Blog

Mijn week in foto’s #1 – EEFSFOOD

Hoi! Daar ben ik weer eens met iets anders dan een recept. Een lange tijd terug schreef ik al weekoverzichten. Ik ben er toen mee gestopt omdat het voor mijn gevoel veel te eentonig werd en het leek alsof ik elke week hetzelfde aan het schrijven was. Dit was natuurlijk niet zo maar daardoor was het wel minder leuk om te doen. En nu heb ik zin om dat weer terug te laten komen. Een klein beetje anders, dat wel! Echt iedere week hoef je ‘m niet te verwachten maar op regelmatige basis moet wel lukken. Ik maak niet voor niets van alles foto’s waar ik vervolgens niets tot weinig mee doe. Het zullen dus vooral foto’s zijn met wat toelichtende tekst. Mijn week in foto’s #1 – EEFSFOOD

Bij de eerste van deze reeks speel ik al gelijk een beetje vals door twee dagen eerder te beginnen. Namelijk zaterdag 2 augustus. In deze vakantieperiode doe ik het zelf ook iets rustiger aan. En wanneer er dan weer meer ruimte komt in mijn hoofd heb ik gelijk zin om wat dingen aan te pakken. Zo filmde ik deze dag een video waarvan het idee al zeker een half jaar op de planken lag. Ik probeerde Enchanted cream uit. Top of flop? Dat kun je zien in de deze video: 

Na het editen ervan werd ik opgepikt voor een familie barbecue. Een tijd geleden kreeg ik een keukenmachine om te reviewen. Hiermee draaide ik onder andere zelf gehakt voor hamburgers. Sinds ik de machine heb uitgeleend aan mijn moeder is ze niet meer te houden en maakt ze bij elke gelegenheid homemade hamburgers. Je zou bijna zeggen dat ze de hamburger emoji heeft gebruikt als inspiratie!
Hamburgers mama
De dag daarna had ik een heerlijk luie zondag, tot ergens in de middag. Er stond namelijk een concert op de planning. En niet zomaar eentje. Ik heb afgelopen maanden zo hard lopen balen dat ik hier niet bij kon zijn. Door een stom misverstand! Lang verhaal kort ik was alsnog bij James Bay die een heerlijke show speelde op de NDSM werf in Amsterdam. Ik ging met mijn aller lievelings concertbuddy. Het was feest, we hebben gigantisch hard gelachen, genoten en we dronken pink tonics <3
James Bay proost
Diezelfde avond stroomde ook mijn Instagram inbox vol omdat ik een oproepje had gedaan voor het samenstellen van een eetclub in Leiden. Daarover later meer!

Mijn maandag begon relaxed. Er is geen lekkerdere ochtend dan maandagochtend. Ik doe altijd rustig aan op deze dag en ergens begin van de middag begin ik meestal met werken. Deze dag was anders en begon met een lunch bij Sabor (new kid in town) met mede Leidse foodies Louise en Susan. Louise moet ik alle credits geven voor de volgende foto:Foodie foto susan sabor
Daar staan we hoor, foodies pur sang. Op deze plank ligt onze lunch. Er zijn vervelendere dingen op maandag middag! Na gigantisch te hebben genoten moest ik ook nog even een kijkje binnen nemen. Wat een te gekke zaak hebben ze ervan gemaakt.
Sabor interieur
Toen ik dinsdag thuis kwam uit werk bedacht ik me dat ik nog flink wat Enchanted cream over had na het maken van de video afgelopen zaterdag. Ik wilde al een tijdje een techniek uitproberen om een taart te decoreren maar steeds vind ik een hele taart bakken teveel moeite om alleen dat uit te kunnen proberen. Ik ging op zoek naar een mooi formaat en kwam uit bij een suiker blik (waar ik mijn havermout in bewaar). Een prrrrrima dummy! Hartstikke nep dus:Dummy taart kaarsjes
Woensdagochtend was het tijd om meer werk te maken van de eetclub. Inmiddels had ik een heleboel geïnteresseerden een mail gestuurd met hoe ik het allemaal voor me zag. Een aantal trokken zichzelf al terug en ik heb ook een aantal mensen moeten teleurstellen helaas. Ik knutselde snel een logo en maakte een app groep aan. Het groepje is compleet en na alle vakanties gaan we voor onze eerste kennismakingsborrel. Daarna hoop ik dat er nog vele culinaire avonden gaan volgen. Ik zal jullie er tegen die tijd ongetwijfeld meer over vertellen. We hebben er alle 6 heel veel zin in!
EETCLUB LEIDEN
Donderdag werden er op mijn werk weer de inmiddels beroemde camembertjes met noten, karamel en zeezout gemaakt. Deze wilde ik weer opnieuw op de foto zetten natuurlijk en ik nam er zelf ook eentje mee naar huis. #DIKKETIP
Noten caramel camembert
Daarna sjeesde ik door de stad omdat mijn moeder jarig was en we ergens gingen eten. Tegenwoordig heb ik niet meer zo vaak keuzestress maar deze avond wel gigantisch!
Carpaccio Verboden Toegang
Na 5 keer van gedachte wisselen werd het toch de carpaccio. Hij was echt héél lekker dus een prima keus. Na een gezellige avond fietste ik onder het genot van dit soort taferelen naar huis! <3 Leiden
View Rapenburg
Vrijdagochtend begon vroeg met een paar uurtjes werk en toen kreeg ik daarna hulp in huis om te klussen. Een onmogelijk zware lompe kast moest verzet naar een andere kamer. Het was echt best een zware klus, maar het is gelukt. Super blij en dit had ik eigenlijk al jaren eerder moeten doen. Enfin, ik ben in mijn huis bezig met wat leuke dingen en na 7 jaar hier wonen gaat ook eindelijk mijn tuin (plaatsje) aangepakt worden. Voor buitenlampjes en ook nog wat andere spullen stond ik ’s middags bij Ikea.
Ikea leeg gekocht
Ik kocht dingen die ik nodig had maar uiteraard ook spullen die vooral leuk zijn. Mijn tuin is nog niet eens af maar je kan maar alvast een gieter klaar hebben staan. Tegen het einde van de middag plofte ik op de bank met een rosé’tje en een bord vol borrelhapjes. Op het weekend!Vrijdagmiddagborrel
Ik had laatst ergens een filmpje gezien dat je thuis ook prima latte art zou kunnen maken zonder een super de luxe koffie apparaat met stoompijpje. Gewoon met een melk opschuimer en een kannetje. Ik deed één poging en het lukte gewoon om een rosetta te maken. En dat met kokosmelk (tip: gebruik altijd volle melk voor het mooiste resultaat). Ik was echt enorm verbaasd dat het lukte. En de skills heb ik blijkbaar nog. Fijn ook wel want daar heb ik echt uuuuuuuuren op geoefend in mijn barista periode bij Starbucks.
Rosetta at home
Hierna vertrok ik voor een paar uurtjes naar kantoor. Suuuuper harde wind stond er. Ik heb menig mens van zijn fiets zien waaien. Daarna stelde ik voor om een visje te gaan halen in Katwijk (zo lekker! bij Vis &Zo moet je zijn).
Kibbeling vis enzo
Na de vis nog even het strand op. Ik ben nog nooit zo hard gezandstraald! Mijn mascara zat ook over mijn hele gezicht door de tranen van de kilo’s zand in mijn ogen. Je kon echt hangen in de wind en de golven waren gigantisch. Mooi zulk onstuimig weer op z’n tijd.
Katwijk aan Zee
Zondag sliep ik uit. Ik bakte als ontbijt kaneel cookie dough rolls. Heer-lijk! Zo maakte ik ze: Neem een blikje kant en klaar croissant deeg (de kleine). Rol deze uit en snijd er twee vanaf (hier maak je kaas croissantjes van). Rol de rest uit en besmeer deze met gesmolten boter. Strooi er dan bruine basterdsuiker overheen en zoveel kaneel als je wil. Verdeel 70 gram chocolate chip cookie dough in kleine bolletjes verdeel deze over de plak. Begin aan de smalle kant te rollen en snijd dit vervolgens in 6en. Leg deze op een bakplaat met bakpapier voor ongeveer 14 minuten op 200 graden hete lucht! 
Kaneel cookie rolls
Ik hoop dat je het leuk vond om mee te lezen. Een heerlijke week was het eigenlijk. Gek dat dat soms pas opvalt wanneer je het allemaal opsomt! Deze maandag is alweer om maar ik wens je een super fijne week toe!

Liefs,
Eef

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.