan de melk, honing, rietsuiker en het zout toe en meng dit ook goed door elkaar.
Voeg dan het tarwebloem, zelfrijzend bak- en amandelmeel toe. Roer dit tot een egaal beslag. Voeg vervolgens alle kruiden, specerijen en het bakpoeder toe. Meng tot dit er ook goed doorheen zit. Giet dan het beslag in de cakevorm en bak de koek gaar in 35-40 minuten.
Volledig af laten koelen. Een dag later smaakt hij nog beter! Lekker smeuïg en plakkering. Extra lekker met een laagje gezouten boter. Bewaar de koek buiten de koeling in een stuk folie.
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]