• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Foodpost

Foodpost #3 – Bakmixen, likeur, ijs en meer!

Eefje
Geen reacties
12 juli 2019
Foodpost #3 - Bakmixen, likeur, ijs en meer!

Holy wow, afgelopen periode (vooral april) was het echt perspakket hoogseizoen! Toffe dingen, lekkere producten en ook een aantal dingen die niet helemaal lekker gingen met bezorgen. Zo kwamen er begin juni nog 2 giga paas pakketten bij de overbuurman vandaan. Waaronder een enorm groot paasei waarnaast zelfs mijn hoofd klein leek. Deze heb ik vorige week maar meegenomen naar mijn werk en daar was ie in no time op. De inmiddels irrelevante Paaspost heb ik achterwege gelaten. Kijk mee met foodpost #3 – Bakmixen, likeur, ijs en meer!

Licor 43 Orochata

De klassieke Licor 43, wie kent ‘m niet? Heerlijk met een blokje ijs erin. Aan deze Orochata moet ik nog steeds een beetje wennen. Ik ben nog niet om, maar ik ben ook nog niet van plan het op te geven. Ik wil er eens een lekkere ijskoffie mee proberen te maken of een glazuur voor op vers gebakken cinnamon rolls. Ik vind de smaak iets weghebben van hoestdrank, in mijn geval is dat niet per se negatief haha.

Licor 43 Orochata

Homemade bakmixen

Deze bakmixen van Homemade liggen nieuw in de winkel. Je hoeft alleen nog maar water toe te voegen en vervolgens goed te schudden. Bij het feit dat je alleen maar water hoeft toe te voegen denk ik wel oei? Ik stop in eigen baksels echt nooit water. Ik ben gelijk iemand die het denkt beter te weten en gebruik dan in ieder geval een volle, plantaardige of karnemelk om het nog een beetje romig(er) te krijgen. Ik blijf er nog steeds bij dat dit handig kan zijn voor mensen die bakken alleen maar gedoe vinden en toch zoiets op tafel willen zetten. Pannenkoekenbeslag zou ik dan weer ten alle tijden zelf maken, dat is toch te simpel?

Homemade bakmixen

Ik wilde natuurlijk wel de proef op de som nemen dus ik probeerde de mix voor wafels uit. Het beslag maken (wat ik dus met melk deed) was appeltje eitje. Het bakken iets minder, de wafels bleven echt best wel plakken aan mijn wafelijzer. De lading later deed ik mèt het ijzer invetten maar dit verbeterde niet veel. Eindconclusie, ik had prima uitziende wafels, smaak was lekker maar ik vond ze een tikkie droog. Dat maakte een lekkere bol banaan-bessen-kwark ijs wel goed.

Homemade wafels

Sunt bananenbrood

Dit bananenbrood van Sunt ligt sinds een tijdje bij Albert Heijn in de schappen. Check even het fantastische bananen tasje, deze gebruik ik al enige tijd als ‘hoes’ voor mijn camera. Volgens mij is dit een prima voedzaam bananenbrood. Ik vind het lastig beoordelen. Volgens mij ging ik jaren geleden mee in de bananenbrood hype maar begin ik er nu achter te komen dat ik gewoon geen groot bananenbrood fan ben. Er liggen nog een paar plakjes in de vriezer, ik denk dat ik daar eens wentelteefjes van ga bakken. 

Bananenbrood Sunt

Beemster

Kaaspost! Echt stuk voor stuk heer-lijke kaas, kan geen favoriet kiezen.. <3 Love de gepersonaliseerde kaasschaaf. Dat kunnen ze wel bij Boska! Dankjewel Beemster, erg van genoten. 

Beemster kaas met Boska

Tia Maria

Nóg een fles likeur, yum! Ook dol op met een ijsblokje erin. En likeur als Tia Maria gebruik ik ook weleens om een cake of basis taart mee te besprenkelen voordat ik deze afsmeer met vulling. Extra smaak en extra smeuïgheid. Feestje dus!

Tia Maria fles

Little miracles

Deze ‘ijsthee’ heeft mij positief verrast. Doordat het nog een beetje troebel is lijkt het ook nog een beetje of je sap drinkt. Alledrie vond ik smakelijk maar mijn favoriet was absoluut de kers!

Ice tea miracles

MyMuesli

Ik krijg wel vaker post van Mymuesli. Eigenlijk vind ik ze regelmatig tegenvallen. Zo kreeg ik de Paas special eerder ook binnen. Naast dat ik de smaak echt niet spectaculair vond zat er ook GEEN ÉÉN chocolade paashaasje in mijn muesli, terwijl dat hetgeen was wat het de Paas special maakte.. Jammer! Nieuwe ronden nieuwe kansen. Onlangs vierde MyMuesli haar 12de verjaardag met deze special. Strawberry cheesecake, deze sprak me uiteraard aan en wilde ik wel proberen. LEKKER! Ik ben echt enorm verrast en dit is zeker de lekkerste die ik ooit van hen heb gekregen. De verhouding koekjes, witte chocolade en aardbeien bleven de hele tijd hetzelfde. Je hebt weleens dat vooral de lekkere toevoegingen bovenop liggen en vanaf de helft alleen maar op droge muesli zit te kauwen. En het belangrijkst (voor mij dan) veel crunch! Ik sluit niet uit dat ik deze nog eens ga bestellen. Echt dikke yum!

Mymuesli jubileum

Bites we love

Ik kende dit merk nog niet maar het schijnt al een hele tijd te koop te zijn. In kleinere zakjes, dat wel. Ter ere van deze grotere verpakking en een nieuwe smaak kreeg ik dit om te proberen. Alle vier erg lekker maar mijn absolute favoriet is de hartige variant met almonds, broad beans, cashews & crunchy peas (de verpakking met paars). Echt vet lekker en ook weer eens iets anders.

Bites we love plaatje

Heinz Edchup

Ed Sheeran en Heinz slaan de handen in één. Dit heeft verder geen introductie nodig denk ik? Briljante samenwerking en deze limited edition is tijdelijk te koop.

Heinz Edchup

Ben & Jerry’s Baked Alaska

Terug van weggeweest, de Baked Alaska van Ben & Jerry’s. Ik kende de smaak niet maar dat komt omdat deze zeker 5 jaar uit de running is geweest. Soms is er zoveel vraag naar een oude smaak dat deze van de ‘graveyard’ wordt gehaald. Van alle smaken van B&J is dit mijn minst favoriet. Sowieso lees ik een hoop verdeelde meningen over deze smaak. Het is een beetje you hate it or you love it. De ene reactie is ‘Oh my god yes, hij is eindelijk terug!’ en de ander ‘Iiiewhl deze is echt vies en smaakt naar warme melk. Die warme melk kan ik helemaal inkomen qua smaak. De smaak romig vind ik bijna (ja echt) to much. En nee, vies vind ik ‘m zeker niet! Wat dus echt wel heel heel lekker is? Een shotje espresso erop (zie header) foto. 

B&J's Baked Alaska

OHMYFOODNESS cheesecake

Food collega Sabine van Oh My Foodness heeft in samenwerking met Homemade 2 bakmixen uitgebracht. Hoe tof?! Het is een mix voor gebakken cheesecake en de ander is een no bake variant. Dik vet pluspunt is dat er een bakpapiertje bijzit. Nou heb ik dat 99% van de tijd in huis. Maar voor de mensen die wat minder bakken, en dus ook sneller een bakmix kopen (denk ik) is dit rete handig. De no bake cheesecake vulling heeft een lekker stevige structuur. Ik maakte deze af met een blik vlaaifruit kers. De bodem is met chocoladekoekjes deze heeft een heerlijke bite maar ik ben persoonlijk niet zo’n van van chocolade in dit soort taarten.

Bakmixen OhMYFoodness

De gebakken variant vind ik echt de bom! Voor als je een lekkere cheesecake wil bakken zonder een recept of zelf na te hoeven denken. Absoluut een aanrader! Heerlijk de koek bodem en de afwerk suggestie met passievrucht en witte chocolade is helemaal heerlijk. Te koop bij Jumbo!

Cheesecake passievrucht witte chocolade

Haribo

Eerder dit jaar kreeg ik een mail of ik mijn favoriete Haribo snoepje wilde doorgeven. Ik twijfelde nog even tussen de bananenschuimpjes of perziken. Het werden de perziken! Ik werd een tijd later verrast met dit toffe pakket! Wist je dat Haribo al 99 (!!) jaar snoepjes maakt? Wat is jouw favoriet?

Haribo pretpakket

Boska chocolade

Boska is al een giga groot merk op kaasgebied maar onlangs zijn ze ook een andere weg ingeslagen met chocolade. Hun drie speerpunten zijn smelten, schaven en presenteren. Dit kun je met kaas en dus ook met chocolade. In het pakket zaten een paar goodies om bijvoorbeeld je chocolade handig te raspen/krullen maar ook 2 prachtige stenen presenteer ‘bordjes’. Ik ben een keer bij Boska op bezoek geweest en dit is zo een ontzettend leuk bedrijf. Echt fan van alles wat ze doen!

Boska chocolade pakket

Hands off my chocolate

Een nieuwe reep van dit merk in samenwerking met Marije van het Youtube kanaal ‘Dit gebeurt er als’. Birthday cake! Het is een reep met witte en melkchocolade, hierin zitten spikkels/disco dip en stukjes gedroogde aardbei. Flink zoet maar heerlijk!

Hands off my chocolate

Rosé Avec…

Deze toffe fles krijg je met stiftje om op de kunnen schrijven met wie je deze fles soldaat gaat maken. Hij staat inmiddels koud maar ik heb nog niet geproefd. Wie de gelukkige is (of niet :P) moet nog blijken. Thanks Avec Vin!

Rosé Avec

WoW Cookiedough

En dan sluiten we af met een knaller! WoW Cookiedough is nieuw en mij kwamen ze een flinke lading brengen. Het cakebeslag en de kaneel dough zijn absoluut mijn favorieten van de in totaal 6 smaken. Binnenkort ga ik een leuke samenwerking met ze aan, daarover later meer (dit zal via mijn Instagram zijn). Voor nu zijn ze alleen nog te koop bij Hanos & Sligro maar de bedoeling is dat daar snel verandering in komt.

Wow cookiedough

Niet normaal hoeveel het is als ik het zo op een rijtje zie. En dan is het nog niet eens echt alles! Ik hoop dat ik je hier en daar ook wat nuttige informatie heb kunnen geven. Als je nog vragen heb over één van de producten, vraag het vooral!

Tot de volgende!

Liefs,
Eef

Bakmixen foodpost IJs likeur
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Proef & beleef Tholen | Mijn 6 tips!

volgend bericht

Mosselen met venkel, prei en room

meest gelezen
58.970x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
42.069x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
37.214x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
19.700x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Foodpost #6 - Gimber drink, thee, pannenkoeken en meer!
Foodpost

Foodpost #6 – Gimber drink, thee, pannenkoeken en meer!

5 min leestijd
28 januari 2020
Banaan-chocoladeijs EEFSFOOD
Desserts Recepten

Banaan-chocoladeijs

1 min leestijd
21 juni 2015
Foodpost #8 - Tony's, kookboeken en borrelsnacks!
Blog Foodpost

Foodpost #8 – Tony’s, kookboeken en borrelsnacks!

6 min leestijd
4 oktober 2020
img_6941
Drankjes Recepten

Kaneel ijskoffie

1 min leestijd
28 augustus 2016
Foodpost #7 - IJsjes, granola, thee en meer!
Foodpost

Foodpost #7 – IJsjes, granola, thee en meer!

6 min leestijd
6 augustus 2020
Banaan-vanille ijsbonbons EEFSFOOD
Bakrecepten Overig zoet Recepten

Banaan-vanille ijsbonbons

1 min leestijd
5 augustus 2015

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Onlangs wa GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Onlangs was ik in een heel leuk zaakje waar ze allemaal heerlijke taarten hadden staan🎂 Ik nam heel standaard, net als de rest, appeltaart. Na de ‘lekker eensgezind’ opmerking dacht ik ja; wat maak ik weer een afgezaagde keus🍎 Ik switchte naar een punt banoffee taart. En dat bleek een goede, wát lekker!🤤 Het inspireerde mij om er zelf ook eentje te maken. En die is goddelijk gelukt kan ik je vertellen en machtig, dat ook! Dit heb je nodig voor 8-10 personen:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocoladereep
⠀⠀⠀
🎂Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter, kaneel en het zout. Neem een springvorm van 18cm en bekleed deze met bakpapier op de bodem en acetaatfolie tegen de rand. Stort de kruimels erin en druk alles goed aan met een rand van zo’n 6 cm hoog.
⠀⠀⠀
🎂Maak de karamel (dulce de leche) door deze zo’n 2,5 te koken in een pannetje water. Ik raad aan dit een dag van tevoren te doen. Zoek deze methode even op als je die nog niet kent. Deze heb ok 2,5 uur laten koken. Laat afkoelen een verdeel een dikke laag op de bodem. Je hebt 3/4de van de hoeveelheid nodig.
⠀⠀⠀
🎂Maak af met plakjes banaan en stijf geklopte slagroom met suiker en vanille. Mocht je het niet vertrouwen kun je er een zakje klop fix doorheen doen! Maak af met geschaafde pure chocolade. Meteen aansnijden kan, maar 3 uurtjes koelkast maakt ‘m wat steviger. Aanvallen maar😍 Thank me laterrrr👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Sla je het recept op? Zo kun je ‘m makkelijk terugvinden✅ Welke foto spreekt jou het meest aan? 1 of 2?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taart #instarecept #banaan #banoffee #slagroom #karamel #dulcedeleche #vanille #koekjes #roomboter #foodblog #nobaketaart #kaneel #banoffeetaart #heelhollandbakt #goddelijk #purechocolade
MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕 ⠀⠀⠀⠀⠀ Comfo MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕
⠀⠀⠀⠀⠀
Comfort food deluxe🔥
Dit is wat je nodig hebt👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀
➡️1 bol vers pizzadeeg*
➡️2 flinke el tomatensaus*
➡️8 kalamata olijven, gehalveerd
➡️20 gram grof geraspte parmezaan
➡️2 grote plakken mortadella (30 gram)
➡️1/2 kleine ui, in halve ringen
➡️1 kleine bol burrata
➡️3 tl verse pesto
➡️Grof gehakte pistache noten
➡️Zwarte peper
⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻Eerst alleen de saus op het deeg en dan 4 minuten bakken op 220 graden hete lucht. Uien, olijven en parmezaan erop en dit nog zo’n 8 minuten bakken. Afmaken met mortadella, burrata, pesto en wat pistachenoten voor een lekkere bite😍 Kan natuurlijk ook met andere basis pizzabodems!
⠀⠀⠀⠀⠀
Wie zou nu wel een puntje lusten??🙋🏻‍♀️ Sla je het recept ook gelijk op? Zo kun je ‘m snel terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀
*het deeg bestelde ik bij Crisp, dit komt vriesvers binnen❄️ Voor de saus nam ik basilico van Bertolli, die vind ik echt heerlijk🍅
⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #pizza #comfortfood #pizzadeeg #tomatensaus #instarecept #burrata #pistache #pesto #foodblog #pizzanight #ui #olijven #parmezaan #makingofreel #foodienl #receptenpagina
MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️ ⠀⠀⠀ Ik wee MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️
⠀⠀⠀
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik hier een oproep plaatste voor een eetclub🍴 Alle credits voor @lterveld want naar aanleiding van haar post toendertijd, leek het mij een strak plan om zelf ook te doen. En wat bleek? Een mega succes!
