[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Dit recept is een combinatie van recepten die eigenlijk al een tijd op mijn website te vinden zijn. Maar voor het gemak heb ik het toch even opnieuw uitgewerkt. Dit recept kun je namelijk ook gebruiken voor de cupcakes met Oreo en rood fruit. Dan vul je na het bakken de cakejes met een jam naar keuze, laat de de pretzels achterwegen en maak je ze af met divers rood fruit en mini Oreo’s
Zorg eerst dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm dan de oven voor op 180 graden en zet de muffin tray ook alvast klaar met de papiertjes erin.
Voor het beslag klop je de boter is los en romig. Voeg dan de suiker toe en meng dit erdoorheen. Voeg 1 ei toe en mix tot deze is opgenomen, doe dit vervolgens ook met het tweede ei.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en de cacao en voeg dit samen met de melk toe aan het boter/ei mengsel. Meng dit tot een mooi glad beslag. Meng het niet langer dan nodig is. Hiervan kunnen de cakejes taai worden. Voeg dan de stukjes pretzel en chocolade drops toe. Spatel dit erdoorheen en verdeel het beslag over de papiertjes. Dit gaat het handigst met zo'n knijp ijsschep.
Bak de cakejes gaar in 20 tot 25 minuten. Check het altijd even met een prikkertjes of duw zachtjes op het cakeje. Als het terugveert zijn ze gaar.
Laat ze volledig afkoelen. Wanneer je de cakejes in de oven schuift kun je alvast beginnen aan de witte chocolade botercrème. Spuit een flinke rozet op ieder cakeje (draai 2 keer rond) voor het mooiste resultaat. Maak af met gezouten chocolade pretzels en blokjes karamel fudge. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zorg eerst dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm dan de oven voor op 180 graden en zet de muffin tray ook alvast klaar met de papiertjes erin.
Voor het beslag klop je de boter is los en romig. Voeg dan de suiker toe en meng dit erdoorheen. Voeg 1 ei toe en mix tot deze is opgenomen, doe dit vervolgens ook met het tweede ei.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en de cacao en voeg dit samen met de melk toe aan het boter/ei mengsel. Meng dit tot een mooi glad beslag. Meng het niet langer dan nodig is. Hiervan kunnen de cakejes taai worden. Voeg dan de stukjes pretzel en chocolade drops toe. Spatel dit erdoorheen en verdeel het beslag over de papiertjes. Dit gaat het handigst met zo'n knijp ijsschep.
Bak de cakejes gaar in 20 tot 25 minuten. Check het altijd even met een prikkertjes of duw zachtjes op het cakeje. Als het terugveert zijn ze gaar.
Laat ze volledig afkoelen. Wanneer je de cakejes in de oven schuift kun je alvast beginnen aan de witte chocolade botercrème. Spuit een flinke rozet op ieder cakeje (draai 2 keer rond) voor het mooiste resultaat. Maak af met gezouten chocolade pretzels en blokjes karamel fudge. Eet smakelijk!
Liefs, Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]