Blog

Lekkere dip tips voor Bugles + 2 recepten

Samenwerking met Lay‘s® Bugles – Wie mij volgt op Instagram heeft 4 september via mijn stories kunnen volgen of ik mezelf dipmaster 2019 mag noemen of niet. Naast dat het leuk is om met 2 zelfbedachte dips aan een competitie mee te doen wil je als fanatiekeling natuurlijk ook gewoon winnen. Of dat gelukt is en met welke dips (inclusief recepten) ik meedeed ga ik je nu vertellen in dit artikel lekkere dip tips voor Bugles + 2 recepten.

Afmaken hap-pea dip

Een aantal weken geleden kwam daar de mail vanuit Lay‘s, met de vraag of ik het wilde opnemen tegen 4 andere foodbloggers? Maar natuurlijk, als er iets te winnen valt ben ik van de partij. Even voor de beeldvorming, ik ben soms ietwat (te) fanatiek, en kan ik slecht tegen mijn verlies. Niet de beste combinatie zoals je wel kunt bedenken. Tegenwoordig kan ik verlies redelijk tot prima handelen en dat is fijn haha. Goed ik dwaal af, het gaat om de dips! 

Lekker dippen hap-pea dip

Bij het bedenken ervan vond ik in het begin even lastig. Er waren geen regels dus echt alles was mogelijk en dat maakt het soms juist moeilijk. Gezien ik het moest gaan ‘verkopen’ aan de jury bedacht ik met een smaak te werken waar ik zelf echt lyrisch over ben en dat is dragon. Dit kruid is zo heerlijk, zacht en bijzonder van smaak. Vaak, en ook nu verzon ik binnen 30 seconden de rest erbij. Doperwten, ricotta & citroen. Ik stuurde dit in als één van de twee dips. Dit is ook gelijk de dip die ik totaal in de spotlight wilde zetten en voor de video (die deze dag ook gefilmd zou worden) wilde gebruiken. Het geweldige PR team dat deze campagne begeleidde bedacht de naam: HAP-PEA DIP. Hier komt het recept! Maak je meerdere dips voor een gezellig borrel met vrienden? Dan zou ik deze hoeveelheden aanhouden. Ben je echt een flinke (hoeveelheid) dipper? Maak het recept dan 1,5 of 2 keer. Ik vind deze dip persoonlijk met de naturel Bugles het lekkerst.

Hapje? Bugles

Ingrediënten:
• 100 gram ricotta 
• 100 gram diepvries doperwten 
• 9 lange blaadjes verse dragon 
• Paar druppels citroensap 
• Klein beetje citroenrasp 
• 2 el olijfolie
• Peper 
• Zout 

1. Doe de doperwten in een hittebestendig schaaltje. Ontdooi de doperwten door hier kokend water bij te doen en 5 minuten te wachten. Giet ze dan af.
2. Doe de doperwten in een keukenmachine of maalbakje van de staafmixer samen met de olijfolie en dragon. Maal dit geheel helemaal fijn.
3. Voeg dan de ricotta toe samen met de citroensap en rasp. Doe er ook alvast wat peper en zout bij.
4. Laat het geheel draaien in de keukenmachine tot je een gladde romige dip hebt. Proef het en voeg naar smaak nog iets meer peper en/of zout toe. Ter decoratie kun je het nog afmaken met een paar doperwten, citroenrasp en een klein beetje olijfolie.

Finishing touch hap-pea dip

En door naar mijn tweede dip! Deze is op basis van crème fraîche. Deze vind ik het lekkerst met de sweet chili Bugles.

Ingrediënten:
• 2 plakken ananas uit blik 
• 125 gram crème fraîche
• 1 middelgrote ui
• 1 flinke tl kerrie
• 1 mespuntje Cayennepeper
• Peper 
• Zout 
• (Olijf)olie 

1. Snipper de ui fijn. Zet een koekenpannetje op laag vuur en doe hier een scheutje olie in. Voeg daar de kerrie en Cayennepeper aan toe en laat dit langzaam bakken. Zo komt er meer smaak vrij.
2. Voeg na ongeveer 2 minuten de gesnipperde ui toe en bak deze mee. Probeer te voorkomen dat de ui bruin kleurt. 
3. Voeg een klein scheutje water toe en doe een deksel op de pan. De ui moet lekker zacht worden. Water toevoegen mag gehaald worden.
4. In tussentijd laat je de ananas uitlekken (houd een beetje sap apart). Vervolgens snijd je de ananas klein en doe je dit alvast in een schaaltje.
5. Als de uien zacht gebakken zijn en het water is verdampt zet je het vuur uit en laat je dit afkoelen. 
6. Roer dit daarna samen met de crème fraîche door de ananas. Breng op smaak met peper en zout. Als je de dip iets te dik vind kun je er nog wat extra ananassap doorheen roeren.

Dip off Bugles beide smaken

Toen alle dips waren gemaakt, alle videos erop stonden en de fotograaf 3 SD kaartjes vol had geschoten was het tijd om onze dips te presenteren. Tegelijkertijd druppelde de jury binnen. Er waren maar liefst 10 juryleden die hun top 3 favorieten kenbaar moesten maken op een stemformulier. 

Stemformulier Bugles

Eva, Charlotte, Brenda, Lisa en ik stonden er klaar voor. De jury kwam langs om te proeven en ons vragen te stellen over het ontstaan en waarom van onze dips. De opmerking die mij het meeste is bijgebleven “Ik houd niet van dragon, maar dit vind ik echt heel lekker”. Zo hoor ik dat graag natuurlijk. Sowieso reageerde iedereen blij verrast op de smaak, dat vond ik heel tof! Vijf minuten later werden we bij elkaar geroepen voor de uitslag. Er stond een jaar lang Bugles en de titel “Dipmaster 2019” op je te wachten. Ik moet zeggen gezonde wedstrijdspanning kwam omhoog. Uitermate perfecte timing om te blunderen dus. Ze begonnen bij nummer 3. “Op nummer 3 geëindigd: De Hap-pea dip”. Toen had de rest eerder door dan ik dat dat mijn dip was. Ik zat maar met dragon-doperwt in mijn hoofd en was nog niet gewend aan mijn nieuwe toffe naam die ik een paar uur eerder voor het eerst zag. ‘Ja Eef, dat ben jij!’ Eh oh ja ik! Yes, ik ben in ieder geval in de top 3 beland. Mijn wedstrijdhoofd dacht gelijk. Oké, ik heb nog een dip. Die kan wel winnen! Dat mocht niet zo zijn. Mijn lieve food collega Eva van eefkooktzo.nl ging er met de winst vandoor met haar roomkaas-chili dip met mango (die ook héél lekker was!). Gefeliciteerd Eva! We pakte al onze spullen in, gingen nog even op de foto en de dag was afgelopen. Ondanks de winst aan mijn neus voorbij ging was ik toch heel blij dat mijn Hap-pea dip erg in de smaak viel. En ik vind het heel leuk om mijn recepten nu met je te delen. Ga jij er eentje proberen?

Groepsfoto deelnemers Bugles

Dit artikel en de recepten zijn gemaakt in betaalde samenwerking met Lay‘s Bugles

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.