• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Blog

Waar koop ik mijn favoriete bak- en decoreer tools?

Eefje
7 reacties
27 oktober 2019
Waar koop ik mijn favoriete bak- en decoreer tools?

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

cupcakes close up

Wanneer ik behind te scene bakdingen deel op mijn Instagram stories krijg ik vaak héél veel vragen binnen. Vooral over de meeste simpele dingen als ‘waar koop je dat?’ of ‘hoe gebruik je dit?’. Ik vind die interactie ontzettend tof maar het kost me ook ontzettend veel tijd. Ik wil al tijden een keer een blog schrijven hierover maar doordat ik dat steeds perfect wilde doen heb ik het telkens uitgesteld. Tot nu! Misschien vul ik het later nog aan met andere tekst en foto’s maar voor nu zijn dit al mijn antwoorden en tips voor jou!

Cupcake papiertjes 

Laat ik met deze beginnen. Meestal gebruik ik de ‘gewone’. Deze papiertjes zet ik dan altijd in een muffin tray van 12 (of 6) om tijdens het bakken goed de vorm te behouden. Als je ze los op een rooster of bakplaat zet met beslag erin wordt het meestal een ramp. Dit loopt uit en de cakejes zien er dan alles behalve mooi uit. Nu heb je ook wat stevigere papieren bakjes die prachtig bakken ook als je ze los op een rooster zet. Een mega groot voordeel: je kunt er meer dan 12 kwijt op één rooster. Zonder problemen 20 en misschien wel meer. Ligt aan de grootte van je oven. En als je ze uitvouwt hebben ze een prima functie als bord(je). Ik bestel mijn papiertjes bijna altijd bij Bouwhuis.com. Hier bestel ik trouwens meestal mijn bak spullen. Ze hebben veel verschillende maten, kleuren en printjes. En ze bezorgen snel! Deze vormpjes begonnen wel wat te stinken tijdens het bakken. Ik denk dat dit het anti aanbak laagje aan de binnenkant is. Of door de kleur dat weet ik niet. De geur komt niet terug in de smaak van je cakejes!

Close up chocolade cakejes

Spuitzakken

Ik denk dat dit misschien wel de meest gestelde vraag is. Ik weet dat het niet de meest duurzame keus is maar ik gebruik het allerliefst wegwerp spuitzakken. Die herbruikbare zijn zo stug en helemaal niet fijn in gebruik vind ik! Je kunt ze kopen in verschillende maten. Tip: als je niet heel ervaren hierin bent, koop dan een maatje groter dan je denkt nodig te hebben. Het is gewoon heel fijn als je een beetje speling en ruimte hebt om de zak goed vast te houden. Je kunt hiervoor terecht bij de betere kook- en bakwinkels, online bak shops en Jamin moet je ook niet uitvlakken. Zij hebben meer dan je denkt (volgens mij dus ook spuitzakken)! Zelf koop ik ze altijd bij Sligro per rol van 100. Ik weet dat het opkomt maar ik snap dat voor vele van jullie dit veel teveel zal zijn. Je hebt ook nog verschil tussen hitte bestendige of ‘gewone’. Die laatste zijn bijna in alle gevallen voldoende. 

Bolussen gevuld

Bakvormen 

Voor bijna alle taart recepten op mijn site gebruik ik een springvorm van 18 cm. Waarom zo klein? Het gaat mij meestal om het recept en niet om de hoeveelheid personen die ervan kunnen eten. Ze zijn zeker niet van allerbeste kwaliteit maar ik koop deze altijd bij Hema. Ik heb van een heleboel verschillende merken springvormen en ik vind deze toch het fijnst. Zeker omdat ze nog zo’n randje hebben. Zelf vind ik bijvoorbeeld die zwarte springvormen van Dille & Kamille niet fijn. Ik bestel er ook weleens eentje online als ik er weer één versleten heb. Die van het merk Patisse met anti aanbak laagje vind ik ook fijn werken.

Springvormen in keuken

Kleurstof

Ik gebruik zelf meestal de kleurstofgel van Wilton. Kleurstoffen die je koopt bij de supermarkt, Xenos of soortgelijke winkels zijn vaak niet krachtig genoeg. Soms lijkt het van wel maar als je dan je baksel uit de oven haalt is de helft van de kleur weg of heeft het helemaal niet gepakt. Ruim assortiment van deze Wilton kleurstoffen verkopen ze ook bij Jamin, daar haal ik het regelmatig. Ik heb ook gel kleurstof van Brand New Cake en Funcakes. Deze werken ook fijn. Als het maar een gel is ben ik blij. Deze bestel je online bij Bouwhuis.com bijvoorbeeld. 

Springvormen verschillende maten

Spuitmondjes

Ik heb er zoveel in verschillende vormen en maten. Meestal gebruik ik alsnog een kartel of glad mondje. Het meest gangbare ook. Volgens mij kocht ik ooit een set bij sligro, bestelde ik een keer via Ali Express en kocht ik het bij een kookwinkel. En ook een deel komt uit een goodiebag of iets dergelijks. Ook hierbij de tip, gebruik altijd één of meer maatjes groter dan je denkt nodig te hebben. Dit geeft heel vaak een veel mooier resultaat. Ik zie heel veel cupcakes voorbij komen met een soort (ik kan het niet anders omschrijven) drol van topping erop. Als je een (veel) groter spuitmondje gebruikt en één draai maakt is het resultaat véél mooier. Of je draait twee keer rond. Dan krijg je zoiets als hieronder. Op de header foto zie je ook een spuitmondje met een hele lange punt. Deze is perfect om cupcakes mee te vullen. Dit moet dan wel een glad mengsel zijn zonder stukjes anders raakt het verstopt. Je kunt cakejes ook vullen door vlak na het bakken met de achterkant van en houten pollepel een gat te duwen in het midden van ongeveer 1,5 cm diep. Deze kun je vervolgens vullen zonder ‘bijzonder’ spuitmondje.

Enchanted cream cupcake

Glitter

Soms is het mooi om je taart of cupcakes af te maken met een beetje shine. Zelf vind ik metallic wat mooier dan echt glitters maar beide kan een leuke toevoeging zijn. Ik ontdekte laatst dat ze bij Xenos hele fijne metallic poeder spuit flesjes hebben. In verschillende kleuren. Ik kocht zilver en ben er blij mee tot nu toe. Je hebt ook glitters in potjes. Als ik dit gebruik stop ik er vaak een kwast in en tik daar dan tegenaan zodat het gelijkmatig over de taart heen gaat. Die potjes met diverse glitters kun je vinden bij bijna alle hierboven genoemde verkooppunten.

Opgespoten slagroomtaart

Paletmes 

Onmisbaar als je graag bakt en taarten afsmeert of decoreert. Ik gebruik meestal een grote maar de kleintjes eigenlijk net zo vaak. Of je liever eentje met of zonder knik hebt is meestal persoonlijke voorkeur. Ik kan met allebei wel overweg dus maakt het mij niet uit. Dit soort tools hebben de meestal wel bij Xenos. Zitten vaak per 3 verpakt. De grotere worden vaak als iets professioneler aangezien denk ik en daar moet je misschien iets meer je best voor doen. Sowieso hebben ze dit bij Sligro en online kun je het ook vinden.

Kaasschaaf

Dit klinkt misschien wat gek maar ik gebruik een kaasschaaf echt heel vaak om snel wat chocolade krulletjes te maken voor het decoreren van iets. Zorg dat de chocoladereep op kamertemperatuur is en je een goede druk zet op de schaaf.

Boterhamzakje 

Nog zoiets wat ik echt heel regelmatig gebruik! Een lekker swirl chocolade maakt een baksel soms helemaal af of feestelijker. Wanneer je chocolade smelt en dit met een lepel over iets heen verdeelt is het vaak heel onregelmatig. Van een dikke klodder hier tot een dun druppeltje daar. Je kunt de gesmolten chocolade is zo’n plastic spuitflesje doen maar vaak moet je dan veel meer chocolade smelten dan je eigenlijk nodig hebt. Ik smelt altijd een klein beetje en doe dit vervolgens in een boterhamzakje. Knip een heel klein puntje af en je choco swirl wordt top zonder dat je veel chocolade over hebt. Tôp! Deze manier gebruik ik ook altijd een op drip aan te brengen op een taart.

Acetaatfolie

Ik gebruik dit altijd wanneer ik een no bake taart maak. De binnenrand van de springvorm bekleed ik hiermee. Zo weet je altijd zeker dat je de taart kunt lossen en hij knettertje strak op tafel komt te staan! Dit kun je ook online bestellen en in sommige kook/bakwinkels nog vinden. Verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Ik geloof dat een maat groter 10/12 cm hoog is. Ook handig als je dus een hoge taart wilt maken terwijl je springvorm maar 6 cm hoog is. 

acetaatfolie baktools

Mocht je nog andere vragen hebben hierover? Stel ze vooral hieronder. Dan kan ik in de toekomst misschien nog andere tips en tools toevoegen aan dit artikel. 

Liefs,
Eef

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

bak tools Decoreren Diverse blogs Mijn favorieten Tips
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
7 reacties
  1. Kim

    28 oktober 2019 06:15

    Hoihoi, volgens mij heet dat plastic randje acetaat folie 😁

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2019 08:41

      Yes, het is inmiddels toegevoegd. Dankjewel!

      Beantwoord
  2. Hanneke

    29 oktober 2020 16:56

    Bij de Action hebben ze tegenwoordig ook hele fijne spuitzakken. Mooi formaat, stevig en helemaal niet duur 🙂

    Beantwoord
  3. Cynthia

    17 februari 2021 22:50

    Hoi!

    Welk formaat keukenmachine van Kitchenaid heb je?

    Beantwoord
    1. Eefje

      18 februari 2021 09:10

      Ik heb een Artisan, dat is maar 1 maat 🙂

      Beantwoord
  4. Renate

    1 maart 2021 13:33

    Hi Eef!

    Ik ben ergens in de lock down op jouw insta terecht gekomen en mega geïnspireerd geraakt. Ik was zelf al een beginnende bakker maar met jouw recepten en inspiratie en de eindeloze saaie weekenden zorgen er nu voor dat ik ieder weekend iets van je bak. Nu wil ik keukenrobot anschaffen maar ik kom er niet echt uit wat ik wil. Heb jij tips waar ik op moet letten bij de aanschaf van zo’n machine? Ik wil bv ook brooddeeg kunnen draaien/kneden in de machine, is de kitchenaid geschikt voor?

    Alvast bedankt voor je antwoord! Liefs!

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 maart 2021 21:17

      Hi Renate, ik vind het lastig tips te geven omdat ik niet heel veel machines heb vergeleken. Ik ben heel blij met de machines die ik heb maar dat zegt niet per se dat het de beste zijn voor alles. Ik ga binnenkort wel een artikel schrijven hierover. Want krijg vaak de vraag. Die zal uit schrijven vanuit eigen ervaring maar voor nu heb ik niet hele nuttige tips.

      Lieve groetjes!

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Zaden-notenbrood met appelstroop en oude kaas

volgend bericht

Chocolade pretzel cupcakes

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag! [GESLOTEN]

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DÉ POMPOENSOEP DIE JE ECHT MOET MAKEN🧡
⠀⠀⠀
Dit is hoe ik al jaren mijn pompoensoep maak, maar nu nóg lekkerder. Ik heb het recept een beetje aangepast en dat heeft héél goed uitgepakt voor de smaak😍 Er zitten twee, nu niet meer zo geheimen, ingrediënten in. Namelijk; sinaasappel & kaneel!🍊 Misschien denk je ‘huh??’, maar dit is echt heel lekker👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor ruim 1,5 liter soep:
➡️800 gram (voorgesneden) pompoen, schil mag eraan blijven zitten wanneer je er zelf één aan stukjes hakt
➡️800-1100 ml kokend water
➡️200 ml volvette kokosmelk
➡️2 flinke uien, fijngesnipperd
➡️2 bollen knoflook
➡️1 flinke el tomatenpuree
➡️rasp van een (bio) sinaasappel
➡️2 groenten bouillonblokjes
➡️2 tl Ceylon kaneel
➡️1 tl paprikapoeder
➡️1/2 tl chilivlokken
➡️creme fraiche, iets verdund met water
➡️geroosterde pompoenpitten
➡️Peper, zout en olijfolie
⠀⠀⠀
Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en paprikapoeder en chilivlokken. Snijd de kapjes van de bollen knoflook af en leg deze op een stukje aluminiumfolie. Doe hier olijfolie en zout op, vouw dicht en leg ook op de bakplaat.
⠀⠀⠀
Bak dit 35 minuten in een hete lucht oven van 200 graden, schep halverwege een keertje om. Tegen die tijd fruit je de uitjes aan in een pan met een beetje olijfolie daarna voeg je de tomatenpuree toe om kort mee te bakken. 
⠀⠀⠀
Schuif dan de geroosterde pompoen erin en knijp de knoflook uit. Voeg dan de bouillonblokjes, sinaasappelrasp, kaneel, het water en de kokosmelk toe en breng aan de kook. De hoeveelheid water is afhankelijk van hoe ‘sappig’ je pompoen is en hoe dik je de soep wil hebben. Pureer glad met een staafmixer of in de blender en voeg naar smaak nog wat peper toe.
⠀⠀⠀
Maak af met de crème fraîche en geroosterde pompoenpitten. Eet smakelijk🙌🏻 Sla jij het recept op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #pompoensoep #kaneel #sinaasappel #soeprecept #pompoen #foodblog #pumpkinsoup
BUDGET TAARTPLATEAU DIY🎂 ⠀⠀⠀ Joehoeee, va BUDGET TAARTPLATEAU DIY🎂
⠀⠀⠀
Joehoeee, vandaag een hele andere video dan je van mij gewend bent🎥 Ik laat je zien hoe je zelf, behoorlijk betaalbaar, je eigen taartplateaus kunt maken🎉
⠀⠀⠀
De tip van een los bord en bijpassend schaaltje heb ik al vaak gegeven maar vandaag gaan we even twee stappen verder. Dus pak je lijmpistool er kwast er maar bij en kijk mee😍
⠀⠀⠀
Nodig:
➡️Lijmpistool.
➡️Ik nam acryl verf, maar je hebt ook keramiek verf en dat zal ongetwijfeld beter blijven zitten.
➡️Papier afplak tape van goede kwaliteit, ik had duidelijk een flut rol.
➡️Sjablonen (optioneel).
➡️Kwast(jes).
➡️Borden/schalen met bijpassende kommen/bekers, misschien heb je al wel iets in huis.
⠀⠀⠀
Haal de tape er vanaf wanneer de verf nog nat is. Een tweede laagje verf zal voor een strakker resultaat zorgen, maar ik vond het rustieke wel leuk zo (thanks to het flut tape). Het is maar ter inspiratie, dus maak er je eigen ding van❤️
⠀⠀⠀
Natuurlijk niet alleen leuk voor taart; je kunt ook een schaal met bijpassende mok (zonder oor) gebruiken. Deze kun je inzetten als fruitschaal of gebruiken op je borrel- of brunchtafel met brood erin🍞
⠀⠀⠀
Ga jij dit proberen? Een gaaf taartplateau voor nog geen tientje! Sla de Reel op en stuur door naar iedereen die dit moet zien✅
⠀⠀⠀
ENIGE MINPUNT⁉️ Zeer slecht op te bergen. Ik kan het weten want heb er meer dan 10 in huis😅
⠀⠀⠀
WELKE VIND JIJ HET TOFST?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdiy #taartstandaard #taartplateau #inspiratie #leukomzelftemaken #budgettip
⠀⠀⠀
Ps. Het blijven twee delen dus doe voorzichtig ermee en lijm zo nodig nog een keertje bij. Gebruik niet teveel, maar wel royaal👌🏻 Afwassen met de hand🧼
OVERHEERLIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Deze ta OVERHEERLIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Deze taart is zooooooo lekker! Vol van smaak, romig en hij ziet er ook nog eens geweldig uit😍 Hier wil je toch een hap van?
⠀⠀⠀
Ook maken? Dit heb je nodig:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocolade, geraspt
⠀⠀⠀
Hoe je ‘m maakt? Dat lees je op Eefsfood.nl, zet daarvoor ‘banoffee’ in de zoekbalk van mijn site🔎 Of Google gewoon naar ‘Eefsfood banoffee’👍🏻
⠀⠀⠀
Eet smakelijk alvast en ik wil heel graag jouw creatie zien🙌🏻 Stuur je er een foto van?😍 Sla op voor later zou ik zeggen✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #banoffeetaart #slagroom #banaan #karamel #chocolade #recept #nobake #banoffeepie #foodienl
HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰 ⠀⠀⠀ adv - J HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰
⠀⠀⠀
adv - Joehoeee, ik heb weer heerlijk online boodschappen gedaan bij Crisp! Dagelijkse boodschappen die de volgende dag al in huis waren, maar ook extra lekkers omdat ik mijn eetclub vriendinnen heb uitgenodigd voor een brunch🥐
⠀⠀⠀
Met lekker lokaal fruit maakte ik een salade, de kruidenroomkaas met zalm was een hit en Eef zou Eef niet zijn als er geen tomaten met burrata op tafel staan🍅 + de lekkerste croissantjes ever, heerlijke bagels🥯, suikerbrood, mimosa’s🍊🥂 & meer!
⠀⠀⠀
Crisp houdt van lokaal en ik ook👌🏻 Het komt rechtstreeks bij de teler of boer vandaan wanneer jij je bestelling plaatst✅ Knettervers en lekker! In mijn stories vind je een korting van €15,- op je eerste bestelling! Daarbij ontvang je een zak van die goddelijke croissants en óók nog een geweldige zelf afbak appeltaart van @jordysbakery 🍎 Doe er je voordeel mee😍
⠀⠀⠀
Voor de kenners; wat moet ik volgende keer zéker mee bestellen?? Ik ben benieuwd naar jullie tips en heb er vorige keer al zoveel aan gehad👇🏻 Bedankt alvast❤️
⠀⠀⠀
In samenwerking met @crisp_nl 🛒
⠀⠀⠀
#eefsfood #lekkercrisp #crispfan #vriendinnenbrunch #mimosas #bagels #croissants #onlineboodschappen
WEEKENDPLANNEN☀️ + HERSENSPINSELS👇🏻
⠀⠀⠀
Zo dat was even flink aanpoten afgelopen 2 weken. De to do lijst na een vakantie was zelden zo lang🤓 Klaar is ie nog niet, maar de absolute ‘moetjes’ zijn af of opgestuurd📮 Vandaag had ik een meeting op het strand en dit weekend ga ik lekker varen (nu kan het nog)🥰
⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik ook heel erg aan het nadenken over wat ik hier op ‘the gram’ allemaal deel/wil delen. Ik wil het niet per se anders, maar ik wil graag (nog) meer variatie!
⠀⠀⠀
Ik ben altijd mezelf hier, maar toch ook een gefilterde versie. Ik heb een veel fellere mening over dingen waar ik me vaak over op de vlakte hou bijvoorbeeld. Ook zou ik een leuk terugkomend (non food) topic in mijn stories willen optuigen dat met regelmaat terugkomt. Daarover zit ik nu te brainstormen met mezelf👍🏻 Input is zéér welkom hieronder in de reacties. De Instagram ergernissen nieuwe leven in blazen? Of de voor- en nadelen van het ‘single’ leven uitpluizen samen met jullie? Etc etc.
⠀⠀⠀
‘Eef test’ is ook een rubriek die ik weer wil oppakken. En dan in welke vorm? Eigen ondernemer zijn is geweldig, maar dat ‘ALLES’ kan laat me soms ook verzuipen. Welk (food)product moet ik testen en met mijn ongezouten review delen? Suggesties; ook welkom!
⠀⠀⠀
Ik denk ook vaak terug naar hoe Instagram van 5+ jaar geleden was en wat ik toen leuk vond om te delen. Onder andere dit soort hersenspinsels…
⠀⠀⠀
Dit was ‘m voor nu; wilde ik even kwijt.
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑 ⠀⠀⠀ Normaal b MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑
⠀⠀⠀
Normaal ben ik er niet zo happig op, maar soms komt er een foodtrend voorbij die je toch een keertje uit wil proberen! Deze combinatie is romig, zoet, zuur en fris tegelijk:⠀⠀⠀
⠀⠀⠀
➡️1 bolletje burrata (100 gram)
➡️1 bevroren rijpe perzik
➡️1 rijpe passievrucht
➡️Balsamicostroop
➡️Gezouten pistachenoten
➡️Takje basilicum
➡️Honing of zoutflakes (optioneel)
⠀⠀⠀
Zorg dat de perzik goed bevroren is én gebruik een scherpe rasp. De rest spreekt voor zich!🔥
⠀⠀⠀
Tip: zet het bord/schaaltje van tevoren ook even in de vriezer, zo smelt het iets minder snel❄️
⠀⠀⠀
Als je het in 4 porties verdeeld heb je een hele leuke amuse voor een etentje met vrienden of familie🍨
⠀⠀⠀
Ook lekker om met een toastje doorheen te scheppen👌🏻 Sla jij ‘m op?✅ Direct opeten; maar dat lijkt me logisch.
⠀⠀⠀
#eefsfood #perzik #burrata #amuse #pistache #balsamico #passievrucht
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!