• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Persoonlijk

Afval update #12 Hoe staat het daar nu mee?

Eefje
6 reacties
28 maart 2019
Afval update #12 Hoe staat het daar nu mee?

Waar zal ik eens beginnen? Deze vraag weerhoudt me er al maanden van eens een begin te maken aan deze blog. Wekelijks komt de vraag nog binnen over hoe het nu met afvallen gaat en over of ik nog steeds aan intermittent fasting doe? Voor mijn gevoel ben ik er een beetje over uitgeschreven en dat heeft er alles mee te maken dat er niet zoveel meer aan het gebeuren is. Hier is hij dan toch: afval update #12 hoe staat het daar nu mee?

Ik knal ‘m er maar gelijk in! Na mijn laatste update van alweer een half jaar (!!) geleden ben ik niets meer afgevallen. Wat ik hiervan vind? In eerste instantie vooral jammer. Maar in tweede instantie, vet trots en blij dat ik niet ben ‘teruggevallen’. Ja met vlagen eet ik weer teveel maar met vlagen doe ik ook heel goed mijn best. Voel je hem al aankomen? Het woordje balans? Ja hoor, volgens mij is dat dit. 

Voor de mensen die nu pas inschakelen? Sinds juni ’17 doe ik aan IF en dit is wat ik er toen over schreef. Sinds die tijd heb ik met enige regelmaat mijn ervaringen en resultaten hierover gedeeld welke je allemaal terug kunt lezen via het menu > blog > persoonlijk. Ook schreef ik niet één, niet twee maar drie artikelen met hierin de meest gestelde vragen. 

Voor de fanatieke lezers en vragen stellers. Ja, ik pas IF nog steeds dagelijks toe in mijn leven. Over het algemeen de 12-20h manier. Ik maak wel vaker uitzonderingen dan in het begin maar dat is ook niet zo gek vind ik. De ochtend nadat ik heb getraind bijvoorbeeld, dan heb ik vaak veel meer honger/zin/trek in eten dan andere ochtenden. Best logisch wel! Tegenwoordig besluit ik daarom weleens om 11 uur als iets te eten en zorg dan dat ik die dag voor 19 uur mijn avond maaltje naar binnen heb. Dit is prima! Ook voor een feestje of avondje uit maak ik veel makkelijker een uitzondering. Ik vind het fijn dat dit nu op een super relaxte manier gaat. 

Dichtbij foto profiel

Misschien zou je denken, is het niet eens tijd om ermee te stoppen? Nope, dat ga ik (nog) niet doen. Alle voordelen zoals rust in m’n kop, minder honger en geen shaky ‘ik moet nu iets eten’ momenten meer. En ik heb serieus zelden tot nooit meer trek in slechte lekkere dingen wanneer ik ‘s avonds op de bank hang. Wanneer ik een avondje een uitzondering maak eet ik nog steeds alles wat los en vast zit. Het fenomeen eten met mate gaat aan mij nooit besteed zijn vrees ik. En dat is prima zolang het niet de overhand heeft. Wat het voor die juni in 2017 duidelijk wel een lange tijd had. 

Ik heb in het afgelopen halve jaar diverse keren op het punt gestaan om te gaan voor die laatste loodjes. Toch strandde dat steeds na 2-3 weken. Een kei slank lijf is nog steeds mijn doel niet, maar nog een kilo of 6 staat hoog op mijn wensenlijstje qua ‘looks’, fijn gevoel en gezondheid. Ik probeer het los te laten en erop te vertrouwen dat het er nog wel een keer van komt. Ik heb zo’n mega slag geslagen met die 25 kilo, als ik die eraf kan houden zou dat het allermooist zijn. 

Klaar staan met telefoon

Dit was ‘m voor nu en voor voorlopig. Meer heb ik er niet over te vertellen op het moment en ik heb ook een beetje het gevoel dat ik in de herhaling val. Heb je na het binge readen van al mijn artikelen hierover alsnog een vraag? Deze mag je altijd stellen! Hieronder, een mailtje of via Instagram. Zoals je ziet sta ik altijd klaar met mijn telefoon in m’n handen om je zsm van antwoord te voorzien. 

Dikke liefs,
Eef

Afvallen Intermittent fasting persoonlijk Update
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
6 reacties
  1. Stephanie

    28 maart 2019 21:11

    Wat goed dat je je belans heb gevonden!

    Beantwoord
    1. Eefje

      30 maart 2019 21:41

      Ja dat is heel fijn! 🙂

      Beantwoord
  2. Nicolet

    30 maart 2019 19:25

    Goed verhaal en je bent mi goed bezig. Looks aren’t everything! Wel is het belangrijk dat je je goed voelt, dan zie je er over het algemeen ook goed uit. En als ik naar je foto’s kijk zie ik een sterke mooie jonge vrouw! Groet Nicolet

    Beantwoord
    1. Eefje

      30 maart 2019 21:43

      Hartsikke lief! Dankjewel Nicolet 🙂

      Beantwoord
  3. Anouk

    11 mei 2019 10:27

    Na het binge lezen van je blogs over intermittent fasting, besef ik mij dat ik dit eigenlijk al mn hele leven onbewust toepas. Ik voel mij, heel herkenbaar, ook hongeriger na een ontbijt dan wanneer ik wacht tot de lunch en heb er ook totaal geen moeite mee niet te ontbijten. Ik wil het na jou ervaringen te lezen, wel bewuster gaan oppakken en eens kijken of ik die 12-20 heel strak kan gaan toepassen. Fijn om te lezen hoe jou het is bevallen, en een super prestatie die 25 kilo!

    Beantwoord
    1. Eefje

      31 mei 2019 15:45

      Wat leuk Anouk, bedankt voor je reactie! En succes met het bewustere deel 🙂

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Kaneel blondies met pecannoten

volgend bericht

Foodpost #2 – chocoladerepen, Ben & Jerry’s, Paasmuesli en meer!

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord