De combinatie hartig-zoet vind ik dus echt fantastisch. Toen ik hoorde dat dit recept voor Hero met iets met appelstroop moest worden had ik echt direct het idee voor dit recept in mijn hoofd. Vroeger waren ik en mijn vader echt groot appelstroop verbruikers thuis maar dat is de laatste jaren toch een beetje verwatert. Waarom weet ik niet, maar na het maken van dit zaden-notenbrood met appelstroop en oude kaas is de liefde weer helemaal terug en zit het weer in mijn standaard opties was beleg betreft. Af en toe met plakje kaas, maar soms ook zonder. Maak je klaar voor dit heer-lijke recept!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 35-40 minuten
Wachttijd: 1,5 uur afkoelen
Totale tijd: 2 uur
Wat heb je nodig? (10-12 plakken)
Brood:
• 75 gram gebroken lijnzaad
• 65 gram amandelmeel
• 50 gram zonnebloempitten
• 50 gram pompoenpitten
• 50 gram hazelnoten
• 50 gram walnoten
• 50 gram pistachenoten
• 3 middelgrote eieren
• 1 afgestreken theelepel zout
• 2 eetlepels Hero Appelstroop
• 2 el zonnebloemolie
Topping:
• Hero Appelstroop
• verse vijgen in plakjes
• extra oude brokkelkaas
Benodigdheden:
• cakeblik van 20-22 cm lang
• velletje bakpapier
• kaasschaaf
• mengkom
• (siliconen) spatel
Zo maak je het!
1. Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.
2. Bekleed de bodem van de bakvorm met een op maat geknipt stukje bakpapier. Vet de zijkanten in met boter of olie en bestuif met wat bloem of amandelmeel.
3. Doe eerst de appelstroop en amandelmeel in de mengkom en roer dit goed zodat er geen klontjes appelstroop meer inzitten. Voeg dan de eieren, het zout en de olie toe. Roer ook dit tot een glad geheel.
4. Voeg dan alle noten en zaden in één keer toe en meng tot een beslag. Giet dit in de cakevorm en verdeel het goed tot in de hoekjes.
5. Strooi er nog wat extra noten op en schuif het brood dan in de oven voor ongeveer 35 minuten. Het brood zal niet rijzen maar bakt gewoon stevig gaar. Druk er met je vingertoppen op, en als hij dus goed stevig aanvoelt en de noten bovenop zijn een mooie kleur bruin dan is het brood klaar.
6. Laat het brood zeker een kwartiertje afkoelen voordat je hem uit zijn vorm haalt. Maak hiervoor de randen los met bijvoorbeeld een platte spatel of een mesje.
7. Laat het brood volledig afkoelen en snij deze dan in plakken.
8. Besmeer elke plak met een laagje appelstroop en maak af met wat van de oude kaas en dunne plakjes vijg. Smullen maar!
Opzoek naar meer recept inspiratie? Bekijk dan snel de Hero Jam Studio
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Koffie-bananenbrood met pecannoten
– Zoet plukbrood met abrikozen en amandel
Dit recept is gemaakt in betaalde samenwerking met Hero