Je leest het goed, Baileys mousse! Dit eenvoudige dessert kun je goed voorbereiden en is in een handomdraai gemaakt. Lekker met een bol ijs ernaast of wel als los hapje bij de koffie. Feestelijk zijn ze in ieder geval!
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden hete lucht. Zet ook de gelatine te weken in koud water.
Steek dan 12 sterren uit de bladerdeeg plak. De rest kun je gebruiken voor bijvoorbeeld een hartige taart of je maakt meer sterren dan 6. Prik in 6 van de 12 sterren gaatjes met een vork. Leg de sterren op een bakplaat met een velletje bakpapier ertussen. Bak ze goudbruin en gaar in 10-12 minuten.
Klop de slagroom tussen lobbig en stijf in samen met een half zakje vanillesuiker. Giet de helft van de Baileys in een steelpannetje en verwarm dit goed. Zet dan het vuur uit en doe de gelatine erbij. Roer tot dit is opgelost en giet dit dan in een klein schaaltje. Giet hier de andere helft van de Baileys bij en roer dit door elkaar.
Laat de gelatine Baileys dan nog een paar minuten verder afkoelen. Giet het dan al roerend bij de slagroom en zet de kom dan in de koelkast. Roer na een kwartiertje alles nog eens om. Weer een kwartier later heeft de gelatine zijn werk gedaan en kun je de mousse in een spuitzak scheppen.
Spuit een lekkere bol Baileys mousse op de platte sterren met gaatjes. Druk hier bovenop de andere sterren zacht aan. Smelt de chocolade en doe dit in een boterham zakje. Knip een heel klein puntje van het hoekje en swirl dit over de sterren. Maak af met wat poedersuiker.
Lekker met een bol ijs of een leuke toevoeging voor op een feestelijke dessert plank.
Ingredients
Directions
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden hete lucht. Zet ook de gelatine te weken in koud water.
Steek dan 12 sterren uit de bladerdeeg plak. De rest kun je gebruiken voor bijvoorbeeld een hartige taart of je maakt meer sterren dan 6. Prik in 6 van de 12 sterren gaatjes met een vork. Leg de sterren op een bakplaat met een velletje bakpapier ertussen. Bak ze goudbruin en gaar in 10-12 minuten.
Klop de slagroom tussen lobbig en stijf in samen met een half zakje vanillesuiker. Giet de helft van de Baileys in een steelpannetje en verwarm dit goed. Zet dan het vuur uit en doe de gelatine erbij. Roer tot dit is opgelost en giet dit dan in een klein schaaltje. Giet hier de andere helft van de Baileys bij en roer dit door elkaar.
Laat de gelatine Baileys dan nog een paar minuten verder afkoelen. Giet het dan al roerend bij de slagroom en zet de kom dan in de koelkast. Roer na een kwartiertje alles nog eens om. Weer een kwartier later heeft de gelatine zijn werk gedaan en kun je de mousse in een spuitzak scheppen.
Spuit een lekkere bol Baileys mousse op de platte sterren met gaatjes. Druk hier bovenop de andere sterren zacht aan. Smelt de chocolade en doe dit in een boterham zakje. Knip een heel klein puntje van het hoekje en swirl dit over de sterren. Maak af met wat poedersuiker.
Lekker met een bol ijs of een leuke toevoeging voor op een feestelijke dessert plank.
Hoi Eef,
Ik vroeg mij af hoe ver van te voren je dit recept kan maken en het dan nog lekker is? Kan dit bijv 1 dag (24-34 uur) van te voren?
Hi Sabrina, voor de vulling kan het prima. Het afbakken van het bladerdeeg zou ik echt zo laat mogelijk doen, dat is gewoon het lekkerste. Hopelijk heb je daar iets aan 🙂
Dankjewel voor de reactie Eef, heel erg fijn. Hier heb ik zeker wat aan! Ik heb alle boodschappen inmiddels in huis en combineer dit recept met de stoofpeertjes crumble voor een mooi bordje voor het kerst dessert.
De mouse kan ik dus na de laatste keer roeren, in een kom in de koelkast laten staan en de dag erna in de spuitzak scheppen?
Klinkt Top! Na de laatste keer roeren kun je het ook gelijk in de spuitzak doen. Lekker makkelijk👌🏻
Ohw slim!!! En dan kan het met spuitzak en al gewoon een dag in de koelkast liggen?
Ja natuurlijk!