• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten Taart

Cheesecake met witte chocolade en frambozen

Eefje
18 reacties
11 april 2019
Cheesecake met witte chocolade en frambozen

Daar ben ik weer met een cheesecake recept! Inmiddels heb ik er al best wel wat op mijn site staan maar toch mag deze absoluut niet ontbreken. Als ik iets heb geleerd afgelopen jaren is het wel dat je cheesecake op zoveel verschillende manieren kunt bakken. Deze testtaart (ja echt uit mijn hoofd) pakte uit als één van de meest lekkere die ik ooit gebakken heb. Dus alsjeblieft, hier is het recept van deze cheesecake met witte chocolade en frambozen

Cheesecake met witte chocolade en frambozen
Cheesecake met witte chocolade en frambozen

Goede verhouding

Waar ik ‘vroeger’ altijd voor een lange baktijd ging en de structuur vaak niet helemaal was hoe ik het wilde gaat dit mij het laatste jaar een stuk beter af. In juli ’16 had ik een cheesecake masterclass waar ik nog altijd aan denk wanneer ik dit bak. Een kort verhaaltje hierover kun je hier lezen. Wat maakt deze cheesecake dan zo bijzonder? Dat is een goede vraag, zoveel speciaals zit er niet in namelijk. Ik denk dat het de verhouding is van koekbodem en vulling. En omdat er witte chocolade door de vulling zit samen met frisse verse framboosjes maar dat de perfecte smaak. 

Cheesecake met witte chocolade en frambozen

Het recept!

Cheesecake met witte chocolade en frambozen
Pin
Print

Cheesecake met witte chocolade en frambozen

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

10

punten
Voorbereiding

30

minutes
Baktijd

40

minutes
Wachttijd

8

hours 

ingrediënten

  • Bodem:
  • 260 gram bastognekoeken 

  • 80 gram roomboter

  • snufje zout 

  • Vulling:
  • 400 gram kwaliteitsroomkaas, deze zijn vaak een stuk steviger*

  • 400 gram simpele zuivelspread/roomkaas*

  • 4 middelgrote eieren

  • 160 gram witte chocolade, goede kwaliteitsdruppel*

  • 110 gram fijne kristalsuiker

  • 1 flinke tl vanillepasta

  • 150 gram verse frambozen

  • rasp van een halve limoen (optioneel)

  • Topping:
  • 150 gram verse frambozen

  • 50 gram witte chocolade

  • een paar pistachenoten (optioneel)

  • Nog meer nodig:
  • Springvorm van 26 cm doorsnee

  • velletje bakpapier

  • mengkom

  • siliconen spatel

  • keukenmachine 

  • steelpan 

  • au bain marie pannetje/of magnetron bestendig bakje

Stappen

  • Zorg dat je de roomkaas minimaal 1,5 uur van tevoren uit de koelkast haalt. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. De rand smeer je in met een heel dun laagje boter. Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht.
  • Maal de Bastogne koeken fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in de magnetron of steelpan en voeg dit samen met het zout toe. Maal nog eens tot het goed is gemengd. Stort het koekkruim in de bakvorm en verdeel dit gelijkmatig. Druk het dan goed aan, dit kan met je vingers of met de bolle kant van een lepel.
  • Smelt eerst de witte chocolade en zet dit aan de kant om wat af te laten koelen.
  • Meng in een kom alle roomkaas met de helft van de suiker en 2 eieren tot een glad geheel. 
  • Meng dan de rest van de suiker door de gesmolten witte chocolade. Voeg dan toe en roer tot deze is opgenomen. Doe dit ook met het andere ei. Mix vervolgens deze twee mengsels door elkaar samen met de limoenrasp en vanillepasta tot een mooi glad beslag.
  • Giet het beslag op de koekbodem. Strooi er dan nog wat extra witte chocolade druppels op gevolgd door de verse frambozen. Druk dit allemaal aan zodat het onder het beslag komt te liggen. Schuif de taart voor 40, hooguit 45 minuten in de oven. Het klopt dat de binnenkant dan nog ‘blubberig’ is. Maar dit stijft later nog op.
  • Wanneer de 40 minuten erop zitten kun je de oven uitzetten. Zet dan ook het deurtje op een kier en laat de taart nog minimaal een uur in de oven staan, het liefst nog langer. Haal hem er dan uit en zet ‘m nog een uurtje of twee op het aanrecht. Daarna kan hij voor minimaal 4 uur de koeling in. Ik vind cheesecake het aller lekkerst wanneer deze echt goed koud en opgesteven is dus maak hem het liefst een dag van tevoren.
  • Snijd de rand dan voorzichtig los en verwijder de ring. Smelt nog wat chocolade en swirl dit over de taart. Maak af met verse frambozen en optioneel wat stukjes pistachenoten. Aansnijden en smullen maar!

