• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Foodpost

Foodpost #4 – Pindakaas, bakmixen, pizzasaus en meer!

Eefje
Geen reacties
16 oktober 2019
Foodpost #4 - Pindakaas, bakmixen, pizzasaus en meer!

Afgelopen maanden zijn er weer pakketjes binnengekomen en ik ga je weer vertellen wat ik er allemaal van vond. Wederom veel chocolade, ik heb daar echt een abonnement op geloof ik. Verder in deze editie: desem pizzabodems, Beemster kaas, bakmixen en meer!

Pizza post van Mister Kitchen’s

Mister kitchen's Pizza

Rond en vierkante desem pizzabodems. Leuk, eens een andere vorm! De pizza ervaring mis ik wel, het is meer een dikke wrap qua smaak en beleving. Als je daar vanuit gaat is het een prima bodem om snel een pizza van de maken, daar zou ik het nog weleens voor kopen. De sauzen heb ik alle 4 uitgeprobeerd. Allemaal vind ik ze prima, niet bijzonder lekker of absoluut voor herhaling vatbaar. Mijn favoriet is de spicy tomato waarvan ik het jammer vind dat dit soort dingen vaak op safe worden gespeeld. Ze hadden wat mij betreft het spicy achterwegen kunnen laten op de verpakking. Toch gemerkt dat zo’n potje saus wel handig is om in de koelkast te hebben staan. Ik maakte er bijvoorbeeld deze plaattaart mee. Ze stuurde trouwens ook een nieuwe pindakaas mee. De ‘super creamy’ variant en die vind ik echt héél lekker!

Nieuwe pindakaas van Calvé

Calvé pindakaas

Super smooth creamy pindakaas is hot! Calvé komt er ook mee. Wederom lekker, die met en zonder stukjes. Dit soort producten met extra proteïne hoeft wat mij betreft niet maar daar zal ongetwijfeld markt voor zijn. De repen vond ik ook best lekker!

Oh My Pie glutenvrije bakmixen

Bakmixen Marike

Glutenvrije bak queen en goede vriendin Marike heeft eindelijk haar bakmixen gelanceerd! Ik zeg eindelijk omdat ik van de zijlijn heb meegekeken van het eerste mailtje totdat de producten in de winkel lagen. Ik kan zeggen, dat is mega veel werk! Ik ben super trots en blij voor haar. Ik weet nog goed dat ze hardop uitsprak dat ze nog wel heel graag met een ‘eigen’ product in de supermarkt zou willen liggen. Twee weken later kwam Leev om de hoek kijken en begon dit avontuur. Ik denk dat dit op de glutenvrije markt een fantastische toevoeging is. Ik bakte alleen nog maar de pannenkoeken en de andere 3 mixen liggen nog op de uitprobeer stapel. 

Lipton Cold Infuse 

Lipton koude thee

Lipton komt met theezakjes die het goed doen in koud water. Zonder zoetstoffen! De hibiscus-pomegranate vond ik best lekker al deed het me in de verte aan kauwgomballen denken (wat ik niet erg vind). Lemon-camomile kwam ook door de test! De elderflower-rose heb ik gelaten voor wat het is. Ik houd echt NIET van bloemige smaken. Brrr! Je kunt ze vinden in de supermarkt bij het siroopschap.

Beemster kaas om te borrelen 

Beemster kaas

Omdat ik niet bij het Beemster borrel event kon zijn kreeg ik dit heerlijke pakket thuisgestuurd. Heel blij mee! Ik vind Beemster kaas echt heel lekker en die gepersonaliseerde plank vind ik helemaal de bom. Dankjewel Beemster! <3

Goodiebag van het Bak Lokaal

Goodiebag baklokaal

Alweer een hele tijd geleden nam ik deel aan een toffe workshop. We leerden eerst sloffen (je weet wel die heerlijke langwerpige taarten) bakken en vervolgens kregen we een spoedcursus fotografie. We gingen niet naar huis met legen handen maar met een goed gevulde tas met onder andere een sloffen vorm, Monin siroop, huisgemaakte granola (door Manuela van Bak Lokaal), een fijne mengkom, garde en meer. Allemaal mogelijk gemaakt door: bakingandcooking.eu

Merci chocolade 

Merci chocolade

Internationale chocolade dag werd gevierd met die enorme pakket van Merci. Behoeft verder geen toelichting neem ik aan!

