Onlangs at ik een heerlijk naanpizza waarop hummus zat gesmeerd als ‘saus’. Niet zelf bedacht wel dankbaar gebruik van gemaakt! De basissaus voor deze plaattaart is 50/50 hummus en tomatensaus. Ik vind het een blijvertje. Hopelijk geniet jij ook van dit lekkere en vooral simpele recept.
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Zet een plaat klaar met een velletje bakpapier erop. Rol de bladerdeeg hierop uit. Vouw de randjes naar binnen en druk dit lichtjes aan met een vork. Smeer dan de randen in met geklutst ei en strooi hier wat sesamzaadjes overheen.
Prik met een vork ook wat gaatjes in de rest van de bodem. Roer de hummus, tomatensaus en curry madras kruiden door elkaar en smeer dit gelijkmatig over het deeg.
Laat de broccoli goed uitlekken en verdeel dit samen met de geitenkaas, kikkererwten, olijven en uien over de taart.
Schuif de plaattaart in de oven voor ongeveer 20 minuten. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Zet een plaat klaar met een velletje bakpapier erop. Rol de bladerdeeg hierop uit. Vouw de randjes naar binnen en druk dit lichtjes aan met een vork. Smeer dan de randen in met geklutst ei en strooi hier wat sesamzaadjes overheen.
Prik met een vork ook wat gaatjes in de rest van de bodem. Roer de hummus, tomatensaus en curry madras kruiden door elkaar en smeer dit gelijkmatig over het deeg.
Laat de broccoli goed uitlekken en verdeel dit samen met de geitenkaas, kikkererwten, olijven en uien over de taart.
Schuif de plaattaart in de oven voor ongeveer 20 minuten. Eet smakelijk!