Burrata, wat is dat een fantastisch iets! Eigenlijk eet ik het niet vaak uit pure zelfbescherming. Één stukje per keer is natuurlijk geen optie, dat gaat per bol. Wat je ernaast serveert is eigenlijk al niet meer van belang. Zo ook dit recept, belachelijk simpel maar oh zo lekker. En het staat binnen 20 minuten op schoot, nog een fijne bijkomstigheid. Super snelle pasta met tomaat en burrata!

Super snelle pasta met tomaat en burrata
1
persoon10
minutes10
minutes20
minutesSuper snelle pasta met tomaat en burrata. Dit fantastische maaltje staat binnen 20 minuten voor je neus en je wil nooit meer iets anders!
ingrediënten
100 gram pasta naar keuze (het liefst snel gaar)
150 gram (Heinz) tomatenblokjes met basilicum & oregano
1,5 el geroosterde pijnboompitten
1 middelgrote rode ui, in halve ringen
1 klein teentje knoflook, fijngesneden
een paar blaadjes basilicum
1 bol burrata (130 gram)
peper en zout
(olijf)olie
- Materiaal:
Kookpan
Koekenpan
Bolzeef om af te gieten
Stappen
- Rooster eerst de pijnboompitten bruin in een droge koekenpan.
- Breng in de tussentijd een pan water aan de kook met een flinke schep zout erin. Kook hierin dan de pasta volgens de verpakking.
- Haal de pijnboompitten uit de koekenpan en doe er een scheutje olie in. Bak de uien zacht op laag vuur en voeg dan de tomatenblokjes en knoflook toe. Zet het vuur iets hoger zodat het overige tomatenvocht een beetje inkookt.
- Giet de pasta af en roer dit door de saus. Voeg er dan ook nog wat verse blaadjes basilicum aan toe en optioneel wat zout (eerst proeven).
- Schep de pasta in een diep bord en maak af met de bol burrata, pijnboompitten en vers gemalen peper.
- Optioneel kun je nog verse tomaatjes en een schep pesto door de saus heen roeren. Eet smakelijk!
Wil je dit recept opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest!