Tony’s Estafettereep 

Tony's chocolade

Weer een nieuwe reep die komende 12 maanden verkrijgbaar is. Héél erg lekker! Super veel crunch alleen de pecannoot proef ik niet echt terug. Daarom niet minder lekker!

Nieuwe smaken van Tony’s

Tony's nieuwe smaken

Ook deze repen zijn nieuw. Exotische smaken zoals je kunt zien! Vaak vind ik dat smaak niet genoeg wordt toegevoegd bij Tony’s maar juist bij deze smaken hebben ze dat wel gedaan. De kurkuma chai kokos vind ik lekker. Maar bij de andere twee repen vind ik de peper en tijm te overheersend.

Hands off my chocolate 

Hands off my chocolate repen

1 oktober is de nationale dag voor jezelf. Ter ere daarvan kreeg ik deze repen opgestuurd. Over de birthday cake zei ik al iets in een eerdere foodpost editie. De red velvet reep vind ik echt héél lekker maar heeft naar mijn mening echt niets met red velvet te maken. De koekkruimels die erin zitten doen mij heel erg denken aan bastogne koeken en dat is natuurlijk altijd goed. Nogmaals, heel lekker dus. Maar red velvet? Nee. De crispy caramel is ook lekker trouwens. 

Dit was alweer de 4de editie van foodpost. Op naar de volgende!

Liefs,
Eef

Bakmixen Chocolade foodpost Oh My Pie Pindakaas
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Eef’s boekenplank #3 | Eetkalender 2020

volgend bericht

Glutenvrij kokosyoghurt taartje met sinaasappel

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Luxe speculaas shortbread taart
Bakrecepten Taart

Speculaas shortbread taart met kaneelmousse

4 min leestijd
14 november 2020
Karamel shortbread met kokosbodem
Koekjes No bake Recepten

Karamel shortbread met kokosbodem

1 min leestijd
27 september 2021
Sinterklaas themataart met sinaasappel, chocolade & speculaas
Bakrecepten Recepten Taart Video's

Sinterklaas themataart met sinaasappel, chocolade & speculaas

1 min leestijd
9 november 2017
Vanille-perziktaart met witte chocolade-limoen botercrème
Bakrecepten Recepten Taart

Vanille-perziktaart met witte chocolade-limoen botercrème

3 min leestijd
24 januari 2018
Supermarkt favorieten zelf maken #1
Koekjes Recepten

