Recepten

Pistache pesto met spinazie

De klassieke pesto wordt natuurlijk gemaakt met basilicum en pijnboompitten. Maar er zijn nog zoveel meer andere opties voor een lekkere pesto. Ik maakte er eentje met pistache en spinazie.

Pesto horizontaal

Total Time10 mins
Dit heb je nodig:
 75 ml goede olijfolie
 50 gram geroosterde en gepelde pistachenoten (ongezouten)
 50 gram parmezaanse kaas, geraspt
 50 gram verse spinazie
 1 middelgroot teentje knoflook, geraspt
 halve tl versgemalen peper
 zout naar smaak
Nog meer nodig:
 keukenmachine
1

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine (als laatst de spinazie). Zet de keukenmachine aan en laat het geheel een tijdje draaien tot er een mooie groen pasta ontstaat.

2

Schep dit in een glazen potje en bewaar met deksel erop in de koelkast.

Ingredients

Dit heb je nodig:
 75 ml goede olijfolie
 50 gram geroosterde en gepelde pistachenoten (ongezouten)
 50 gram parmezaanse kaas, geraspt
 50 gram verse spinazie
 1 middelgroot teentje knoflook, geraspt
 halve tl versgemalen peper
 zout naar smaak
Nog meer nodig:
 keukenmachine

Directions

1

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine (als laatst de spinazie). Zet de keukenmachine aan en laat het geheel een tijdje draaien tot er een mooie groen pasta ontstaat.

2

Schep dit in een glazen potje en bewaar met deksel erop in de koelkast.

Pistache pesto met spinazie

Pesto staand

Recepten waarin je deze pesto kunt gebruiken:

Linguine met kalkoen en pesto roomsaus
Spaghetti met champignons, spek en pesto
Pesto spinazie pasta met pijnboompitten (vega)

Pesto bovenaf

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Binnenkort meer!