Recepten

Coeur de Boeuf carpaccio met burrata

carpaccio bovenaf

Burrata is voor mij één van dé ontdekkingen van 2019. Ja het klopt, ik lag onder een steen. Dit is natuurlijk al veel langer op de markt maar aanvankelijk dacht ik dat het een soort overrated mozzarella zou zijn en ben ik nooit nieuwsgierig geweest. Tot ik het voor het eerst at. Jeeeeemig, wat lekker! Ik koop het nu gewoon heel vaak niet en dat is uit pure zelfbescherming.

Dit gerecht is de simpelheid zelve en staat binnen 10 minuten op tafel. Ik gebruikte mijn zelfgemaakte pistache pesto met spinazie maar hiervoor kun je natuurlijk elke pesto gebruiken die je wil. Ik zou wel voor een verse uit de supermarkt of een zelfgemaakte kiezen. 

Prep Time5 minsTotal Time10 mins
Dit heb je nodig:
 2 Coeur de Boeuf tomaten
 1 bol burrata
 1 el geroosterde pijnboompitten
 olijfolie
 balsamico azijn
 peper
 zout
Zo maak je het:
1

Snijd de tomaten in zo dun mogelijke plakken met een scherp kartel mesje. Leg deze mooi rondom op een groot plat bord.

2

Leg vervolgens de bol burrata in het midden. Verdeel her en der wat van de verse pesto.

3

Maak af met olijfolie, balsamico, peper en zout naar smaak. Simpeler kan haast niet maar dit is zó lekker. Goed al voor- of bijgerecht.

Ingredients

Dit heb je nodig:
 2 Coeur de Boeuf tomaten
 1 bol burrata
 1 el geroosterde pijnboompitten
 olijfolie
 balsamico azijn
 peper
 zout

Directions

Zo maak je het:
1

Snijd de tomaten in zo dun mogelijke plakken met een scherp kartel mesje. Leg deze mooi rondom op een groot plat bord.

2

Leg vervolgens de bol burrata in het midden. Verdeel her en der wat van de verse pesto.

3

Maak af met olijfolie, balsamico, peper en zout naar smaak. Simpeler kan haast niet maar dit is zó lekker. Goed al voor- of bijgerecht.

Coeur de Boeuf carpaccio met burrata

Carpaccio close up

carpaccio burrata bol

Liefs,
Eefje 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Binnenkort meer!