Supermarkt favorieten zelf maken #1

4 min leestijd
23 juni 2020

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DRIE DAGEN PORTUGAL❤️ ⠀⠀⠀ Dit was écht DRIE DAGEN PORTUGAL❤️
⠀⠀⠀
Dit was écht een geweldige persreis, ik heb zo genoten!🥰 Heel erg lekker gegeten, mooie landschappen, goed gezelschap, varen op de Douro, een hoop lol, het was leerzaam, de beste pastéis, samen koken met @chefvanderlecq & @jordalthuizen voor @jacqueshermus en de hele club! Zo kan ik nog wel even doorgaan👩🏻‍🍳 Hiervan een kleine complicatie in 42 seconden!🎥
⠀⠀⠀
Boodschap; Port is geen 65+ drankje, het is hip en lekker🍷 En je moet het gekoeld bewaren, wist je dat?👇🏻
⠀⠀⠀
Ónwijs bedankt voor dit @warres_port & @alicebown 🙌🏻
⠀⠀⠀
#persreis #eefoppersreis #nix18 #warresport #alicebown #portugal #portentonic #porto #blijemeid #aftermovie #eefsfood @thehealthysins @rosieswines #opuitnodiging
Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer in stories🎥 #eefoppersreis
DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤 ⠀⠀⠀ Dit is ec DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤
⠀⠀⠀
Dit is echt een topper❤️ Niet moeilijk om te maken en een feest om te eten🎉 Dit heb je nodig voor 2 porties:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️3 chocolate chip cookies (65 gram)
➡️8 gram gesmolten roomboter
Vulling:
➡️100 ml slagroom
➡️75 gram roomkaas
➡️1,5 el suiker
➡️1/2 tl vanillepasta- of extract
Topping:
➡️40 gram slagroom
➡️40 gram melkchocolade
➡️5 Daims fijngehakt + 1 als topping
⠀⠀⠀
Verkruimel de koeken, het is lekker als er nog een beetje structuur in zit. Ik heb dus geen keukenmachine gebruikt, maar een zipzakje. Hier deed ik de koekjes in en heb ik kapot gemept met een deegroller. Meng dit met de gesmolten boter er verdeel over de glaasjes.
⠀⠀⠀
Klop de slagroom samen met de suiker en vanille tussen lobbig en stijf in. Roer de roomkaas los (ik heb een simpel supermarkt huismerk gebruikt die wel lekker stevig was). Voeg deze toe aan de slagroom en klop even op hoge stand zodat je een glad en dik mengsel hebt. Hiervoor gebruikte ik een staafmixer met garde opzetstuk. Verdeel over de koekkruimels.
⠀⠀⠀
Verhit de slagroom in een steelpan, zet het vuur uit en voeg dan de chocolade toe. Laat even staan zodat het smelt. In de tussentijd hak je de Daims in stukjes. Voeg deze aan het chocolade mengsel toe. Roer er doorheen en verdeel dit op de cheesecake laag (zorg dat dit mengsel niet te warm is). Zet de glazen in de koelkast.
⠀⠀⠀
Na een half uurtje kunnen je ze al eten, maar ze zijn nog lekkerder na een dag staan. Je kunt ze dus heel goed voorbereiden, ook al 2-3 dagen van tevoren!
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #daim #cheesecake #koekkruimels #slagroom #roomkaas #toetje #chocolade #makingofreel #dessert #foodienl #receptenpagina #zoetrecept #ganache #daimcheesecake
MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔 ⠀⠀⠀ Koken op MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔
⠀⠀⠀
Koken op een boot; aflevering 2🎥 Hier op de boot heb ik geen overvolle kast met smaakmakers, dus af en toe moet ik even m’n best doen om met simpele dingen toch gewoon echt wel iets héél lekkers op tafel te zetten. En dat lukte😍
⠀⠀⠀
Voor 2 burgers:
2 (hamburger) broodjes
225 gram halloumi
2 handjes ijsbergsla
1 tomaat, in plakken
1 (rode) ui, in halve ringen
1 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
1 el harissa
Rasp van een halve citroen
1/2 teentje knoflook geraspt
Peper & zout
Klontje boter + 2 el water + 1 tl honing
⠀⠀⠀
Snijd de broodjes doormidden en rooster deze kort in een droge koekenpan, leg apart.
⠀⠀⠀
Doe dan wat boter in de pan om de uien in te bakken. Voeg na een paar minuten 2 el water en 1 tl honing toe. Roer door, laat ze even smoren, dan bakken en zet apart in een bakje.
⠀⠀⠀
Doe dan wat olie of boter in de pan, en snijd het blok halloumi doormidden (je hebt ook ronde kant en klare burger hallumi stukken, maar die waren op). Bak aan allebei de kanten mooi goudbruin op middelhoog vuur🔥
⠀⠀⠀
Ondertussen maak je het sausje en snijd je de tomaten in plakjes (& sla als dat nodig is).
⠀⠀⠀
Smeer de broodjes in met het harissasausje, een handje sla, de tomaat, halloumi, uien en extra saus. Broodje erop en aanvallen maar😍
