Foodpost

Foodpost #3 – Bakmixen, likeur, ijs en meer!

Holy wow, afgelopen periode (vooral april) was het echt perspakket hoogseizoen! Toffe dingen, lekkere producten en ook een aantal dingen die niet helemaal lekker gingen met bezorgen. Zo kwamen er begin juni nog 2 giga paas pakketten bij de overbuurman vandaan. Waaronder een enorm groot paasei waarnaast zelfs mijn hoofd klein leek. Deze heb ik vorige week maar meegenomen naar mijn werk en daar was ie in no time op. De inmiddels irrelevante Paaspost heb ik achterwege gelaten. Kijk mee met foodpost #3 – Bakmixen, likeur, ijs en meer!

Licor 43 Orochata

De klassieke Licor 43, wie kent ‘m niet? Heerlijk met een blokje ijs erin. Aan deze Orochata moet ik nog steeds een beetje wennen. Ik ben nog niet om, maar ik ben ook nog niet van plan het op te geven. Ik wil er eens een lekkere ijskoffie mee proberen te maken of een glazuur voor op vers gebakken cinnamon rolls. Ik vind de smaak iets weghebben van hoestdrank, in mijn geval is dat niet per se negatief haha.

Licor 43 Orochata

Homemade bakmixen

Deze bakmixen van Homemade liggen nieuw in de winkel. Je hoeft alleen nog maar water toe te voegen en vervolgens goed te schudden. Bij het feit dat je alleen maar water hoeft toe te voegen denk ik wel oei? Ik stop in eigen baksels echt nooit water. Ik ben gelijk iemand die het denkt beter te weten en gebruik dan in ieder geval een volle, plantaardige of karnemelk om het nog een beetje romig(er) te krijgen. Ik blijf er nog steeds bij dat dit handig kan zijn voor mensen die bakken alleen maar gedoe vinden en toch zoiets op tafel willen zetten. Pannenkoekenbeslag zou ik dan weer ten alle tijden zelf maken, dat is toch te simpel?

Homemade bakmixen

Ik wilde natuurlijk wel de proef op de som nemen dus ik probeerde de mix voor wafels uit. Het beslag maken (wat ik dus met melk deed) was appeltje eitje. Het bakken iets minder, de wafels bleven echt best wel plakken aan mijn wafelijzer. De lading later deed ik mèt het ijzer invetten maar dit verbeterde niet veel. Eindconclusie, ik had prima uitziende wafels, smaak was lekker maar ik vond ze een tikkie droog. Dat maakte een lekkere bol banaan-bessen-kwark ijs wel goed.

Homemade wafels

Sunt bananenbrood

Dit bananenbrood van Sunt ligt sinds een tijdje bij Albert Heijn in de schappen. Check even het fantastische bananen tasje, deze gebruik ik al enige tijd als ‘hoes’ voor mijn camera. Volgens mij is dit een prima voedzaam bananenbrood. Ik vind het lastig beoordelen. Volgens mij ging ik jaren geleden mee in de bananenbrood hype maar begin ik er nu achter te komen dat ik gewoon geen groot bananenbrood fan ben. Er liggen nog een paar plakjes in de vriezer, ik denk dat ik daar eens wentelteefjes van ga bakken. 

Bananenbrood Sunt

Beemster

Kaaspost! Echt stuk voor stuk heer-lijke kaas, kan geen favoriet kiezen.. <3 Love de gepersonaliseerde kaasschaaf. Dat kunnen ze wel bij Boska! Dankjewel Beemster, erg van genoten. 

Beemster kaas met Boska

Tia Maria

Nóg een fles likeur, yum! Ook dol op met een ijsblokje erin. En likeur als Tia Maria gebruik ik ook weleens om een cake of basis taart mee te besprenkelen voordat ik deze afsmeer met vulling. Extra smaak en extra smeuïgheid. Feestje dus!

Tia Maria fles

Little miracles

Deze ‘ijsthee’ heeft mij positief verrast. Doordat het nog een beetje troebel is lijkt het ook nog een beetje of je sap drinkt. Alledrie vond ik smakelijk maar mijn favoriet was absoluut de kers!

Ice tea miracles

MyMuesli

Ik krijg wel vaker post van Mymuesli. Eigenlijk vind ik ze regelmatig tegenvallen. Zo kreeg ik de Paas special eerder ook binnen. Naast dat ik de smaak echt niet spectaculair vond zat er ook GEEN ÉÉN chocolade paashaasje in mijn muesli, terwijl dat hetgeen was wat het de Paas special maakte.. Jammer! Nieuwe ronden nieuwe kansen. Onlangs vierde MyMuesli haar 12de verjaardag met deze special. Strawberry cheesecake, deze sprak me uiteraard aan en wilde ik wel proberen. LEKKER! Ik ben echt enorm verrast en dit is zeker de lekkerste die ik ooit van hen heb gekregen. De verhouding koekjes, witte chocolade en aardbeien bleven de hele tijd hetzelfde. Je hebt weleens dat vooral de lekkere toevoegingen bovenop liggen en vanaf de helft alleen maar op droge muesli zit te kauwen. En het belangrijkst (voor mij dan) veel crunch! Ik sluit niet uit dat ik deze nog eens ga bestellen. Echt dikke yum!

Mymuesli jubileum

Bites we love

Ik kende dit merk nog niet maar het schijnt al een hele tijd te koop te zijn. In kleinere zakjes, dat wel. Ter ere van deze grotere verpakking en een nieuwe smaak kreeg ik dit om te proberen. Alle vier erg lekker maar mijn absolute favoriet is de hartige variant met almonds, broad beans, cashews & crunchy peas (de verpakking met paars). Echt vet lekker en ook weer eens iets anders.

Bites we love plaatje

Heinz Edchup

Ed Sheeran en Heinz slaan de handen in één. Dit heeft verder geen introductie nodig denk ik? Briljante samenwerking en deze limited edition is tijdelijk te koop.

Heinz Edchup

Ben & Jerry’s Baked Alaska

Terug van weggeweest, de Baked Alaska van Ben & Jerry’s. Ik kende de smaak niet maar dat komt omdat deze zeker 5 jaar uit de running is geweest. Soms is er zoveel vraag naar een oude smaak dat deze van de ‘graveyard’ wordt gehaald. Van alle smaken van B&J is dit mijn minst favoriet. Sowieso lees ik een hoop verdeelde meningen over deze smaak. Het is een beetje you hate it or you love it. De ene reactie is ‘Oh my god yes, hij is eindelijk terug!’ en de ander ‘Iiiewhl deze is echt vies en smaakt naar warme melk. Die warme melk kan ik helemaal inkomen qua smaak. De smaak romig vind ik bijna (ja echt) to much. En nee, vies vind ik ‘m zeker niet! Wat dus echt wel heel heel lekker is? Een shotje espresso erop (zie header) foto. 

B&J's Baked Alaska

OHMYFOODNESS cheesecake

Food collega Sabine van Oh My Foodness heeft in samenwerking met Homemade 2 bakmixen uitgebracht. Hoe tof?! Het is een mix voor gebakken cheesecake en de ander is een no bake variant. Dik vet pluspunt is dat er een bakpapiertje bijzit. Nou heb ik dat 99% van de tijd in huis. Maar voor de mensen die wat minder bakken, en dus ook sneller een bakmix kopen (denk ik) is dit rete handig. De no bake cheesecake vulling heeft een lekker stevige structuur. Ik maakte deze af met een blik vlaaifruit kers. De bodem is met chocoladekoekjes deze heeft een heerlijke bite maar ik ben persoonlijk niet zo’n van van chocolade in dit soort taarten.

Bakmixen OhMYFoodness

De gebakken variant vind ik echt de bom! Voor als je een lekkere cheesecake wil bakken zonder een recept of zelf na te hoeven denken. Absoluut een aanrader! Heerlijk de koek bodem en de afwerk suggestie met passievrucht en witte chocolade is helemaal heerlijk. Te koop bij Jumbo!

Cheesecake passievrucht witte chocolade

Haribo

Eerder dit jaar kreeg ik een mail of ik mijn favoriete Haribo snoepje wilde doorgeven. Ik twijfelde nog even tussen de bananenschuimpjes of perziken. Het werden de perziken! Ik werd een tijd later verrast met dit toffe pakket! Wist je dat Haribo al 99 (!!) jaar snoepjes maakt? Wat is jouw favoriet?

Haribo pretpakket

Boska chocolade

Boska is al een giga groot merk op kaasgebied maar onlangs zijn ze ook een andere weg ingeslagen met chocolade. Hun drie speerpunten zijn smelten, schaven en presenteren. Dit kun je met kaas en dus ook met chocolade. In het pakket zaten een paar goodies om bijvoorbeeld je chocolade handig te raspen/krullen maar ook 2 prachtige stenen presenteer ‘bordjes’. Ik ben een keer bij Boska op bezoek geweest en dit is zo een ontzettend leuk bedrijf. Echt fan van alles wat ze doen!

Boska chocolade pakket

Hands off my chocolate

Een nieuwe reep van dit merk in samenwerking met Marije van het Youtube kanaal ‘Dit gebeurt er als’. Birthday cake! Het is een reep met witte en melkchocolade, hierin zitten spikkels/disco dip en stukjes gedroogde aardbei. Flink zoet maar heerlijk!

Hands off my chocolate

Rosé Avec…

Deze toffe fles krijg je met stiftje om op de kunnen schrijven met wie je deze fles soldaat gaat maken. Hij staat inmiddels koud maar ik heb nog niet geproefd. Wie de gelukkige is (of niet :P) moet nog blijken. Thanks Avec Vin!

Rosé Avec

WoW Cookiedough

En dan sluiten we af met een knaller! WoW Cookiedough is nieuw en mij kwamen ze een flinke lading brengen. Het cakebeslag en de kaneel dough zijn absoluut mijn favorieten van de in totaal 6 smaken. Binnenkort ga ik een leuke samenwerking met ze aan, daarover later meer (dit zal via mijn Instagram zijn). Voor nu zijn ze alleen nog te koop bij Hanos & Sligro maar de bedoeling is dat daar snel verandering in komt.

Wow cookiedough

Niet normaal hoeveel het is als ik het zo op een rijtje zie. En dan is het nog niet eens echt alles! Ik hoop dat ik je hier en daar ook wat nuttige informatie heb kunnen geven. Als je nog vragen heb over één van de producten, vraag het vooral!

Tot de volgende!

Liefs,
Eef

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.