⠀⠀⠀
Vanochtend kreeg ik een DM van iemand die nieuw is in Leiden en mijn post uit 2019 had teruggevonden📮 Ze vroeg of er nog ‘plek’ was? Nou is ons clubje van 5 al bijna 3,5 jaar onderweg en behoorlijk compleet. Er zijn zelfs al 2 eetclub baby’s geboren!!👶🏻 Maar, ik vond dit bericht wel dé aanleiding voor deze post.
⠀⠀⠀
Dussssss, zoek je ook een eetclub? Gebruik de reacties hieronder om elkaar te vinden. In Leiden of waar dan ook! Handig als je je reactie begint met je woonplaats, dat is makkelijker zoeken voor iedereen📍 PAK JE KANS EN MAAK ER WAT LEUKS VAN😍
⠀⠀⠀
Wij gaan binnenkort weer ons eigen eetclub concept ‘hervatten’. We waren meer een uit eet club geworden afgelopen tijd🥂 Binnenkort doe ik een ’Thema Tuesday’ in mijn stories en dan kun je er alles over vragen!
⠀⠀⠀
Ps. we denken nu al aan hoe we ons 5 jarige jubileum gaan vieren🎉
⠀⠀⠀
Eline, Sherelle, Henneke & Denise; jullie zijn de beste eetclub🥰
⠀⠀⠀
#eetclubleiden #eetclub
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒 ⠀⠀⠀ Goed, dit KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀
Goed, dit recept deelde ik al in april ‘22👩🏻‍🍳 Het was een succes bleef een succes! Nu dacht ik dus, leuk om er ook een video bij te maken🎥 Wat blijkt? Heb ik toen al gedaan👀 Lekker suf! Maar ik vind ze verschillend genoeg om alsnog te delen + ik ben gewoon heel erg fan van dit recept en ik hoop jij ook! Maken = genieten❤️
⠀⠀⠀
NODIG VOOR 9 STUKS:
Bodem:
➡️150 gram Bastogne koeken
➡️50 gram Digestive koekjes
➡️60 gram roomboter
➡️1/4de tl zout
Vulling:
➡️400 gram A-merk roomkaas, nodig voor de stevigheid
➡️2 middelgrote eieren
➡️40 gram kristalsuiker
➡️1 tl vanillepasta- of extract
➡️1 blik vlaaienfruit kers (420 gram)
➡️rasp van 1 limoen, optioneel
Topping:
➡️85 gram zelfrijzend bakmeel
➡️80 gram kristalsuiker
➡️75 gram koude roomboter
➡️50 gram havermout vlokken
➡️1/4de tl zout
⠀⠀⠀
👉🏻roer/meng zo min mogelijk om zoveel mogelijk stevigheid te behouden. Met een spatel is nog beter dan een garde. In deze video heb ik dat niet top gedaan dus🤓 Daarom zakte mijn kersen erin. Anders blijven ze erop liggen. Voor de smaak maakt het 0 verschil, dus no worries.
⠀⠀⠀
✅Wil je het recept uitgebreid nalezen? Ga dan naar eefsfood.nl en zet ‘kersen kruimel’ in de zoekbalk om ‘m makkelijk te vinden. Hij is gewoon echt de bom💣 Sla je ‘m op? Dit recept kan me niet ver genoeg verspreid worden🥰 Heb jij ‘m als eens gemaakt? Laat van je horennnnn📢
⠀⠀⠀
Link naar het recept staat ook 24 uur na plaatsen nog in mijn stories👌🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #kruimelcheesecake #kersen #cheesecake #koekkruimels #havermout #oats #suiker #vanillepasta #roomkaas #creamcheese #receptenpagina #vanille #foodblog #taart #roomboter #bastognekoeken #heelhollandbakt #receptensite #digestives
FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻 ⠀⠀ Joeho FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻
⠀⠀
Joehoee ben ik weer! Vandaag deel ik een nieuw eetdagboek. Heb je die van gisteren ook gezien?🎥
⠀⠀
adv - Nog even in het kort; ik doe mee aan de Frozen Food Challenge van Iglo. Dit houdt in dat ik 48 uur zoveel mogelijk mijn eten bereid met producten uit de vriezer❄️ Dag 2 van de challenge en dit stond er op het menu👇🏻
⠀⠀
➡️Ik startte de dag met een frozen smoothiebowl. Ik nam een halve bevroren banaan, een handje bevroren ananas, een handje bevroren frambozen een gekookt bietje, 2 el havermout, wat kokosyoghurt, een scheut water en een scheut sinaasappelsap🍊 Dit ging in een kom en maakte ik af met granola🥄
⠀⠀
➡️Als lunch maakte ik twee volkoren wraps met spicy hummus, crispy chili olie, plakjes tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat krokante veggie sticks van Iglo. Wraps bewaar ik ook in de vriezer als de verpakking eenmaal open is.