⠀⠀⠀
Hou jij ook van dit soort simpele recept? Sla ‘m dan op voor later✅ Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
⠀⠀⠀
#eefsfood #makkelijkrecept #kaas #halloumiburger #ijsbergsla #makingofreel #roosteren #broodje #foodienl #receptenpagina #halloumi #bootkokenmeteef #eefsbootfood #eefsbootleef
MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥 ⠀⠀⠀ Door jullie MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥
⠀⠀⠀
Door jullie leuke reacties op de vorige dagvlog én omdat ik het zelf leuk vind om te maken; hierbij mijn tweede mini dagvlog🎉 Hieronder vind je een beetje toelichting👇🏻
⠀⠀⠀
Ik werd wakker op de boot en liet me even overvaren naar m’n auto. Ochtendje vrijwilligerswerk bij @vogelasielleiden 👉🏻 het baby vogel seizoen is ÁÁN. Hartstikke druk dus en de uren vlogen voorbij! Voeren, voeren, voeren, schoonmaken, voeren, voeren, voeren en nog eens voeren🦆
⠀⠀⠀
Daarna ging ik even langs bij mijn vader, hij had een gave Ouwe Dibbes plank voor mij gemaakt❤️ Eenmaal thuis haalde ik een pakketje op en snackte ik onderweg een appel & kaascroissant🥐 Daarna dook ik achter mijn laptop om een deadline compleet te maken en op te sturen💻 Toen filmde ik nog een Reel voor een heerlijke toetje, die ik snel zal delen🍪
⠀⠀⠀
Ik hees mezelf in een gezellig jurkie en sprong op de fiets richting @detuinvandesmid 🌿 Zij hebben komende zomer nu ook een avondmenu en ik was uitgenodigd om te komen proeven. Mijn lieve 1+ kon last minute helaas niet mee. Ik wilde eerst cancelen, maar toen besloot ik gewoon lekker alleen te gaan🔥 Het was echt heel erg lekker en ook volledig plantaardig (dat zou je niet zeggen). Je kunt kiezen uit 3, 4- of 5 gangen✅ Top locatie📍 Vette aanrader! Dat gerecht met knolselderij was echt ge-wel-dig!!
⠀⠀⠀
Eenmaal thuis, chill kleding aan, spullen gepakt en stapte ik weer in de auto, terug naar de boot❤️ Lekker met een nieuw boekje van mijn favoriet puzzel😴
⠀⠀⠀
Dat was mijn dag! Hoe was die van jou? Liefs!
⠀⠀⠀
#eefsdagvlog #kijkjeinmijnleven #eefsbootleef #alleenuiteten #goodfood #japansepuzzel
GROENE SALADE MET VIJGEN EN GEITENKAAS🤍
⠀⠀⠀
adv - Yes, het is volop salade tijd! Zoals je weet ben ik er dol op. Vandaag heb ik een nieuw recept voor je🥗 een frisse groene salade met gegrilde vijgen, tomaat, avocado, ingelegde rode ui, geroosterde pecannoten en geitenkaas pearls van @bettinegeitenkaas 🐐
⠀⠀⠀
Deze salade is voor 4-5 personen is als bijgerecht en dit heb je nodig;
➡️75 gram gemengde groene sla
➡️100 gram cherrytomaten, in partjes
➡️75 gram Bettine geitenkaas pearls
➡️1/2 avocado, in plakjes
➡️4 vijgen, gehalveerd
➡️1/2 ingelegde rode ui
➡️1 flinke hand geroosterde pecannoten
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el balsamicoazijn
➡️1 el honing
➡️1 flinke tl grove mosterd
➡️Mespuntje knoflookpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Ingelegde rode ui kun je kant en klaar kopen maar je kunt het ook zelf maken. Snijd de uien dan in halve ringen, doe in een potje en voeg daar 50/50 water/azijn en een schep suiker aan toe. Laat minimaal een paar uur staan voor gebruik. Tip; zorg dat je dat standaard in je koelkast hebt staan. Want het is bij zoveel lekker🙌🏻
⠀⠀⠀
Halveer de vijgen en smeer deze met een klein beetje olijfolie in. Verhit een grillpan en leg ze daar op tot je van die mooie grill streepjes hebt, de pecannoten rooster je. 4-5 minuten op 180 graden in de airfryer gaat het snelst👌🏻
⠀⠀⠀
De dressing maak je door simpelweg alles door elkaar te schudden in een afsluitbaar flesje. Dit kun je eroverheen gieten of apart zetten zodat iedereen zelf kan doseren. De rest spreekt voor zich💚 Eet smakelijk🙌🏻
⠀⠀⠀
Ps; iedereen die een reactie achterlaat maakt kans op een compact Bastard barbecue🔥 Er worden er 2 weggegeven onder alle reacties van mijn mede #cheesysummerday collega’s😍
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅ Daar ga je de hele zomer plezier van hebben☀️
⠀⠀⠀
In samenwerking met Bettine
⠀⠀⠀
#eefsfood #bettinegeitenkaas #salade #groenesla #tomaat #avocado #kaas #makingofreel #foodienl #rodeui #makingofreel #kaas #bettine #buitenkoken #gegrildevijgen
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord