• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten Taart

Cheesecake met witte chocolade en frambozen

Eefje
20 reacties
11 april 2019
Cheesecake met witte chocolade en frambozen

Daar ben ik weer met een cheesecake recept! Inmiddels heb ik er al best wel wat op mijn site staan maar toch mag deze absoluut niet ontbreken. Als ik iets heb geleerd afgelopen jaren is het wel dat je cheesecake op zoveel verschillende manieren kunt bakken. Deze testtaart (ja echt uit mijn hoofd) pakte uit als één van de meest lekkere die ik ooit gebakken heb. Dus alsjeblieft, hier is het recept van deze cheesecake met witte chocolade en frambozen

Cheesecake met witte chocolade en frambozen
Cheesecake met witte chocolade en frambozen

Goede verhouding

Waar ik ‘vroeger’ altijd voor een lange baktijd ging en de structuur vaak niet helemaal was hoe ik het wilde gaat dit mij het laatste jaar een stuk beter af. In juli ’16 had ik een cheesecake masterclass waar ik nog altijd aan denk wanneer ik dit bak. Een kort verhaaltje hierover kun je hier lezen. Wat maakt deze cheesecake dan zo bijzonder? Dat is een goede vraag, zoveel speciaals zit er niet in namelijk. Ik denk dat het de verhouding is van koekbodem en vulling. En omdat er witte chocolade door de vulling zit samen met frisse verse framboosjes maar dat de perfecte smaak. 

Cheesecake met witte chocolade en frambozen

Het recept!

Cheesecake met witte chocolade en frambozen
Pin
Print

Cheesecake met witte chocolade en frambozen

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

10

punten
Voorbereiding

30

minutes
Baktijd

40

minutes
Wachttijd

8

hours 

ingrediënten

  • Bodem:
  • 260 gram bastognekoeken 

  • 80 gram roomboter

  • snufje zout 

  • Vulling:
  • 400 gram kwaliteitsroomkaas, deze zijn vaak een stuk steviger*

  • 400 gram simpele zuivelspread/roomkaas*

  • 4 middelgrote eieren

  • 160 gram witte chocolade, goede kwaliteitsdruppel*

  • 110 gram fijne kristalsuiker

  • 1 flinke tl vanillepasta

  • 150 gram verse frambozen

  • rasp van een halve limoen (optioneel)

  • Topping:
  • 150 gram verse frambozen

  • 50 gram witte chocolade

  • een paar pistachenoten (optioneel)

  • Nog meer nodig:
  • Springvorm van 26 cm doorsnee

  • velletje bakpapier

  • mengkom

  • siliconen spatel

  • keukenmachine 

  • steelpan 

  • au bain marie pannetje/of magnetron bestendig bakje

Stappen

  • Zorg dat je de roomkaas minimaal 1,5 uur van tevoren uit de koelkast haalt. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. De rand smeer je in met een heel dun laagje boter. Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht.
  • Maal de Bastogne koeken fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in de magnetron of steelpan en voeg dit samen met het zout toe. Maal nog eens tot het goed is gemengd. Stort het koekkruim in de bakvorm en verdeel dit gelijkmatig. Druk het dan goed aan, dit kan met je vingers of met de bolle kant van een lepel.
  • Smelt eerst de witte chocolade en zet dit aan de kant om wat af te laten koelen.
  • Meng in een kom alle roomkaas met de helft van de suiker en 2 eieren tot een glad geheel. 
  • Meng dan de rest van de suiker door de gesmolten witte chocolade. Voeg dan toe en roer tot deze is opgenomen. Doe dit ook met het andere ei. Mix vervolgens deze twee mengsels door elkaar samen met de limoenrasp en vanillepasta tot een mooi glad beslag.
  • Giet het beslag op de koekbodem. Strooi er dan nog wat extra witte chocolade druppels op gevolgd door de verse frambozen. Druk dit allemaal aan zodat het onder het beslag komt te liggen. Schuif de taart voor 40, hooguit 45 minuten in de oven. Het klopt dat de binnenkant dan nog ‘blubberig’ is. Maar dit stijft later nog op.
  • Wanneer de 40 minuten erop zitten kun je de oven uitzetten. Zet dan ook het deurtje op een kier en laat de taart nog minimaal een uur in de oven staan, het liefst nog langer. Haal hem er dan uit en zet ‘m nog een uurtje of twee op het aanrecht. Daarna kan hij voor minimaal 4 uur de koeling in. Ik vind cheesecake het aller lekkerst wanneer deze echt goed koud en opgesteven is dus maak hem het liefst een dag van tevoren.
  • Snijd de rand dan voorzichtig los en verwijder de ring. Smelt nog wat chocolade en swirl dit over de taart. Maak af met verse frambozen en optioneel wat stukjes pistachenoten. Aansnijden en smullen maar!

