• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Op pad met Eef Vakantieverhalen

Proef & beleef Tholen | Mijn 6 tips!

Eefje
Geen reacties
7 juli 2019
Proef & beleef Tholen | Mijn 6 tips!

Wauw, mijn Zeeland tripje begin april was nog geen dag oud en de volgende uitnodiging rolde mijn inbox in. Een uitnodiging van Eiland Tholen, of ik mee wilde op de Proef & Beleef Tholen tour. Natuurlijk heb ik daar gelijk ja op gezegd! 15 & 16 Mei was het zover. Onder het genot van prachtig weer en een heel leuk gezelschap heb ik diverse activiteiten mogen doen en daar ga ik je nu meer over vertellen!

Fietstocht door de polder + lekkere lunchspot

We verzamelden bij Kruytenburg. Een koffie/theehuis op een fijne rustige locatie. Ook hier knipperde ik twee keer met mijn ogen en stonde de eerste Zeeuwse Bolus al voor mijn neus. Nadat we daar allemaal van hadden genoten kregen wij een korte rondleiding door de kruidentuin. Deze ligt naast Kruytenburg en er staan meer dan 400 verschillende kruiden. 

Polder view Tholen

Vanaf hier vertrokken we vervolgens ook voor een fietstocht van maar liefst 26 (!) kilometer. Ik denk dat ik voor ons allemaal spreek dat we dit zo’n beetje als laatst hadden gedaan tijdens onze middelbare schooltijd. Vooral het eerste deel door de polder met wind mee vond ik helemaal mooi. De Zeeuwse rust was alweer compleet over mij heen gevallen en dat we nog ‘zo ver’ moesten boeide mij eigenlijk helemaal niet. Genietend van het uitzicht waren we voordat ik het doorhad al aanbeland bij onze eerste stop. Het Wegwijslokaal in Sint-Maartensdijk.

Bezoekjes wegwijslokaal

Dit is een nieuw initiatief. Je kunt hier terecht voor alle informatie uit de omgeving. Er worden ook een aantal lokale lekkernijen verkocht en hierdoor is het Wegwijslokaal dus gelijk een klein souvenirwinkeltje. Als je daar een keer bent en deze bolus nougat ziet liggen? Kopen!!

Bolus nougat wegwijslokaal

Na een korte stop vervolgden we onze reis naar Stavenisse, ook wel ‘het einde van de wereld’ genoemd door de locals. Hier stopten we voor een goede lunch bij Restaurant ‘t Packhuys. Het vis twaalf uurtje stond voor on op het menu. Dit bestond uit brood met super lekkere huisgemaakte tonijnsalade, een mosselkroket, vissoep, sla en wat nacho’s. Hier waren we met zijn allen erg aan toe. Voordat er een hapje werd genomen werd de eerste groepsfoto gemaakt. Wat een heerlijke plek zo hier aan de haven. Echt aan te raden!

Groepsfoto lunch

Thoolse streekproductenveiling

Wat ik hiervan moest verwachten wist ik echt niet maar het bleek leuk en hilarisch!

Product veiling Zeeland

De veilingmeester legde eerst rustig uit hoe het werkte en daarna gingen we allemaal los. Wat er te kopen viel ging van een kilo aardappels tot bolus likeur en van gerookte haring tot aardbeien (en nog véél meer). Ik wilde per se een flesje bolus likeur maar dit heb ik heel ontactisch keihard lopen rond blèren. Voor je het weet doet de rest mee en ga jij met het minst goedkope flesje naar huis haha.

Bolusliker veiling

Je kunt er op bepaalde tijden gewoon naar binnen wandelen en deelnemen aan de veiling. Je vindt de Thoolse streekproductenveiling aan de langeweg 11 in Sint-Annaland. Op hun site kun je specifiekere informatie hierover vinden.

Diner met fantastisch uitzicht

Restaurant Buutengaets ligt in de haven van Sint-Annaland. Ik vond het echt heel erg leuk om hier weer een keer terug te zijn. Op mijn 14de kochten mijn ouders een nieuwe boot en deze hebben wij hier op moeten halen en naar ‘huis’ moeten varen. Ik herkende het best snel, ondanks dit al mijn halve leven geleden is. Enfin, good old memories voor mij dus. 

View Buutengeats

Maar dan het uitzicht als je in het restaurant zit, deze is echt heerlijk en rustgevend over het water. We waren allemaal wel een beetje uitgeblust van een leuke maar drukke dag. En met enorme trek keken we uit naar het voorgerecht. Dat was dit trio. Het moet echt een flinke paling zijn geweest want zo’n breed stukje filet heb ik niet eerder voor mijn neus gehad. Ik eet dan ook zelden paling maar dit was zo boterzacht en goed op smaak. Het tartaartje was gemaakt met kreeft, ook erg lekker!

Voorgerecht Buutengeats

Dit gerecht werd gevolgd door een kreeftenbisque met nog extra Oosterschelde kreeft. Genieten met een stukje vers stokbrood met roomboter. 

Hoofdgerecht buutengaets

Het hoofdgerecht was een krokant gebakken witvis, asperge lamsoor en een truffelsaus. Wederom echt heel lekker. Het dessert was een trio van crème brulee, sorbet en boeren jongens. Dit was gewoon prima, maar niet bijzonder vond ik. Echt een hele fijne plek voor een bijzonder fijn diner. Het wandelingetje terug naar het chaletparc was helemaal fijn met dit uitzicht:

Sunset Sint-Annaland

Overnachten

Overnachten deden we op Chaletparc Krabbenkreek. Dit ligt pal naast de haven van Sint-Annaland en is best groot. Je kunt het hier zo luxe maken als je zelf wil. Er staan huisjes die alleen bieden wat je echt nodig hebt en er staan huizen die voorzien zijn van ruimte en luxe. De locatie vind ik in ieder geval top!

Chaletperk Krabbekreeke

Je kunt natuurlijk zelf een ontbijt regelen of je geniet van een goed verzorgd ontbijtbuffet bij Brasserie De Deubraek. Deze brasserie ligt naast de ingang van het Chaletparc. Na een niet al te best nachtje konden we hier lekker wakker worden met een kop koffie en een goed ontbijt.

Ontbijt chaletpark

Dit was ook wel nodig want onze volgende activiteit stond alweer voor de deur.

Een tour op de Solex

Een tour op de Solex. Dit wordt ook verzorgd door De Deubraek dus het is echt gelijk door van de ontbijttafel naar een lekker zadel. Na een korte uitleg en wat testmeters gingen we er met zijn allen vandoor voor een mooie tocht over de dijken. 

Solex tour Oosterschelde

Ik vond het zo genieten, wederom prachtig uitzicht en dit keer zonder fietszweet (jippie!). Ook hadden we dikke lol met zijn allen. Nooit heb ik eerder op een scooter of brommer gereden en het voelde een beetje rebels op een leuke manier. Het duurde een paar kilometer tot ik helemaal vriendjes was geworden met mijn Solex.

Solex tour Sint Annaland

Onze stop na de eerste helft was voor het volgende:

Natte laarzentocht met Lenie

Als iemand mij is bijgebleven van dit tripje is het Lenie wel. Wat een lieve en enthousiaste vrouw. Haar passie is alles wat op en rond dit gebied ligt en gebeurd. Ze neemt je daar helemaal in mee, vertelt alles over gigantische hoeveelheden algen die hier groeien en dat is slechts het begin. Ook over alle dieren die hier leven weet ze alles. Je moet van hele goede huizen komen om haar iets te vragen waar ze geen antwoord op heeft..

Leny checkt

Na een tocht van zo’n twee uur waren we weer terug op ons startpunt en toverde Lenie een soort luxe buffet uit slechts twee boodschappentassen. Alles was gemaakt met iets uit de zee. Ik ben geen groot zeewier fan, maar ik ben echt positief verrast door allerlei smaaksensaties. Zo hadden we een roomboter met diverse wieren, maar ook had ze er een aantal gedroogd die je zo als chips kon eten. Ze had stoof met wilde gans en konijn, courgette rolletjes met zongedroogde tomaten, geitenkaas en dus een soort van sprietig wier wat best taai was maar ook een lekkere bite had. En dat wat me het meeste is bijgebleven zijn haar zelfgemaakt boter babbelaars met noten. Toen dat potje eenmaal ontdekt was ging het hard!

Proeverij uit de zee met Lenie

Na deze tocht zijn we nog verwend bij Huys van Roosevelt in Oud-Vossemeer met een uitgebreide lunch. Hier kregen wij onder andere een aspergesoepje, een burger gemaakt van de Zeeuwse dikbil koe en een dessert met ijs een een mini Zeeuwse bolus. Leuk dorpje voor een tussenstop en een fijne plek om te zitten.

Burger Huys van Roosevelt

Wandel rondje door Tholen

Downtown Tholen ervaar je toch het best door er gewoon doorheen te wandelen. Nadat wij allemaal onze koffers hadden ingeladen stapten we in de auto voor nog een kort ritje naar het centrum van Tholen. Hier hebben we een kort rondje sightseeing gedaan waarna we neerplofte op het terras van Hart van Tholen voor een afsluitend hapje en drankje. Het waren 36 ontzettend leuke uren en ik kan niet wachten weer naar Zeeland te vertrekken! Martine, ontzettend bedankt voor de organisatie! En Eiland Tholen enorm bedankt voor de uitnodiging en om dit artikel in samenwerking met jullie te maken. Wil je nog meer weten over dit prachtige deel van Zeeland? Check dan even de website van Eiland Tholen

Borrelplank Hart van Tholen

Heb jij nog must visit Tholen tips? Laat ze hieronder achter.

Liefs, 
Eef

Diverse blogs persreis Tholen Tholen tips zeeland
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Parelcouscous salade met forel en tomaat

volgend bericht

Foodpost #3 – Bakmixen, likeur, ijs en meer!

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer in stories🎥 #eefoppersreis
DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤 ⠀⠀⠀ Dit is ec DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤
⠀⠀⠀
Dit is echt een topper❤️ Niet moeilijk om te maken en een feest om te eten🎉 Dit heb je nodig voor 2 porties:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️3 chocolate chip cookies (65 gram)
➡️8 gram gesmolten roomboter
Vulling:
➡️100 ml slagroom
➡️75 gram roomkaas
➡️1,5 el suiker
➡️1/2 tl vanillepasta- of extract
Topping:
➡️40 gram slagroom
➡️40 gram melkchocolade
➡️5 Daims fijngehakt + 1 als topping
⠀⠀⠀
Verkruimel de koeken, het is lekker als er nog een beetje structuur in zit. Ik heb dus geen keukenmachine gebruikt, maar een zipzakje. Hier deed ik de koekjes in en heb ik kapot gemept met een deegroller. Meng dit met de gesmolten boter er verdeel over de glaasjes.
⠀⠀⠀
Klop de slagroom samen met de suiker en vanille tussen lobbig en stijf in. Roer de roomkaas los (ik heb een simpel supermarkt huismerk gebruikt die wel lekker stevig was). Voeg deze toe aan de slagroom en klop even op hoge stand zodat je een glad en dik mengsel hebt. Hiervoor gebruikte ik een staafmixer met garde opzetstuk. Verdeel over de koekkruimels.
⠀⠀⠀
Verhit de slagroom in een steelpan, zet het vuur uit en voeg dan de chocolade toe. Laat even staan zodat het smelt. In de tussentijd hak je de Daims in stukjes. Voeg deze aan het chocolade mengsel toe. Roer er doorheen en verdeel dit op de cheesecake laag (zorg dat dit mengsel niet te warm is). Zet de glazen in de koelkast.
⠀⠀⠀
Na een half uurtje kunnen je ze al eten, maar ze zijn nog lekkerder na een dag staan. Je kunt ze dus heel goed voorbereiden, ook al 2-3 dagen van tevoren!
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #daim #cheesecake #koekkruimels #slagroom #roomkaas #toetje #chocolade #makingofreel #dessert #foodienl #receptenpagina #zoetrecept #ganache #daimcheesecake
MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔 ⠀⠀⠀ Koken op MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔
⠀⠀⠀
Koken op een boot; aflevering 2🎥 Hier op de boot heb ik geen overvolle kast met smaakmakers, dus af en toe moet ik even m’n best doen om met simpele dingen toch gewoon echt wel iets héél lekkers op tafel te zetten. En dat lukte😍
⠀⠀⠀
Voor 2 burgers:
2 (hamburger) broodjes
225 gram halloumi
2 handjes ijsbergsla
1 tomaat, in plakken
1 (rode) ui, in halve ringen
1 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
1 el harissa
Rasp van een halve citroen
1/2 teentje knoflook geraspt
Peper & zout
Klontje boter + 2 el water + 1 tl honing
⠀⠀⠀
Snijd de broodjes doormidden en rooster deze kort in een droge koekenpan, leg apart.
⠀⠀⠀
Doe dan wat boter in de pan om de uien in te bakken. Voeg na een paar minuten 2 el water en 1 tl honing toe. Roer door, laat ze even smoren, dan bakken en zet apart in een bakje.
⠀⠀⠀
Doe dan wat olie of boter in de pan, en snijd het blok halloumi doormidden (je hebt ook ronde kant en klare burger hallumi stukken, maar die waren op). Bak aan allebei de kanten mooi goudbruin op middelhoog vuur🔥
⠀⠀⠀
Ondertussen maak je het sausje en snijd je de tomaten in plakjes (& sla als dat nodig is).
⠀⠀⠀
Smeer de broodjes in met het harissasausje, een handje sla, de tomaat, halloumi, uien en extra saus. Broodje erop en aanvallen maar😍
⠀⠀⠀
Hou jij ook van dit soort simpele recept? Sla ‘m dan op voor later✅ Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
⠀⠀⠀
#eefsfood #makkelijkrecept #kaas #halloumiburger #ijsbergsla #makingofreel #roosteren #broodje #foodienl #receptenpagina #halloumi #bootkokenmeteef #eefsbootfood #eefsbootleef
MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥 ⠀⠀⠀ Door jullie MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥
⠀⠀⠀
Door jullie leuke reacties op de vorige dagvlog én omdat ik het zelf leuk vind om te maken; hierbij mijn tweede mini dagvlog🎉 Hieronder vind je een beetje toelichting👇🏻
⠀⠀⠀
Ik werd wakker op de boot en liet me even overvaren naar m’n auto. Ochtendje vrijwilligerswerk bij @vogelasielleiden 👉🏻 het baby vogel seizoen is ÁÁN. Hartstikke druk dus en de uren vlogen voorbij! Voeren, voeren, voeren, schoonmaken, voeren, voeren, voeren en nog eens voeren🦆
⠀⠀⠀
Daarna ging ik even langs bij mijn vader, hij had een gave Ouwe Dibbes plank voor mij gemaakt❤️ Eenmaal thuis haalde ik een pakketje op en snackte ik onderweg een appel & kaascroissant🥐 Daarna dook ik achter mijn laptop om een deadline compleet te maken en op te sturen💻 Toen filmde ik nog een Reel voor een heerlijke toetje, die ik snel zal delen🍪
⠀⠀⠀
Ik hees mezelf in een gezellig jurkie en sprong op de fiets richting @detuinvandesmid 🌿 Zij hebben komende zomer nu ook een avondmenu en ik was uitgenodigd om te komen proeven. Mijn lieve 1+ kon last minute helaas niet mee. Ik wilde eerst cancelen, maar toen besloot ik gewoon lekker alleen te gaan🔥 Het was echt heel erg lekker en ook volledig plantaardig (dat zou je niet zeggen). Je kunt kiezen uit 3, 4- of 5 gangen✅ Top locatie📍 Vette aanrader! Dat gerecht met knolselderij was echt ge-wel-dig!!
⠀⠀⠀
Eenmaal thuis, chill kleding aan, spullen gepakt en stapte ik weer in de auto, terug naar de boot❤️ Lekker met een nieuw boekje van mijn favoriet puzzel😴
⠀⠀⠀
Dat was mijn dag! Hoe was die van jou? Liefs!
⠀⠀⠀
#eefsdagvlog #kijkjeinmijnleven #eefsbootleef #alleenuiteten #goodfood #japansepuzzel
GROENE SALADE MET VIJGEN EN GEITENKAAS🤍
⠀⠀⠀
adv - Yes, het is volop salade tijd! Zoals je weet ben ik er dol op. Vandaag heb ik een nieuw recept voor je🥗 een frisse groene salade met gegrilde vijgen, tomaat, avocado, ingelegde rode ui, geroosterde pecannoten en geitenkaas pearls van @bettinegeitenkaas 🐐
⠀⠀⠀
Deze salade is voor 4-5 personen is als bijgerecht en dit heb je nodig;
➡️75 gram gemengde groene sla
➡️100 gram cherrytomaten, in partjes
➡️75 gram Bettine geitenkaas pearls
➡️1/2 avocado, in plakjes
➡️4 vijgen, gehalveerd
➡️1/2 ingelegde rode ui
➡️1 flinke hand geroosterde pecannoten
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el balsamicoazijn
➡️1 el honing
➡️1 flinke tl grove mosterd
➡️Mespuntje knoflookpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Ingelegde rode ui kun je kant en klaar kopen maar je kunt het ook zelf maken. Snijd de uien dan in halve ringen, doe in een potje en voeg daar 50/50 water/azijn en een schep suiker aan toe. Laat minimaal een paar uur staan voor gebruik. Tip; zorg dat je dat standaard in je koelkast hebt staan. Want het is bij zoveel lekker🙌🏻
⠀⠀⠀
Halveer de vijgen en smeer deze met een klein beetje olijfolie in. Verhit een grillpan en leg ze daar op tot je van die mooie grill streepjes hebt, de pecannoten rooster je. 4-5 minuten op 180 graden in de airfryer gaat het snelst👌🏻
⠀⠀⠀
De dressing maak je door simpelweg alles door elkaar te schudden in een afsluitbaar flesje. Dit kun je eroverheen gieten of apart zetten zodat iedereen zelf kan doseren. De rest spreekt voor zich💚 Eet smakelijk🙌🏻
⠀⠀⠀
Ps; iedereen die een reactie achterlaat maakt kans op een compact Bastard barbecue🔥 Er worden er 2 weggegeven onder alle reacties van mijn mede #cheesysummerday collega’s😍
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅ Daar ga je de hele zomer plezier van hebben☀️
⠀⠀⠀
In samenwerking met Bettine
⠀⠀⠀
#eefsfood #bettinegeitenkaas #salade #groenesla #tomaat #avocado #kaas #makingofreel #foodienl #rodeui #makingofreel #kaas #bettine #buitenkoken #gegrildevijgen
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord