Edit 11.09.2019 – Deze pecannotentaart is absoluut één van mijn lievelingstaarten! Al sinds september ’16 staat dit recept op mijn website. De hoogste tijd voor fatsoenlijke foto’s en een kleine upgrade van het recept. Geniet!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 25 minuten
Wachttijd: 2 uur
Totale tijd: 4 uur
Wat heb je nodig? (8 personen)
Deeg:
• 210 gram zelfrijzend bakmeel + een beetje extra om in uit te rollen
• 110 gram koude roomboter, in blokjes + extra om de vorm in te vetten
• 40 gram poedersuiker
• 1 zakje vanillesuiker
• 1 tl kaneel
• snuf zout
• 1 of 2 el melk of water (optioneel)
Vulling:
• 225 gram pecannoten, grof gehakt en geroosterd
• 100 gram roomboter, gesmolten
• 100 gram bruine basterdsuiker
• 2 eieren
• 50 gram tafelstroop
• 1 el zelfrijzend bakmeel
• merg van 1 vanillestokje
Topping (optioneel):
• 200 ml slagroom, opgeklopt met 2 el suiker
• geroosterd amandelschaafsel/pecannoten
• kaneel
Benodigdheden:
• spring- of kartel vorm van 22/24 cm doorsnee.
• deegroller
• garde
• standmixer met deeghaak (optioneel)
• spuitzak + spuitmondje met kartel
• keukenfolie
• steelpan
Zo maak je het!
1. Meng alle deeg ingrediënten bij elkaar. Als je een machine gebruikt, doe dit dan met de deeghaak. Maar het kan natuurlijk ook gewoon met je handen. Eenmaal een mooie bal, duw het deeg een beetje plat en verpak dit in folie. Leg het minstens 3 kwartier te rusten in de koelkast.
2. Zet alvast de bakvorm klaar. Smeer deze in met een dun laagje boter en bestuif dit vervolgens met zelfrijzend bakmeel. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden hete lucht.
3. Rooster de pecannoten voor minimaal 10 minuten in de oven, deze kun je gewoon zo op een kale bakplaat leggen. Laat ze vervolgens afkoelen en hak ze grof.
4. Meng alle droge ingrediënten van de vulling door elkaar en voeg dan de stroop, eieren en gesmolten boter toe. Roer dit met een garde tot een dikke bruine massa.
5. Rol dan het deeg uit tot ongeveer 4 mm. Bekleed hiermee de bakvorm. Het opstaande randje moet zo’n 3 cm zijn anders bakt de vulling er overheen.
6. Strooi de pecannoten over de bodem van het deeg. Giet langzaam het boter/suiker mengsel erbij en zorg dat de noten egaal verdeeld zijn.
7. Bak de taart gaar in 25 minuten (maximaal 30).
8. Laat de pecannotentaart volledig afkoelen en maak af met rozetten slagroom, kaneel en wat extra noten. Smullen maar! Zonder slagroom kun je de taart het beste bewaren buiten de koeling.
Wil je deze pecannotentaart opslaan voor later? Pin ‘m dan om Pinterest!