Notities

  • Natuurlijk kun je ook 800 gram kwaliteitsroomkaas nemen (bijvoorbeeld monchou of Philadelphia). Vaak zijn deze kuipjes wel 3 keer zo duur. Dus ik doe vaak 50\50. Scheelt toch weer een paar euro. Maar ik maak cheesecake ook weleens met uitsluitend ‘goedkope’ zuivelspread. Je kunt daarin dus kiezen wat je zelf het fijnst vindt. Het heeft vooral invloed op de dikte van je mengsel. Hoe dikker hoe fijner vind ik zelf.
  • *Ik gebruik altijd chocolade van Callebaut.
cheesecake bovenaf

Wil je het recept voor deze cheesecake met witte chocolade en frambozen opslaan voor later? Dan kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest. Klik erop en deel ‘m op je favoriete bord. Meer achter de schermen beelden? Volg mij dan op op Instagram. Zoek op @eefsfood, dan is mijn account niet te missen.

Pinterest Pin

Misschien vind je deze recepten ook leuk?


– Monchou cheesecake met kersen
– Red velvet cheesecake

Liefs,
Eefje

Bastogne koeken Cheesecake Frambozen meest gelezen Roomkaas Witte chocolade
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
20 reacties
  1. Yvonne

    12 april 2019 07:36

    Bedankt voor dit recept.
    Heb een vraag: bij het invriezen van cheesecake gaat dat meestal perfect.
    Maar soms komen ze met allemaal kleine barstjes en scheurtjes uit de vriezer. Enig idee waar dit door komt?
    Greetz Yvonne

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 april 2019 20:56

      Hi Yvonne, ik heb geen gouden tip voor je.. Het is mij nog nooit eerder opgevallen maar ik vries ook niet zo vaak cheesecake in. Groetjes, Eefje

      Beantwoord
  2. Judith

    17 april 2019 08:58

    Vraagje: kan je als roomkaas ook de goedkoopste variant gebruiken? Hier in de super is dat zuivelspread. Kan dat?

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 april 2019 17:49

      Jazeker! Die gebruik ik ook altijd.

      Beantwoord
  3. Antina

    26 juli 2019 22:40

    Ik heb de taart net gemaakt, het recept ziet er zo lekker uit. Hij moet nog een nachtje in de koelkast dus ik kan hem helaas nog niet proeven. Ik miste alleen in het recept of je de bodem even in de koelkast zetten (of soms moet de bodem van de cheesecake zelfs nog even in de oven) en ik miste wanneer je de limoenrasp moest toevoegen?

    Beantwoord
    1. Eefje

      7 augustus 2019 13:05

      Hi Antina, dank voor je reactie! Ik hoop dat de taart heeft gesmaakt 🙂 Stom van die limoenrasp dat ga ik gelijk toevoegen. Bodem hoeft niet in de oven of in de koelast. De koekjes die je gebruikt zijn al gaar dus daar hoeft het niet voor. En de bodem gaat uiteindelijk toch de oven in dus eerst koelen geeft geen toevoeging. Groetjes, Eefje

      Beantwoord
  4. Sandra

    25 april 2020 20:16

    Super lekker (lijkt me!) …hij staat in de oven!!! Alleen verdwijnen de frambozen bij mij al in het beslag zonder dat ik ze erin hoef te drukken! …ik hoop dat dat ook goed is?! Heel benieuwd!!

    Beantwoord
    1. Eefje

      25 april 2020 20:32

      Natuurlijk! Dat is geen probleem, even lekker zal hij worden. Ik hoop dat ie je heel goed zal smaken 🙂

      Beantwoord
  5. Marian

    7 mei 2020 14:32

    De taart staat nu in de oven, maar ik merk, dat ik de vanillesuiker over heb. Die komt nergens on de beschrijving voor. Wat nu?

    Beantwoord
    1. Eefje

      7 mei 2020 14:36

      Ga ik snel aanpassen. Had door het mengsel heen gemoeten! Foutje van mij. De taart zal alsnog heerlijk smaken 🙂

      Beantwoord
  6. Marloes

    8 juni 2020 16:50

    Lijkt me heerlijk! Zou dit ook mogelijk zijn met aardbeien in plaats van frambozen? En is deze twee dagen te bewaren?

    Beantwoord
    1. Eefje

      8 juni 2020 17:50

      Ja hoor, dat bewaren kan prima! Aardbeien kunnen ook, alleen zijn die wel iets vochtiger meestal. Maar moet goed gaan!

      Beantwoord
  7. Patty

    4 juli 2020 17:50

    Mijn taart is na het bakken nog volledig vloeibaar in het midden! Wat heb ik verkeerd gedaan?

    Beantwoord
    1. Eefje

      8 juli 2020 15:10

      Hi Patty,

      Is dit ook niet meer opgesteven in de koelkast?
      Wellicht is jouw oven iets minder sterk, dan kun je hem iets langer laten bakken.
      Het klopt dat de binnenkant nog vloerbaar moet zijn wanneer je hem de oven uithaalt.
      Maar totaal vloeibaar is niet goed inderdaad. Ik hoor het graag!

      Beantwoord
  8. Bianca

    20 oktober 2020 20:43

    Hoi!,

    Ik lees ook dat er in de vulling frambozen gaan? Dit zie ik alleen in het lijstje van benodigdheden, ik lees alleen niet in de beschrijving wanneer de frambozen worden toegevoegd ,klopt dat?

    Beantwoord
    1. Eefje

      20 oktober 2020 21:18

      Hi Bianca, alle frambozen gaan in de taart zoals op de foto voordat de taart de oven in gaat. Mocht je ze ook nog willen decoreren met frambozen is dat als extra en die staan ook niet in de benodigdheden. Ik hoop dat het zo duidelijk is 🙂

      Beantwoord
  9. Bianca

    3 december 2020 14:20

    Hoi!,

    Nog even een vraagje!, de eerste keer was de taart echt super goed gelukt, heerlijk! Alleen nu maak ik de taart met een paar aanpassingen, glutenvrij en dan gebruik ik de boven en onderwarmte ipv hetenlucht, moet de oven dan warmer? Dus 160 graden

    Groetjes!

    Beantwoord
    1. Eefje

      3 december 2020 14:51

      Hi Bianca, ja 160 mag wel. Ik speel daar altijd een beetje mee op zicht. Het kan niet zomaar fout gaan. Succes 🙂

      Beantwoord
  10. Ada

    21 augustus 2023 13:01

    De taart lijkt me superlekker en ik ga hem zeker maken. Ik weet echter niet wat vanillepasta is. En is daar evt een alternatief voor? Vr gr Ada

    Beantwoord
    1. Eefje

      4 september 2023 06:13

      Hallo Ada, dat is een geconcentreerde pasta met het merg van vanille. Je kunt hiervoor ook vanille extract gebruiken 🙂

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Foodpost #2 – chocoladerepen, Ben & Jerry’s, Paasmuesli en meer!

volgend bericht

Aardbeien kwarktaartje met speculaas-haverbodem

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DÉ POMPOENSOEP DIE JE ECHT MOET MAKEN🧡
⠀⠀⠀
Dit is hoe ik al jaren mijn pompoensoep maak, maar nu nóg lekkerder. Ik heb het recept een beetje aangepast en dat heeft héél goed uitgepakt voor de smaak😍 Er zitten twee, nu niet meer zo geheimen, ingrediënten in. Namelijk; sinaasappel & kaneel!🍊 Misschien denk je ‘huh??’, maar dit is echt heel lekker👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor ruim 1,5 liter soep:
➡️800 gram (voorgesneden) pompoen, schil mag eraan blijven zitten wanneer je er zelf één aan stukjes hakt
➡️800-1100 ml kokend water
➡️200 ml volvette kokosmelk
➡️2 flinke uien, fijngesnipperd
➡️2 bollen knoflook
➡️1 flinke el tomatenpuree
➡️rasp van een (bio) sinaasappel
➡️2 groenten bouillonblokjes
➡️2 tl Ceylon kaneel
➡️1 tl paprikapoeder
➡️1/2 tl chilivlokken
➡️creme fraiche, iets verdund met water
➡️geroosterde pompoenpitten
➡️Peper, zout en olijfolie
⠀⠀⠀
Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en paprikapoeder en chilivlokken. Snijd de kapjes van de bollen knoflook af en leg deze op een stukje aluminiumfolie. Doe hier olijfolie en zout op, vouw dicht en leg ook op de bakplaat.
⠀⠀⠀
Bak dit 35 minuten in een hete lucht oven van 200 graden, schep halverwege een keertje om. Tegen die tijd fruit je de uitjes aan in een pan met een beetje olijfolie daarna voeg je de tomatenpuree toe om kort mee te bakken. 
⠀⠀⠀
Schuif dan de geroosterde pompoen erin en knijp de knoflook uit. Voeg dan de bouillonblokjes, sinaasappelrasp, kaneel, het water en de kokosmelk toe en breng aan de kook. De hoeveelheid water is afhankelijk van hoe ‘sappig’ je pompoen is en hoe dik je de soep wil hebben. Pureer glad met een staafmixer of in de blender en voeg naar smaak nog wat peper toe.
⠀⠀⠀
Maak af met de crème fraîche en geroosterde pompoenpitten. Eet smakelijk🙌🏻 Sla jij het recept op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #pompoensoep #kaneel #sinaasappel #soeprecept #pompoen #foodblog #pumpkinsoup
BUDGET TAARTPLATEAU DIY🎂 ⠀⠀⠀ Joehoeee, va BUDGET TAARTPLATEAU DIY🎂
⠀⠀⠀
Joehoeee, vandaag een hele andere video dan je van mij gewend bent🎥 Ik laat je zien hoe je zelf, behoorlijk betaalbaar, je eigen taartplateaus kunt maken🎉
⠀⠀⠀
De tip van een los bord en bijpassend schaaltje heb ik al vaak gegeven maar vandaag gaan we even twee stappen verder. Dus pak je lijmpistool er kwast er maar bij en kijk mee😍
⠀⠀⠀
Nodig:
➡️Lijmpistool.
➡️Ik nam acryl verf, maar je hebt ook keramiek verf en dat zal ongetwijfeld beter blijven zitten.
➡️Papier afplak tape van goede kwaliteit, ik had duidelijk een flut rol.
➡️Sjablonen (optioneel).
➡️Kwast(jes).
➡️Borden/schalen met bijpassende kommen/bekers, misschien heb je al wel iets in huis.
⠀⠀⠀
Haal de tape er vanaf wanneer de verf nog nat is. Een tweede laagje verf zal voor een strakker resultaat zorgen, maar ik vond het rustieke wel leuk zo (thanks to het flut tape). Het is maar ter inspiratie, dus maak er je eigen ding van❤️
⠀⠀⠀
Natuurlijk niet alleen leuk voor taart; je kunt ook een schaal met bijpassende mok (zonder oor) gebruiken. Deze kun je inzetten als fruitschaal of gebruiken op je borrel- of brunchtafel met brood erin🍞
⠀⠀⠀
Ga jij dit proberen? Een gaaf taartplateau voor nog geen tientje! Sla de Reel op en stuur door naar iedereen die dit moet zien✅
⠀⠀⠀
ENIGE MINPUNT⁉️ Zeer slecht op te bergen. Ik kan het weten want heb er meer dan 10 in huis😅
⠀⠀⠀
WELKE VIND JIJ HET TOFST?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdiy #taartstandaard #taartplateau #inspiratie #leukomzelftemaken #budgettip
⠀⠀⠀
Ps. Het blijven twee delen dus doe voorzichtig ermee en lijm zo nodig nog een keertje bij. Gebruik niet teveel, maar wel royaal👌🏻 Afwassen met de hand🧼
OVERHEERLIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Deze ta OVERHEERLIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Deze taart is zooooooo lekker! Vol van smaak, romig en hij ziet er ook nog eens geweldig uit😍 Hier wil je toch een hap van?
⠀⠀⠀
Ook maken? Dit heb je nodig:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocolade, geraspt
⠀⠀⠀
Hoe je ‘m maakt? Dat lees je op Eefsfood.nl, zet daarvoor ‘banoffee’ in de zoekbalk van mijn site🔎 Of Google gewoon naar ‘Eefsfood banoffee’👍🏻
⠀⠀⠀
Eet smakelijk alvast en ik wil heel graag jouw creatie zien🙌🏻 Stuur je er een foto van?😍 Sla op voor later zou ik zeggen✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #banoffeetaart #slagroom #banaan #karamel #chocolade #recept #nobake #banoffeepie #foodienl
HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰 ⠀⠀⠀ adv - J HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰
⠀⠀⠀
adv - Joehoeee, ik heb weer heerlijk online boodschappen gedaan bij Crisp! Dagelijkse boodschappen die de volgende dag al in huis waren, maar ook extra lekkers omdat ik mijn eetclub vriendinnen heb uitgenodigd voor een brunch🥐
⠀⠀⠀
Met lekker lokaal fruit maakte ik een salade, de kruidenroomkaas met zalm was een hit en Eef zou Eef niet zijn als er geen tomaten met burrata op tafel staan🍅 + de lekkerste croissantjes ever, heerlijke bagels🥯, suikerbrood, mimosa’s🍊🥂 & meer!
⠀⠀⠀
Crisp houdt van lokaal en ik ook👌🏻 Het komt rechtstreeks bij de teler of boer vandaan wanneer jij je bestelling plaatst✅ Knettervers en lekker! In mijn stories vind je een korting van €15,- op je eerste bestelling! Daarbij ontvang je een zak van die goddelijke croissants en óók nog een geweldige zelf afbak appeltaart van @jordysbakery 🍎 Doe er je voordeel mee😍
⠀⠀⠀
Voor de kenners; wat moet ik volgende keer zéker mee bestellen?? Ik ben benieuwd naar jullie tips en heb er vorige keer al zoveel aan gehad👇🏻 Bedankt alvast❤️
⠀⠀⠀
In samenwerking met @crisp_nl 🛒
⠀⠀⠀
#eefsfood #lekkercrisp #crispfan #vriendinnenbrunch #mimosas #bagels #croissants #onlineboodschappen
WEEKENDPLANNEN☀️ + HERSENSPINSELS👇🏻
⠀⠀⠀
Zo dat was even flink aanpoten afgelopen 2 weken. De to do lijst na een vakantie was zelden zo lang🤓 Klaar is ie nog niet, maar de absolute ‘moetjes’ zijn af of opgestuurd📮 Vandaag had ik een meeting op het strand en dit weekend ga ik lekker varen (nu kan het nog)🥰
⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik ook heel erg aan het nadenken over wat ik hier op ‘the gram’ allemaal deel/wil delen. Ik wil het niet per se anders, maar ik wil graag (nog) meer variatie!
⠀⠀⠀
Ik ben altijd mezelf hier, maar toch ook een gefilterde versie. Ik heb een veel fellere mening over dingen waar ik me vaak over op de vlakte hou bijvoorbeeld. Ook zou ik een leuk terugkomend (non food) topic in mijn stories willen optuigen dat met regelmaat terugkomt. Daarover zit ik nu te brainstormen met mezelf👍🏻 Input is zéér welkom hieronder in de reacties. De Instagram ergernissen nieuwe leven in blazen? Of de voor- en nadelen van het ‘single’ leven uitpluizen samen met jullie? Etc etc.
⠀⠀⠀
‘Eef test’ is ook een rubriek die ik weer wil oppakken. En dan in welke vorm? Eigen ondernemer zijn is geweldig, maar dat ‘ALLES’ kan laat me soms ook verzuipen. Welk (food)product moet ik testen en met mijn ongezouten review delen? Suggesties; ook welkom!
⠀⠀⠀
Ik denk ook vaak terug naar hoe Instagram van 5+ jaar geleden was en wat ik toen leuk vond om te delen. Onder andere dit soort hersenspinsels…
⠀⠀⠀
Dit was ‘m voor nu; wilde ik even kwijt.
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑 ⠀⠀⠀ Normaal b MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑
⠀⠀⠀
Normaal ben ik er niet zo happig op, maar soms komt er een foodtrend voorbij die je toch een keertje uit wil proberen! Deze combinatie is romig, zoet, zuur en fris tegelijk:⠀⠀⠀
⠀⠀⠀
➡️1 bolletje burrata (100 gram)
➡️1 bevroren rijpe perzik
➡️1 rijpe passievrucht
➡️Balsamicostroop
➡️Gezouten pistachenoten
➡️Takje basilicum
➡️Honing of zoutflakes (optioneel)
⠀⠀⠀
Zorg dat de perzik goed bevroren is én gebruik een scherpe rasp. De rest spreekt voor zich!🔥
⠀⠀⠀
Tip: zet het bord/schaaltje van tevoren ook even in de vriezer, zo smelt het iets minder snel❄️
⠀⠀⠀
Als je het in 4 porties verdeeld heb je een hele leuke amuse voor een etentje met vrienden of familie🍨
⠀⠀⠀
Ook lekker om met een toastje doorheen te scheppen👌🏻 Sla jij ‘m op?✅ Direct opeten; maar dat lijkt me logisch.
⠀⠀⠀
#eefsfood #perzik #burrata #amuse #pistache #balsamico #passievrucht
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!