Bakrecepten

Smeuïge brownies met kokos kruidnoten en karamel blokjes

Brownies bovenaf

Dit zijn denk ik de lekkerste brownies die ik ooit heb gebakken. En ik heb er al wat geprobeerd! Ik ben zelf niet super dol op brownies. Maar als ze krokant zijn aan de buitenkant en massief en smeuïg aan de binnenkant dan loop ik er wel warm voor! Deze ga ik binnenkort zeker nog eens bakken maar dan met geroosterde pecannnoten en stukjes pure chocolade erin.

Prep Time20 minsCook Time40 minsTotal Time3 hrs
Dit heb je nodig:
 320 gram kristalsuiker
 225 gram roomboter
 150 gram zelfrijzend bakmeel
 120 gram pure chocolade, druppels of grof gehakt
 2 grote eieren of 2 middelgrote + een extra dooier
 40 gram cacao
 100 gram kokos kruidnoten, grof gehakt
 35 gram karamel blokjes
 1 zakje vanillesuiker
 1 mespuntje zout
Nog meer nodig:
 stand- of handmixer
 steelpan
 spatel
 vierkant bakvorm, het liefst 20 bij 20 (ik gebruikte 18 bij 18)
 velletje bakpapier
 bolzeef
Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht en bekleed de bakvorm met een velletje bakpapier.

2

Doe de roomboter in een steelpan en laat dit smelten op laag vuur. In de tussentijd doe je de eieren, suiker, vanillesuiker en het zout in een mengkom en mix je dit minimaal 5 minuten op een hoge stand tot een licht en luchtig geheel.

3

Wanneer de boter bijna is gesmolten doe je de chocolade erbij en zet je het vuur uit. Laat een paar minuten staan en roer dit dat tot een glad en glimmend geheel.

4

Giet dit mengsel al roerend bij het ei/suiker mengsel. Zeef dan de cacao en het zelfrijzend bakmeel en roer dit er handmatig nog doorheen met een spatel. Voeg dan de grof gehakte kruidnoten toe en de karamel blokjes.

5

Giet het beslag in de vorm en bak de brownie in 40-45 minuten gaar. Laat volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Snijd in 12 of 16 blokken. Eet smakelijk!

Ingredients

Dit heb je nodig:
 320 gram kristalsuiker
 225 gram roomboter
 150 gram zelfrijzend bakmeel
 120 gram pure chocolade, druppels of grof gehakt
 2 grote eieren of 2 middelgrote + een extra dooier
 40 gram cacao
 100 gram kokos kruidnoten, grof gehakt
 35 gram karamel blokjes
 1 zakje vanillesuiker
 1 mespuntje zout
Nog meer nodig:
 stand- of handmixer
 steelpan
 spatel
 vierkant bakvorm, het liefst 20 bij 20 (ik gebruikte 18 bij 18)
 velletje bakpapier
 bolzeef

Directions

Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht en bekleed de bakvorm met een velletje bakpapier.

2

Doe de roomboter in een steelpan en laat dit smelten op laag vuur. In de tussentijd doe je de eieren, suiker, vanillesuiker en het zout in een mengkom en mix je dit minimaal 5 minuten op een hoge stand tot een licht en luchtig geheel.

3

Wanneer de boter bijna is gesmolten doe je de chocolade erbij en zet je het vuur uit. Laat een paar minuten staan en roer dit dat tot een glad en glimmend geheel.

4

Giet dit mengsel al roerend bij het ei/suiker mengsel. Zeef dan de cacao en het zelfrijzend bakmeel en roer dit er handmatig nog doorheen met een spatel. Voeg dan de grof gehakte kruidnoten toe en de karamel blokjes.

5

Giet het beslag in de vorm en bak de brownie in 40-45 minuten gaar. Laat volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Snijd in 12 of 16 blokken. Eet smakelijk!

Smeuïge brownies met kokos kruidnoten en karamel blokjes

Brownies close up zijkant

Brownies vooraf

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Binnenkort meer!