Notities

  • Natuurlijk kun je ook 800 gram kwaliteitsroomkaas nemen (bijvoorbeeld monchou of Philadelphia). Vaak zijn deze kuipjes wel 3 keer zo duur. Dus ik doe vaak 50\50. Scheelt toch weer een paar euro. Maar ik maak cheesecake ook weleens met uitsluitend ‘goedkope’ zuivelspread. Je kunt daarin dus kiezen wat je zelf het fijnst vindt. Het heeft vooral invloed op de dikte van je mengsel. Hoe dikker hoe fijner vind ik zelf.
  • *Ik gebruik altijd chocolade van Callebaut.
cheesecake bovenaf

Wil je het recept voor deze cheesecake met witte chocolade en frambozen opslaan voor later? Dan kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest. Klik erop en deel ‘m op je favoriete bord. Meer achter de schermen beelden? Volg mij dan op op Instagram. Zoek op @eefsfood, dan is mijn account niet te missen.

Pinterest Pin

Misschien vind je deze recepten ook leuk?


– Monchou cheesecake met kersen
– Red velvet cheesecake

Liefs,
Eefje

Bastogne koeken Cheesecake Frambozen meest gelezen Roomkaas Witte chocolade
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
18 reacties
  1. Yvonne

    12 april 2019 07:36

    Bedankt voor dit recept.
    Heb een vraag: bij het invriezen van cheesecake gaat dat meestal perfect.
    Maar soms komen ze met allemaal kleine barstjes en scheurtjes uit de vriezer. Enig idee waar dit door komt?
    Greetz Yvonne

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 april 2019 20:56

      Hi Yvonne, ik heb geen gouden tip voor je.. Het is mij nog nooit eerder opgevallen maar ik vries ook niet zo vaak cheesecake in. Groetjes, Eefje

      Beantwoord
  2. Judith

    17 april 2019 08:58

    Vraagje: kan je als roomkaas ook de goedkoopste variant gebruiken? Hier in de super is dat zuivelspread. Kan dat?

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 april 2019 17:49

      Jazeker! Die gebruik ik ook altijd.

      Beantwoord
  3. Antina

    26 juli 2019 22:40

    Ik heb de taart net gemaakt, het recept ziet er zo lekker uit. Hij moet nog een nachtje in de koelkast dus ik kan hem helaas nog niet proeven. Ik miste alleen in het recept of je de bodem even in de koelkast zetten (of soms moet de bodem van de cheesecake zelfs nog even in de oven) en ik miste wanneer je de limoenrasp moest toevoegen?

    Beantwoord
    1. Eefje

      7 augustus 2019 13:05

      Hi Antina, dank voor je reactie! Ik hoop dat de taart heeft gesmaakt 🙂 Stom van die limoenrasp dat ga ik gelijk toevoegen. Bodem hoeft niet in de oven of in de koelast. De koekjes die je gebruikt zijn al gaar dus daar hoeft het niet voor. En de bodem gaat uiteindelijk toch de oven in dus eerst koelen geeft geen toevoeging. Groetjes, Eefje

      Beantwoord
  4. Sandra

    25 april 2020 20:16

    Super lekker (lijkt me!) …hij staat in de oven!!! Alleen verdwijnen de frambozen bij mij al in het beslag zonder dat ik ze erin hoef te drukken! …ik hoop dat dat ook goed is?! Heel benieuwd!!

    Beantwoord
    1. Eefje

      25 april 2020 20:32

      Natuurlijk! Dat is geen probleem, even lekker zal hij worden. Ik hoop dat ie je heel goed zal smaken 🙂

      Beantwoord
  5. Marian

    7 mei 2020 14:32

    De taart staat nu in de oven, maar ik merk, dat ik de vanillesuiker over heb. Die komt nergens on de beschrijving voor. Wat nu?

    Beantwoord
    1. Eefje

      7 mei 2020 14:36

      Ga ik snel aanpassen. Had door het mengsel heen gemoeten! Foutje van mij. De taart zal alsnog heerlijk smaken 🙂

      Beantwoord
  6. Marloes

    8 juni 2020 16:50

    Lijkt me heerlijk! Zou dit ook mogelijk zijn met aardbeien in plaats van frambozen? En is deze twee dagen te bewaren?

    Beantwoord
    1. Eefje

      8 juni 2020 17:50

      Ja hoor, dat bewaren kan prima! Aardbeien kunnen ook, alleen zijn die wel iets vochtiger meestal. Maar moet goed gaan!

      Beantwoord
  7. Patty

    4 juli 2020 17:50

    Mijn taart is na het bakken nog volledig vloeibaar in het midden! Wat heb ik verkeerd gedaan?

    Beantwoord
    1. Eefje

      8 juli 2020 15:10

      Hi Patty,

      Is dit ook niet meer opgesteven in de koelkast?
      Wellicht is jouw oven iets minder sterk, dan kun je hem iets langer laten bakken.
      Het klopt dat de binnenkant nog vloerbaar moet zijn wanneer je hem de oven uithaalt.
      Maar totaal vloeibaar is niet goed inderdaad. Ik hoor het graag!

      Beantwoord
  8. Bianca

    20 oktober 2020 20:43

    Hoi!,

    Ik lees ook dat er in de vulling frambozen gaan? Dit zie ik alleen in het lijstje van benodigdheden, ik lees alleen niet in de beschrijving wanneer de frambozen worden toegevoegd ,klopt dat?

    Beantwoord
    1. Eefje

      20 oktober 2020 21:18

      Hi Bianca, alle frambozen gaan in de taart zoals op de foto voordat de taart de oven in gaat. Mocht je ze ook nog willen decoreren met frambozen is dat als extra en die staan ook niet in de benodigdheden. Ik hoop dat het zo duidelijk is 🙂

      Beantwoord
  9. Bianca

    3 december 2020 14:20

    Hoi!,

    Nog even een vraagje!, de eerste keer was de taart echt super goed gelukt, heerlijk! Alleen nu maak ik de taart met een paar aanpassingen, glutenvrij en dan gebruik ik de boven en onderwarmte ipv hetenlucht, moet de oven dan warmer? Dus 160 graden

    Groetjes!

    Beantwoord
    1. Eefje

      3 december 2020 14:51

      Hi Bianca, ja 160 mag wel. Ik speel daar altijd een beetje mee op zicht. Het kan niet zomaar fout gaan. Succes 🙂

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Foodpost #2 – chocoladerepen, Ben & Jerry’s, Paasmuesli en meer!

volgend bericht

Aardbeien kwarktaartje met speculaas-haverbodem

meest gelezen
58.591x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
41.606x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
37.061x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
19.651x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕 ⠀⠀⠀⠀⠀ Comfo MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕
⠀⠀⠀⠀⠀
Comfort food deluxe🔥
Dit is wat je nodig hebt👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀
➡️1 bol vers pizzadeeg*
➡️2 flinke el tomatensaus*
➡️8 kalamata olijven, gehalveerd
➡️20 gram grof geraspte parmezaan
➡️2 grote plakken mortadella (30 gram)
➡️1/2 kleine ui, in halve ringen
➡️1 kleine bol burrata
➡️3 tl verse pesto
➡️Grof gehakte pistache noten
➡️Zwarte peper
⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻Eerst alleen de saus op het deeg en dan 4 minuten bakken op 220 graden hete lucht. Uien, olijven en parmezaan erop en dit nog zo’n 8 minuten bakken. Afmaken met mortadella, burrata, pesto en wat pistachenoten voor een lekkere bite😍 Kan natuurlijk ook met andere basis pizzabodems!
⠀⠀⠀⠀⠀
Wie zou nu wel een puntje lusten??🙋🏻‍♀️ Sla je het recept ook gelijk op? Zo kun je ‘m snel terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀
*het deeg bestelde ik bij Crisp, dit komt vriesvers binnen❄️ Voor de saus nam ik basilico van Bertolli, die vind ik echt heerlijk🍅
⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #pizza #comfortfood #pizzadeeg #tomatensaus #instarecept #burrata #pistache #pesto #foodblog #pizzanight #ui #olijven #parmezaan #makingofreel #foodienl #receptenpagina
MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️ ⠀⠀⠀ Ik wee MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️
⠀⠀⠀
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik hier een oproep plaatste voor een eetclub🍴 Alle credits voor @lterveld want naar aanleiding van haar post toendertijd, leek het mij een strak plan om zelf ook te doen. En wat bleek? Een mega succes!
⠀⠀⠀
Vanochtend kreeg ik een DM van iemand die nieuw is in Leiden en mijn post uit 2019 had teruggevonden📮 Ze vroeg of er nog ‘plek’ was? Nou is ons clubje van 5 al bijna 3,5 jaar onderweg en behoorlijk compleet. Er zijn zelfs al 2 eetclub baby’s geboren!!👶🏻 Maar, ik vond dit bericht wel dé aanleiding voor deze post.
⠀⠀⠀
Dussssss, zoek je ook een eetclub? Gebruik de reacties hieronder om elkaar te vinden. In Leiden of waar dan ook! Handig als je je reactie begint met je woonplaats, dat is makkelijker zoeken voor iedereen📍 PAK JE KANS EN MAAK ER WAT LEUKS VAN😍
⠀⠀⠀
Wij gaan binnenkort weer ons eigen eetclub concept ‘hervatten’. We waren meer een uit eet club geworden afgelopen tijd🥂 Binnenkort doe ik een ’Thema Tuesday’ in mijn stories en dan kun je er alles over vragen!
⠀⠀⠀
Ps. we denken nu al aan hoe we ons 5 jarige jubileum gaan vieren🎉
⠀⠀⠀
Eline, Sherelle, Henneke & Denise; jullie zijn de beste eetclub🥰
⠀⠀⠀
#eetclubleiden #eetclub
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒 ⠀⠀⠀ Goed, dit KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀
Goed, dit recept deelde ik al in april ‘22👩🏻‍🍳 Het was een succes bleef een succes! Nu dacht ik dus, leuk om er ook een video bij te maken🎥 Wat blijkt? Heb ik toen al gedaan👀 Lekker suf! Maar ik vind ze verschillend genoeg om alsnog te delen + ik ben gewoon heel erg fan van dit recept en ik hoop jij ook! Maken = genieten❤️
⠀⠀⠀
NODIG VOOR 9 STUKS:
Bodem:
➡️150 gram Bastogne koeken
➡️50 gram Digestive koekjes
➡️60 gram roomboter
➡️1/4de tl zout
Vulling:
➡️400 gram A-merk roomkaas, nodig voor de stevigheid
➡️2 middelgrote eieren
➡️40 gram kristalsuiker
➡️1 tl vanillepasta- of extract
➡️1 blik vlaaienfruit kers (420 gram)
➡️rasp van 1 limoen, optioneel
Topping:
➡️85 gram zelfrijzend bakmeel
➡️80 gram kristalsuiker
➡️75 gram koude roomboter
➡️50 gram havermout vlokken
➡️1/4de tl zout
⠀⠀⠀
👉🏻roer/meng zo min mogelijk om zoveel mogelijk stevigheid te behouden. Met een spatel is nog beter dan een garde. In deze video heb ik dat niet top gedaan dus🤓 Daarom zakte mijn kersen erin. Anders blijven ze erop liggen. Voor de smaak maakt het 0 verschil, dus no worries.
⠀⠀⠀
✅Wil je het recept uitgebreid nalezen? Ga dan naar eefsfood.nl en zet ‘kersen kruimel’ in de zoekbalk om ‘m makkelijk te vinden. Hij is gewoon echt de bom💣 Sla je ‘m op? Dit recept kan me niet ver genoeg verspreid worden🥰 Heb jij ‘m als eens gemaakt? Laat van je horennnnn📢
⠀⠀⠀
Link naar het recept staat ook 24 uur na plaatsen nog in mijn stories👌🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #kruimelcheesecake #kersen #cheesecake #koekkruimels #havermout #oats #suiker #vanillepasta #roomkaas #creamcheese #receptenpagina #vanille #foodblog #taart #roomboter #bastognekoeken #heelhollandbakt #receptensite #digestives
FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻 ⠀⠀ Joeho FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻
⠀⠀
Joehoee ben ik weer! Vandaag deel ik een nieuw eetdagboek. Heb je die van gisteren ook gezien?🎥
⠀⠀
adv - Nog even in het kort; ik doe mee aan de Frozen Food Challenge van Iglo. Dit houdt in dat ik 48 uur zoveel mogelijk mijn eten bereid met producten uit de vriezer❄️ Dag 2 van de challenge en dit stond er op het menu👇🏻
⠀⠀
➡️Ik startte de dag met een frozen smoothiebowl. Ik nam een halve bevroren banaan, een handje bevroren ananas, een handje bevroren frambozen een gekookt bietje, 2 el havermout, wat kokosyoghurt, een scheut water en een scheut sinaasappelsap🍊 Dit ging in een kom en maakte ik af met granola🥄
⠀⠀
➡️Als lunch maakte ik twee volkoren wraps met spicy hummus, crispy chili olie, plakjes tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat krokante veggie sticks van Iglo. Wraps bewaar ik ook in de vriezer als de verpakking eenmaal open is.
⠀⠀
➡️Ik had veel te doen vandaag dus ik maakte het mezelf makkelijk en ging voor een kant en klaar maaltijd; Tagliatelle met champignons. Ik deed er zelf nog wat spinazie bij voor extra groente en maakte het af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en ringetjes bosui. Vet lekker😍 Wist je dat diepvries spinazie evenveel vitamines bevat als gekoelde spinazie? Daar hoef je het niet voor te laten dus🌱
⠀⠀
➡️Als toetje haalde ik nog een stuk karamel shortbread met pecannoten uit de vriezer. Lekker met een kop kamillethee erbij❤️
⠀⠀
✅Ik vond het een leuke challenge! Heel overzichtelijk zo die 48 uur. Bekijk je ook nog even mijn eetdagboek van gisteren? Hopelijk heb ik je geïnspireerd om meer je vriezer te gebruiken rondom het bereiden van maaltijden! Meer recepten kun je terugvinden op de pagina van @iglonederland 🍴
⠀⠀
In samenwerking met Iglo
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #ontbijt #diner #lunch #eetdagboek #pasta #frozensmoothiebowl #volkorenwrap #sla #veggiesticks #granola
FROZEN FOOD CHALLENGE❄️ ⠀⠀ Zoals jullie we FROZEN FOOD CHALLENGE❄️
⠀⠀
Zoals jullie weten gebruik ik mijn vriezer(s) heel graag om al mijn baksels in de te bewaren. Dat zijn er nogal wat!🎂 Naast al dat lekkers ligt er natuurlijk nog veel meer in. Maaltijden, fruit, snacks, brood & groente vooral🥦
⠀⠀
adv - 48 uur zoveel mogelijk eten bereiden met producten uit de vriezer. Of ik die uitdaging aan wilde gaan vroeg @iglonederland mij? Maar natuurlijk! Als je regelmatig met diepvriesproducten kookt ga je zo’n 47% voedselverspilling tegen. Wist jij dat? Ik vind het ook fijn omdat je veel beter kunt proportioneren. Dat is echt handig als je, zoals ik, voornamelijk voor jezelf kookt👩🏻‍🍳 Al met al; duurzaam dus! Met dit eetdagboek hoop ik je te inspireren📅
⠀⠀
➡️Ik had nog wat bevroren pancakes liggen, deze warmde ik op in een koekenpan. Ik bracht 2 handjes diepvries rood fruit, 2 el water & 1 tl maizena aan de kook🔥 Dit maakte ik af met ahornsiroop en geroosterd amandelschaafsel.
⠀⠀
➡️Na een lange wandeling was het tijd voor lunch. Ik had flinke trek! Hiervoor bereidde ik lekkerbekjes in de airfryer. Op een wit bolletje met sla, ingelegde venkel, yoghurtsaus & augurk. Smullen! De overige twee witte verse bolletjes heb ik gelijk in de vriezer gedaan👌🏻
⠀⠀
➡️Voor het avondeten bakte ik aardappels met schil, daarbij vega balletjes & rode kool met appel. Een beetje mayo kon niet ontbreken. Simpel en lekker! De rode kool wordt snel na het oogsten ingevroren. Hierdoor blijven alle vitamines behouden en is de diepvries versie dus een hele goede keus👍🏻 Meestal heb ik rode kool uit een pot, maar ik vind dit veel handiger en zelfs lekkerder!
⠀⠀
➡️Extra: haver latte, kamille- muntthee, ginger beer, water & een lekker sappig appeltje🍎
⠀⠀
Nou ben ik benieuwd; wat ligt er bij jou áltijd in de vriezer?👇🏻 Check het kanaal van @iglonederland voor meer diepvries inspiratie🍝 Morgen dag 2!
⠀⠀
In samenwerking met Iglo🐟
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #pancakes #ontbijt #lunch #diner #roodfruit #eetdagboek #foodblog #receptinspiratie #rodekool #aardappels
FOOL PROOF GELE ROOM💛 ⠀⠀⠀ Dat is een eitj FOOL PROOF GELE ROOM💛
⠀⠀⠀
Dat is een eitje om te maken en ik laat graag zien hoe👩🏻‍🍳 Naar mijn mening kan deze niet mislukken🙌🏻 Lekker voor homemade tompoucen, om croissants mee te vullen of door je botercrème te doen. Tijdens het maken ontstond er ook nog een goddelijk ‘gebakje’🥰
⠀⠀⠀
Voor zo’n 650 gram gele room heb je nodig:
➡️400 ml volle melk
➡️100 ml slagroom + 50 ml slagroom*
➡️130 gram kristalsuiker
➡️30 gram maizena
➡️1 middelgroot ei
➡️2 eidooiers
➡️1 groot vanillestokje
⠀⠀⠀
Zo maak je het:
⚪️Doe de melk, 100 ml slagroom, 100 gram suiker en vanille in een steelpan. Zet op het vuur, roer af en toe door en breng tegen de kook aan.
⠀⠀⠀
⚪️Meng in een andere kom het ei, de overige suiker, maizena en dooiers tot een glad papje.
⠀⠀⠀
⚪️Giet al roerend de helft van de hete melk bij het eimengsel. Giet dit dan weer terug in de pan en blijf roeren met een garde op middelhoog🔥
⠀⠀⠀
⚪️Van het ene op het andere moment begin het in te dikken. Als het aan de kook is zet je het vuur laag en roer je het nog zo’n 20 seconden door.
⠀⠀⠀
⚪️Giet in een diep bord en dek direct af met een stuk folie. Laat een uurtje op het aanrecht staan en schuif dan de koelkast in voor minimaal 3 uur. 
⠀⠀⠀
👉🏻Deze gele room is best dik, dat vind ik fijn want zo kun je er veel mee. *De extra slagroom die staat beschreven kun je erbij roeren om te verdunnen als dat nodig is.
⠀⠀⠀
Lijkt jou dit wel wat? Sla het recept op, zo heb je ‘m altijd bij de hand✅
⠀⠀⠀
❤️Bonustip: bak bladerdeeg af in een contactgrill (ja dit kan echt!!). Doe twee handjes diepvries frambozen in een steelpan samen met een theelepel suiker en mespuntje maizena. Kook dit kort. Rooster wat amandelschaafsel en maak af met poedersuiker. GENIETEN!!
⠀⠀⠀
#eefsfood #melk #geleroom #foolproof #vanillestokje #versevanille #maizena #eigeel #ei #foodblog #instarecept #homemade #foolproof #bladerdeeg #amandelschaafsel #frambozen #poedersuiker #makingofreel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
21 december 2022

5 x Chai latte

5 x Chai latte
21 december 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022
20 november 2022

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
12 november 2022

6 x Heerlijke wortelcake

6 x Heerlijke wortelcake
9 november 2022

Noodles met aubergine op Aziatische wijze

Noodles met aubergine op Aziatische wijze
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord