Maaltijden

Plaattaart met broccoli, kikkererwten en geitenkaas

Plaattaart hummus bovenaf

Onlangs at ik een heerlijk naanpizza waarop hummus zat gesmeerd als ‘saus’. Niet zelf bedacht wel dankbaar gebruik van gemaakt! De basissaus voor deze plaattaart is 50/50 hummus en tomatensaus. Ik vind het een blijvertje. Hopelijk geniet jij ook van dit lekkere en vooral simpele recept.

Plaattaart close up

Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins
Ingrediƫnten:
 1 rol vers bladerdeeg 40 x 24 cm
 120 g broccoliroosjes, geblanceerd
 120 g kikkererwten, uitgelekt
 2 tbsp naturel hummus
 2 tbsp tomatensaus (voor pizza of pasta)
 1 kleine witte ui, in halve ringen
 8 kalamata olijven, in ringetjes
 2 handjes geitenkaas bolletjes
 1 tsp curry madras kruiden
 geklutst ei
 sesamzaadjes
Nog meer nodig:
 velletje bakpapier
 vork
 steelpan
Zo maak je het:
1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Zet een plaat klaar met een velletje bakpapier erop. Rol de bladerdeeg hierop uit. Vouw de randjes naar binnen en druk dit lichtjes aan met een vork. Smeer dan de randen in met geklutst ei en strooi hier wat sesamzaadjes overheen.

2

Prik met een vork ook wat gaatjes in de rest van de bodem. Roer de hummus, tomatensaus en curry madras kruiden door elkaar en smeer dit gelijkmatig over het deeg.

3

Laat de broccoli goed uitlekken en verdeel dit samen met de geitenkaas, kikkererwten, olijven en uien over de taart.

4

Schuif de plaattaart in de oven voor ongeveer 20 minuten. Eet smakelijk!

Ingredients

Ingrediƫnten:
 1 rol vers bladerdeeg 40 x 24 cm
 120 g broccoliroosjes, geblanceerd
 120 g kikkererwten, uitgelekt
 2 tbsp naturel hummus
 2 tbsp tomatensaus (voor pizza of pasta)
 1 kleine witte ui, in halve ringen
 8 kalamata olijven, in ringetjes
 2 handjes geitenkaas bolletjes
 1 tsp curry madras kruiden
 geklutst ei
 sesamzaadjes
Nog meer nodig:
 velletje bakpapier
 vork
 steelpan

Directions

Zo maak je het:
1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Zet een plaat klaar met een velletje bakpapier erop. Rol de bladerdeeg hierop uit. Vouw de randjes naar binnen en druk dit lichtjes aan met een vork. Smeer dan de randen in met geklutst ei en strooi hier wat sesamzaadjes overheen.

2

Prik met een vork ook wat gaatjes in de rest van de bodem. Roer de hummus, tomatensaus en curry madras kruiden door elkaar en smeer dit gelijkmatig over het deeg.

3

Laat de broccoli goed uitlekken en verdeel dit samen met de geitenkaas, kikkererwten, olijven en uien over de taart.

4

Schuif de plaattaart in de oven voor ongeveer 20 minuten. Eet smakelijk!

Plaattaart met broccoli, kikkererwten en geitenkaas

Stukje bovenaf plaattaart

Liefs,
Eef

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Binnenkort meer!