[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Dit recept is weer een typisch voorbeeld van kijken wat je nog in huis hebt. Afgelopen week kwam ik een pak gnocchi tegen in mijn voorraadkast. Er lag ook nog een halve zak doperwten in de vriezer en daarmee zag het visueel al helemaal zitten. Iets van smaak moest er nog wel bij en ik bedacht dat feta wel een goede zou zijn. Jammergenoeg had ik dat niet in huis dus moest ik even wachten met het uitproberen. Nou, dat heb ik dus net gedaan. VET LEKKER! Dus ik vertel je nu graag hoe je deze gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta maakt.
RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 15 minuten
Totale tijd: 20-25 minuten
Wat heb je nodig? (1 portie)
• 250 gram gnocchi
• 200 gram diepvries doperwten, laat ze vooraf ontdooien
• 50 gram feta, verbrokkeld
• 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• 1 ui, in halve ringen
• 1/4de groente bouillonblokje
• mespuntje cayennepeper
• mespuntje paprikapoeder
• rasp van 1/4de citroen
• 50 ml slagroom
• 50 ml water
• olie om in te pakken/klontje roomboter
• peper
Benodigdheden:
• koekenpan
• steelpan
• staafmixer
• houten spatel
• rasp
Zo maak je het!
1. Verwarm een koekenpan op laag vuur en rooster hier droog de pijnboompitten in. Haal ze er dan uit en zet apart.
2. Doe een scheutje olie in de koekenpan en voeg de gnocchi toe. Blijf dit geregeld omschudden op laag vuur, voeg na een paar minuten bakken nog een klontje roomboter toe.
3. Verwarm de steelpan op laag vuur en doe ook hier een scheutje olie in. Fruit de ui en knoflook aan samen met de cayennepeper en paprikapoeder. Voeg dan 150 gram doperwten toe en bak deze nog een minuut of 3 mee. Voeg dan de slagroom, het water, bouillonblokje en de citroenrasp toe. Breng dit aan de kook op laag vuur voor nog eens 3 minuten .
4. Pureer dit dan tot een dikke saus en roer de dan nog de apart gehouden hele erwten er doorheen.
5. Schep de inmiddels crispy gebakken gnocchi op een bord gevolgd door de saus. Maak af met de feta, pijnboompitten, een swirl lekkere olijfolie en wat versgemalen peper.
6. Smullen maar!
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]