Bakrecepten

Yoghurt ontbijttaart met haverbodem en bosvruchten

Daar ben ik weer met een heerlijk taartje! Deze yoghurt ontbijttaart met haverbodem en bosvruchten is allereerst lekker natuurlijk. Niet extreem gezond maar je kunt hier absoluut heel goed mee ontbijten! Door de limoenrasp smaakt hij extra fris en omdat ik Griekse yoghurt heb gebruikt is de taart ook mild. Daarom kun je makkelijk de Hero minder zoet bosvruchtenjam aan de slag gaan. Dit geeft genoeg zoet aan de taart zonder nog extra suiker toe te voegen. Het taartje is niet moeilijk om te maken maar zal absoluut de show stelen wanneer je ‘m op tafel zet. Ook lekker bij de brunch dus! Ik ga je nu laten zien hoe je het beste te werk kunt gaan.

Bosvruchtentaart verticaal

RECEPT
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 4 uur
Totale tijd: 4,5 uur

Wat heb je nodig? (6 personen, als hele maaltijd)
Bodem:
• 140 gram granola naar keuze 
• 40 gram havermout
• 3 ontpitte medjoul dadels
• 20 gram roomboter, gesmolten
• 1 el Hero Minder Zoet Bosvruchtenjam
• 10 gram gepofte quinoa 
• 1 afgestreken theelepel speculaaskruiden 
• mespuntje zout
Vulling:
• 1 liter Griekse yoghurt 
• ongeveer een halve pot Hero Minder Zoet Bosvruchtenjam
• 8 blaadjes gelatine (13,5 gram)
• rasp van een halve limoen 
• 50 gram verse bramen, in kleine stukjes 
Zijkant/topping:
• 175 gram lange vingers 
• 300 gram verse bramen 

Benodigdheden:
• hoge springvorm van 18 cm doorsnee
• velletje bakpapier 
• keukenmachine 
• steelpan 

Ingrediëntenlijst Hero recept

Zo maak je het!
1. Voor deze yoghurt ontbijttaart bekleed eerst de bodem van je springvorm met een velletje bakpapier. 

2. Doe dan de granola, havermout, dadels, speculaaskruiden en het zout in de keukenmachine en maal dit fijn. Voeg dan de gepoft quinoa, gesmolten boter en eetlepel Bosvruchtenjam toe. Maal dit nog even kort mee tot een plakkerig mengsel.

3. Stort de kruimels op de bodem van de springvorm. Druk gelijkmatig en goed aan. Dit kan met je vingers maar ook met de bolle kant van een eetlepel. 

4. Pak dan de lange vingers erbij en bekleed hiermee de hele rand met het suikerlaagje naar de buitenkant. Je kunt ze zacht en voorzichtig aandrukken in de bodem zodat ze iets makkelijker blijven staan. 

5. We gaan verder met de vulling. Zet hiervoor eerst 8 blaadjes gelatine te weken in koud water. Doe 1 eetlepel Bosvruchtenjam samen met 2 eetlepels water in een steelpan en breng dit aan de kook op een klein pitje. Zet het vuur dan uit. Knijp de gelatine uit en doe dit bij het hete jam mengsel. Roer dit goed tot het helemaal is opgelost. Voeg dan nog 3 eetlepels jam toe en roer dit er ook doorheen. 

Tussenstap foto's Bosvruchtentaart

6. Doe je Griekse yoghurt in een ruime mengkom. Giet het gelatine jam mengsel hier al roerend bij en spatel net zo lang tot het echt volledig gemengd is. Spatel er dan nog grof de bramen stukjes en een aantal kleine schepjes Bosvruchtenjam doorheen en giet dit dan in de vorm. Maak de bovenkant af met bramen en zet de taart voor minimaal 4 uur in de koelkast. 

7. Snijd de taart in 6 punten voor volledige porties. Is dit taartje onderdeel van het ontbijt kun je er gerust 10 of 12 punten van snijden.

8. Deze yoghurt ontbijttaart met haverbodem en bosvruchten kun je gemakkelijk 4 dagen bewaren in de koelkast. Houd er wel rekening mee dat de lange vingers snel zacht zullen worden. Ook kun je de taart invriezen. Zo heb je een lekker portie ontbijttaart om makkelijk mee te nemen naar je werk bijvoorbeeld!

Hero Bosvruchtentaart bovenaf

Werk je liever niet met gelatine? Gebruik dan agar agar. Dit is een plantaardige optie gemaakt van een zeewier soort. De poedervorm is wel heel veel sterker dan gelatine dus gebruik niet teveel. Ik kan je aanraden om een omrekentabel op te zoeken mocht je dit willen vervangen. 

Ben je opzoek naar meer recepten inspiratie? Check dan snel de Hero Jam Studio

Bosvruchten puntje horizontaal

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Smeuïge cakerol met framboos-limoenmousse
Lange vingers met aardbeienroom, basilicum-limoensiroop en pistache nootjes

Dit recept is gemaakt in betaalde samenwerking met Hero 

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.