⠀⠀
➡️Ik had veel te doen vandaag dus ik maakte het mezelf makkelijk en ging voor een kant en klaar maaltijd; Tagliatelle met champignons. Ik deed er zelf nog wat spinazie bij voor extra groente en maakte het af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en ringetjes bosui. Vet lekker😍 Wist je dat diepvries spinazie evenveel vitamines bevat als gekoelde spinazie? Daar hoef je het niet voor te laten dus🌱
⠀⠀
➡️Als toetje haalde ik nog een stuk karamel shortbread met pecannoten uit de vriezer. Lekker met een kop kamillethee erbij❤️
⠀⠀
✅Ik vond het een leuke challenge! Heel overzichtelijk zo die 48 uur. Bekijk je ook nog even mijn eetdagboek van gisteren? Hopelijk heb ik je geïnspireerd om meer je vriezer te gebruiken rondom het bereiden van maaltijden! Meer recepten kun je terugvinden op de pagina van @iglonederland 🍴
⠀⠀
In samenwerking met Iglo
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #ontbijt #diner #lunch #eetdagboek #pasta #frozensmoothiebowl #volkorenwrap #sla #veggiesticks #granola
FROZEN FOOD CHALLENGE❄️ ⠀⠀ Zoals jullie we FROZEN FOOD CHALLENGE❄️
⠀⠀
Zoals jullie weten gebruik ik mijn vriezer(s) heel graag om al mijn baksels in de te bewaren. Dat zijn er nogal wat!🎂 Naast al dat lekkers ligt er natuurlijk nog veel meer in. Maaltijden, fruit, snacks, brood & groente vooral🥦
⠀⠀
adv - 48 uur zoveel mogelijk eten bereiden met producten uit de vriezer. Of ik die uitdaging aan wilde gaan vroeg @iglonederland mij? Maar natuurlijk! Als je regelmatig met diepvriesproducten kookt ga je zo’n 47% voedselverspilling tegen. Wist jij dat? Ik vind het ook fijn omdat je veel beter kunt proportioneren. Dat is echt handig als je, zoals ik, voornamelijk voor jezelf kookt👩🏻‍🍳 Al met al; duurzaam dus! Met dit eetdagboek hoop ik je te inspireren📅
⠀⠀
➡️Ik had nog wat bevroren pancakes liggen, deze warmde ik op in een koekenpan. Ik bracht 2 handjes diepvries rood fruit, 2 el water & 1 tl maizena aan de kook🔥 Dit maakte ik af met ahornsiroop en geroosterd amandelschaafsel.
⠀⠀
➡️Na een lange wandeling was het tijd voor lunch. Ik had flinke trek! Hiervoor bereidde ik lekkerbekjes in de airfryer. Op een wit bolletje met sla, ingelegde venkel, yoghurtsaus & augurk. Smullen! De overige twee witte verse bolletjes heb ik gelijk in de vriezer gedaan👌🏻
⠀⠀
➡️Voor het avondeten bakte ik aardappels met schil, daarbij vega balletjes & rode kool met appel. Een beetje mayo kon niet ontbreken. Simpel en lekker! De rode kool wordt snel na het oogsten ingevroren. Hierdoor blijven alle vitamines behouden en is de diepvries versie dus een hele goede keus👍🏻 Meestal heb ik rode kool uit een pot, maar ik vind dit veel handiger en zelfs lekkerder!
⠀⠀
➡️Extra: haver latte, kamille- muntthee, ginger beer, water & een lekker sappig appeltje🍎
⠀⠀
Nou ben ik benieuwd; wat ligt er bij jou áltijd in de vriezer?👇🏻 Check het kanaal van @iglonederland voor meer diepvries inspiratie🍝 Morgen dag 2!
⠀⠀
In samenwerking met Iglo🐟
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #pancakes #ontbijt #lunch #diner #roodfruit #eetdagboek #foodblog #receptinspiratie #rodekool #aardappels
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
21 december 2022

5 x Chai latte

5 x Chai latte
21 december 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022
20 november 2022

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
12 november 2022

6 x Heerlijke wortelcake

6 x Heerlijke wortelcake
9 november 2022

Noodles met aubergine op Aziatische wijze

Noodles met aubergine op Aziatische wijze
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord