[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Een aantal weken geleden probeerde ik voor het eerst Enchanted Cream uit (de video daarover staat onderaan dit recept). Gezien ik positief verrast was wilde ik het graag ook nog eens op een andere manier dan het pakje klaarmaken. Niet alleen met melk en water maar met slagroom en Tia Maria. De cakejes heb ik iets minder zoet gemaakt zodat het samen goed in balans is. Het beslag en de topping zijn in een handomdraai gemaakt. Deze koffie cakejes met Tia Maria topping staan binnen 1,5 uur op tafel.
RECEPT
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 2 x 18 minuten
Wachttijd: 1 uur
Totale tijd: 1,5uur
Wat heb je nodig? (16 stuks)
Beslag:
• 300 zelfrijzend bakmeel
• 175 ml (plantaardige) melk, ik gebruikte Alpro kokosmelk
• 75 ml gezette espresso
• 2 middelgrote eieren
• 130 ml zonnebloemolie
• 115 gram bruine basterdsuiker
• 2 zakjes vanillesuiker
• 8 gram oploskoffie
• snuf zout
• mespuntje baking soda
Topping:
• 150 gram Enchanted cream poeder
• 100 ml slagroom
• 100 ml Tia Maria
• mini witte chocolade drops
Benodigdheden:
• metalen muffin tray van 12
• 16 (witte) muffin papiertjes
• beslagkom
• standmixer
• garde
• spuitzak met kartel spuitmondje
• ijsknijper, formaat voor een flinke bol ijs
Zo maak je het!
1. Verwarm de oven voor op 200 graden convectie stand (boven en onder warmte).
2. Doe de eieren in een beslagkom en kluts deze los met een garde. Voeg dan de bruine basterdsuiker, melk, espresso + poeder en zonnebloemolie toe. Roer dit tot een egaal geheel.
3. Meng het zelfrijzend bakmeel met de baking soda en voeg dit samen met het zout toe aan het ‘natte’ mengsel.
4. Roer dit tot een glad beslag. Doe 8 muffin papiertjes in de baktray en vul deze met een volle ijsschep beslag. Bak de muffins gaar in 16-18 minuten. Wanneer ze gaar zijn haal je ze direct uit de tray en zet je ze op een rooster om af te koelen. Herhaal dit met het overgebleven deel van het beslag.
5. Maak in de tussentijd de topping volgens de verpakking. Mocht je dit niet hebben of willen gebruiken kun je ook slagroom nemen of een half recept van deze heerlijke witte chocolade vanille botercrème.
6. Als de cakejes volledig zijn afgekoeld schep je de topping in de spuitzak. Spuit hiermee royale rozetten op de cakejes en maak af met mini witte chocolade drops.
7. Bewaar de koffie cakejes met Tia Maria in de koelkast. Het lekkerst om binnen 3 dagen op te eten maar ook perfect om te trakteren. Eet smakelijk!
Ben je benieuwd naar mijn eerste ervaring met Enchanted Cream? Bekijk dan deze video:
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]