[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Alweer een hele tijd geleden had ik een leuk event waarbij we met een grote groep food fanaten allerlei lekkere recepten hebben klaargemaakt. Hierbij zat ook een salade die vooraf nooit mijn voorkeur had gekregen. Wat bleek? Ontzettend lekker! Een paar maanden later improviseerde ik er wat op los met een zeker niet hetzelfde maar wel ook heel lekker resultaat. Ik maakte deze parelcouscous salade met forel en tomaat van de week nog een keer om het recept erbij uit te werken:
RECEPT
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 9 minuten
Totale tijd: 20-25 minuten
Wat heb je nodig? (2 personen als maaltijd)
• 180 parelcouscous
• 150 gram diepvries doperwten
• 125 gram forel
• 100 gram rucola melange
• 75 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
• 2 flinke eetlepels pijnboompitten, geroosterd
Dressing:
• 4 el olijfolie
• 2,5 el mango azijn
• 1 tl honing
• 1 tl grove mosterd
• flink wat peper
• snuf zout
• een paar druppels limoensap
Benodigdheden:
• koekenpan
• steelpan
• zeef
Zo maak je het!
1. Kook de parelcouscous volgens de verpakking en spoel deze vervolgens koud in een zeef en zet dit apart.
2. Rooster ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
3. Ontdooi ook de doperwten door hier twee keer kokend heet water op te gieten en steeds even te wachten tot het water weer is afgekoeld.
4. Halveer de tomaatjes en doe alle ingrediënten voor de dressing in een potje. Draai de deksel erop en schud dit tot een vinaigrette (een iets dikkere substantie).
5. Meng de sla met de parelcouscous en doperwten met een flinke scheut van de dressing. Schep dit in twee diepe borden en maak af met de forel, tomaatjes, pijnboompitten en nog wat extra dressing.
6. Wat mij tot twee keer doe is opgevallen is dat deze salade na 3 dagen koelkast nog steeds heerlijk is. Eventuele restjes kun je dus goed bewaren en later opeten of meenemen naar je werk.
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]