• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten Taart

Pecannotentaart

Eefje
Geen reacties
11 september 2019
Pecannotentaart

Pecannotentaart puntje close up

Edit 11.09.2019 – Deze pecannotentaart is absoluut één van mijn lievelingstaarten! Al sinds september ’16 staat dit recept op mijn website. De hoogste tijd voor fatsoenlijke foto’s en een kleine upgrade van het recept. Geniet!

pecannotentaart

RECEPT
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 25 minuten
Wachttijd: 2 uur
Totale tijd: 4 uur

Wat heb je nodig? (8 personen)
Deeg:
• 210 gram zelfrijzend bakmeel + een beetje extra om in uit te rollen
• 110 gram koude roomboter, in blokjes + extra om de vorm in te vetten
• 40 gram poedersuiker
• 1 zakje vanillesuiker
• 1 tl kaneel 
• snuf zout
• 1 of 2 el melk of water (optioneel)

Vulling:
• 225 gram pecannoten, grof gehakt en geroosterd 
• 100 gram roomboter, gesmolten
• 100 gram bruine basterdsuiker
• 2 eieren
• 50 gram tafelstroop
• 1 el zelfrijzend bakmeel
• merg van 1 vanillestokje

Topping (optioneel):
• 200 ml slagroom, opgeklopt met 2 el suiker
• geroosterd amandelschaafsel/pecannoten
• kaneel

Benodigdheden:
• spring- of kartel vorm van 22/24 cm doorsnee.
• deegroller
• garde
• standmixer met deeghaak (optioneel)
• spuitzak + spuitmondje met kartel 
• keukenfolie 
• steelpan 

Verti inzoom pecannotentaart

Zo maak je het!
1. Meng alle deeg ingrediënten bij elkaar. Als je een machine gebruikt, doe dit dan met de deeghaak. Maar het kan natuurlijk ook gewoon met je handen. Eenmaal een mooie bal, duw het deeg een beetje plat en verpak dit in folie. Leg het minstens 3 kwartier te rusten in de koelkast.

2. Zet alvast de bakvorm klaar. Smeer deze in met een dun laagje boter en bestuif dit vervolgens met zelfrijzend bakmeel. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden hete lucht. 

3. Rooster de pecannoten voor minimaal 10 minuten in de oven, deze kun je gewoon zo op een kale bakplaat leggen. Laat ze vervolgens afkoelen en hak ze grof.

4. Meng alle droge ingrediënten van de vulling door elkaar en voeg dan de stroop, eieren en gesmolten boter toe. Roer dit met een garde tot een dikke bruine massa.

5. Rol dan het deeg uit tot ongeveer 4 mm. Bekleed hiermee de bakvorm. Het opstaande randje moet zo’n 3 cm zijn anders bakt de vulling er overheen. 

6. Strooi de pecannoten over de bodem van het deeg. Giet langzaam het boter/suiker mengsel erbij en zorg dat de noten egaal verdeeld zijn. 

7. Bak de taart gaar in 25 minuten (maximaal 30).

8. Laat de pecannotentaart volledig afkoelen en maak af met rozetten slagroom, kaneel en wat extra noten. Smullen maar! Zonder slagroom kun je de taart het beste bewaren buiten de koeling.

Pecannotentaart verti puntje

Wil je deze pecannotentaart opslaan voor later? Pin ‘m dan om Pinterest!

Pinterest pin

Liefs,
Eefje

Pecan Pecannoten stroop Taart
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
vorig bericht

Koffie cakejes met Tia Maria topping

volgend bericht

Kaneel cookie dough rolls

meest gelezen
36.642x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
21.241x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
12.805x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
10.676x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De roadtrip vanuit Nea Makri hiernaartoe was echt heeeerlijk🚗💨 Rustige mooie (tol)wegen met prachtig uitzicht🙌🏻 Kala Nera is een heel gezellig dorpje om binnen te rijden. Mooi lang strand, heel veel restaurantjes en een fijne sfeer🏖 Ik denk wel dat het hier erg druk is in het hoogseizoen, maar dit valt nu nog reuze mee👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅In het bergdorpje Milies kwam ik per ongeluk terecht na het niet kunnen vinden van een waterval(letje)… Heel leuk om hier de auto even stil te zetten en een hapje en drankje te bestellen op het grote terras die helemaal in de schaduw staat door maar één mega grote boom?!🌳 Ook vond ik hier in het eerste de beste winkeltje mijn twee ‘vaste’ souvenirs; een mooi kopje en een ring💍
✅Ongeveer 2 uur en 15 minuten rijden is het naar Meteora📍 Hier staan bizarre rotsen met her en der een klooster erop gebouwd (hier kun je naar binnen). Absoluut een tikkie toeristisch, maar ik vond het de flinke rit zeker waard! Erg indrukwekkend👀
✅In een paar dagen heb ik niet alles uit kunnen proberen natuurlijk. Maar ik zou ‘1900’ uitkiezen om te gaan eten hier🍴 Voor wat ik deze vakantie allemaal heb gezien was dit de ‘modernste’ kaart met zowaar een vegan hoofdstuk🌱 Vooral de tweede avond heb ik er geweldig (o.a. Moussaka) gegeten😍
✅Als uitje is de stad Volos een prima plan om even doorheen de struinen en dan aan de haven wat de drinken. Mocht je ook een lange, brede vrouw zijn met maat 48? Dan kun je het wel vergeten om een leuke jurk te scoren👗 Tenzij je er voor elke bovenbeen 1 zoekt😂
✅Het is GEWELDIG om je appartement op 30 meter van zee te hebben🌊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag door prachtig boerenlandschap in 2 uur naar het nieuwe huisje gereden voor deel 3 van deze vakantie🌾 Nu op 50 meter van zee🙌🏻🇬🇷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dagelijks Grieks story verslag is te zien via @eefjefriedhoff mocht je dat leuk vinden🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #griekenland #minireisverslag #kalenera #kustplaats #blijemeid #vakantievibes #meteora #greekfood #aubergine #feta #dinerenaanzee #souveniertje #eefdsfood #goldenhour #griekenlandvakantie #vakantieupdate
GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De eerste 2,5 dag zitten erop! Lekker eten, freddo cappuccino, het niet hebben van plannen, Griekse sfeer en meer🥰 Het leek me leuk per verblijf locatie een korte samenvatting te delen. Komt ie👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅Strand - Moraitis beach (18 minuten rijden)🏖 Heerlijk (zand)strand, lekkere bedjes, niet druk (in deze tijd van het jaar), gezellige en relaxte sfeer en een strandbar met vet lekkere broodjes en salades👌🏻
✅Restaurant - To Akrogiali. Met je stoel in de kiezels, strak aan zee. Fijn uitzicht en lekker eten, vooral de gefrituurde courgette en gebakken kaas waren perfect💯
✅Bakkerij - Ik krijg de naam niet echt vertaald maar het zit op; Marathonos 118. Alles behalve klein en authentiek, maar ik was onder de indruk van de hoeveelheid en hoe geweldig vol en georganiseerd alles erbij lag🥖 Af te raden voor mensen met keuzestress🤓
✅Supermarkt - het zal een keten zijn, maar My Market vond ik top! Ik kom hier niet om groente te eten en zelf te koken, maar de groenteafdeling zag er echt méga goed uit🎉 Ook vond ik er mijn all time lievelingskauwgom die ik in Nederland al jaren niet meer kan kopen en online extreme verzendkosten heeft..🛒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❌Airbnb appartement: Would not recommend.. Het schoolvoorbeeld van hoe lovende recensies niet altijd echt waar zijn. Zeer ongezellig, echt oude bende en niet bepaald schoon. Wel 4 minuten lopen van zee👍🏻 Is ook wat waard😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag een roadtrip van ongeveer 4 uur naar het nieuwe huisje🚗💨 Zin in wat meer ‘idyllisch’ Griekenland, hoop ik vandaag te zien🙌🏻 Dagelijks verslag in stories via @eefjefriedhoff 📷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #photodump #griekenland #freddocappuccino #minireisverslag #NeaMakri #vakantie #topsenflops #groenteafdeling #grieksesalade #zonzeestrand #chillvakantie
50.000 VOLGERS, VIJFTIGDUIZEND🥳🍾
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Liefde voor jullie❤️ Het is niet normaal⁉️ Ik had voor dit jaar een mooi en realistisch doel: met 45k volgers het jaar uit. Maar het zijn er nu al veel meer dan vijftigduizend (!!) en het is pas half juni😱 Super cool!😍 Afgelopen maanden was er zoveel groei en positiviteit. Dat voelt als méga waardering voor het harde werk🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Echt, DANK DANK DANK🙌🏻 Door jullie bij elkaar kan ik deze uit de hand gelopen hobby mijn werk noemen! Fijn dat ik je kan inspireren met mijn recepten en kan vermaken met persoonlijke kijkjes in mijn leven en achter de schermen🎥 Hopelijk blijf je nog lang hangen hier☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De timing kon bijna niet beter☀️ Ik ga nu namelijk lekker chillen met mijn billen in het Griekse zand (of kiezels, je weet maar nooit daar)🇬🇷 Op wat vakantiekiekjes na zal het hier rustig zijn komende weken📸 Gelukkig staat eefsfood.nl bomvol met recepten dus je hoeft je niet te vervelen!✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hele dikke liefs,
Eef😙
FRAMBOOS BITES MET CRISPY CORNFLAKESBODEM🌽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een romige frambozenmousse, een knapperige bodem van cornflakes, witte chocolade en geroosterde amandelen en een frambozen topping💕 Klinkt best goed toch?😃 Het heeft lekker uitgepakt in ieder geval! Ook maken? Ik vertel je hoe👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 90 gram cornflakes in een zipzakje en knijp erin tot de stukjes wat kleiner zijn. Doe in een kom samen met 40 gram geroosterde amandelen stiften. Smelt 200 gram witte chocolade au bain Marie en roer dit erdoorheen. Neem een vierkant of ronde vorm of bakrand van 18-20cm en bekleed deze met bakpapier. Stort het mengsel op de bodem en druk dit goed aan tot in de hoekjes. Zet koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Laat 6 blaadjes gelatine weken in koud water (voor minimaal 15 minuten). Ontdooi 350 gram diepvries frambozen in een steelpan op laag vuur. Wanneer ze zacht zijn druk je ze door een bolzeef. Het pitten prutje mag weg het sap hou je over. Verhit hiervan de helft en los de gelatine erin op. Roer het dan door de rest van de sap.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Klop 400 ml slagroom lobbig met 65 gram kristalsuiker en een eetlepel vanille extract. Giet dan al mixend het fruitsap-gelatine mengsel erbij (let op dat dit niet te heet of te koud is, iets warmer dan handwarm is prima). Neem een siliconen spatel om echt alles goed te mengen. Giet dit op de bodem en zet voor minimaal 3 uur koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 125 gram diepvries frambozen in een steelpan en breng dit aan de kook. Voeg dan 2 tl maizena en 1 tl kristalsuiker toe. Als het iets dikker wordt zet je het vuur uit. Laat afkoelen en gebruik dit samen met verse frambozen als topping. Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Ik zou het binnen 4 dagen opeten. De cornflakes verliest elke dag een heel klein beetje bite ivm het vocht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept opslaan kan door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #nobake #recept #frambozenmousse #cornflakes #crispy #foodblog #slagroom #frambozen #mousse #taart #foodienl #foodfotografie #pinkfood #fruit #instarecept #receptenblog #raspberry #foodcloseup
LEMON POPPY OATS🍋 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ja hoor LEMON POPPY OATS🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ja hoor, dit is een heerlijk fris en zomers ontbijtje😍 Nog een soort van gezond ook! Wat wil je nog meer?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De overnight oats kennen we allemaal wel denk ik? Nu heb ik de havermout een beetje fijngemalen vooraf waardoor het wat meer het ‘pap’ idee hebt. Ik was blij verrast met de smaak en met de structuur. Ook maken?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 2 porties:
➡️200 ml water
➡️150 gram magere citroenkwark
➡️120 gram havermout vlokken, gemalen
➡️1 zakje vanillesuiker*
➡️1 el honing*
➡️1 el maanzaad
➡️1 el chiazaad
➡️rasp van 1 kleine citroen
➡️150 gram magere citroenkwark (als topping)
➡️6 el granola (ik gebruikte gekregen lemon poppy granola van OOT, erg lekker!)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Meng alles behalve de topping goed door elkaar en zet een nachtje van tevoren in de koelkast. Verdeel dan over twee kommetje en maak af met extra citroenkwark en de granola. Eet smakelijk! *Er bestaat vast wel één of ander suikervrije vanillesiroop, daar kun je dit prima mee vervangen als je wil👍🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil je dit ook maken? Sla de post dan op, zo kun je het recept makkelijk terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #healthybreakfast #recept #ontbijt #havermout #overnightoats #maanzaad #citroen #kwark #havermoutpap #foodblog #foodfotografie #lemonpoppy #foodienl #summerfood
DULCE DE LECHE🤤 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Op een sm DULCE DE LECHE🤤
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op een smeuïge laag koffiecake mét geroosterde hazelnoten en zeezout flakes. Hemels lekker! Het recept kun je vinden op eefsfood.nl✨ Zet ‘dulce’ in de zoekbalk om het makkelijk te vinden🔎 Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #bakrecept #koffiecake #hazelnoot #recept #foodfotografie #closeup #macrolens #dulcedeleche #foodblog #foodienl #zeezout #karamel #cake #makkelijktaartje
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
28 mei 2022

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade
25 mei 2022

Goedgevulde rijstsalade met veel groente

Goedgevulde rijstsalade met veel groente
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord