Blog

Afval update #12 Hoe staat het daar nu mee?

Waar zal ik eens beginnen? Deze vraag weerhoudt me er al maanden van eens een begin te maken aan deze blog. Wekelijks komt de vraag nog binnen over hoe het nu met afvallen gaat en over of ik nog steeds aan intermittent fasting doe? Voor mijn gevoel ben ik er een beetje over uitgeschreven en dat heeft er alles mee te maken dat er niet zoveel meer aan het gebeuren is. Hier is hij dan toch: afval update #12 hoe staat het daar nu mee?

Ik knal ‘m er maar gelijk in! Na mijn laatste update van alweer een half jaar (!!) geleden ben ik niets meer afgevallen. Wat ik hiervan vind? In eerste instantie vooral jammer. Maar in tweede instantie, vet trots en blij dat ik niet ben ‘teruggevallen’. Ja met vlagen eet ik weer teveel maar met vlagen doe ik ook heel goed mijn best. Voel je hem al aankomen? Het woordje balans? Ja hoor, volgens mij is dat dit. 

Voor de mensen die nu pas inschakelen? Sinds juni ’17 doe ik aan IF en dit is wat ik er toen over schreef. Sinds die tijd heb ik met enige regelmaat mijn ervaringen en resultaten hierover gedeeld welke je allemaal terug kunt lezen via het menu > blog > persoonlijk. Ook schreef ik niet ÊÊn, niet twee maar drie artikelen met hierin de meest gestelde vragen. 

Voor de fanatieke lezers en vragen stellers. Ja, ik pas IF nog steeds dagelijks toe in mijn leven. Over het algemeen de 12-20h manier. Ik maak wel vaker uitzonderingen dan in het begin maar dat is ook niet zo gek vind ik. De ochtend nadat ik heb getraind bijvoorbeeld, dan heb ik vaak veel meer honger/zin/trek in eten dan andere ochtenden. Best logisch wel! Tegenwoordig besluit ik daarom weleens om 11 uur als iets te eten en zorg dan dat ik die dag voor 19 uur mijn avond maaltje naar binnen heb. Dit is prima! Ook voor een feestje of avondje uit maak ik veel makkelijker een uitzondering. Ik vind het fijn dat dit nu op een super relaxte manier gaat. 

Dichtbij foto profiel

Misschien zou je denken, is het niet eens tijd om ermee te stoppen? Nope, dat ga ik (nog) niet doen. Alle voordelen zoals rust in m’n kop, minder honger en geen shaky ‘ik moet nu iets eten’ momenten meer. En ik heb serieus zelden tot nooit meer trek in slechte lekkere dingen wanneer ik ’s avonds op de bank hang. Wanneer ik een avondje een uitzondering maak eet ik nog steeds alles wat los en vast zit. Het fenomeen eten met mate gaat aan mij nooit besteed zijn vrees ik. En dat is prima zolang het niet de overhand heeft. Wat het voor die juni in 2017 duidelijk wel een lange tijd had. 

Ik heb in het afgelopen halve jaar diverse keren op het punt gestaan om te gaan voor die laatste loodjes. Toch strandde dat steeds na 2-3 weken. Een kei slank lijf is nog steeds mijn doel niet, maar nog een kilo of 6 staat hoog op mijn wensenlijstje qua ‘looks’, fijn gevoel en gezondheid. Ik probeer het los te laten en erop te vertrouwen dat het er nog wel een keer van komt. Ik heb zo’n mega slag geslagen met die 25 kilo, als ik die eraf kan houden zou dat het allermooist zijn. 

Klaar staan met telefoon

Dit was ‘m voor nu en voor voorlopig. Meer heb ik er niet over te vertellen op het moment en ik heb ook een beetje het gevoel dat ik in de herhaling val. Heb je na het binge readen van al mijn artikelen hierover alsnog een vraag? Deze mag je altijd stellen! Hieronder, een mailtje of via Instagram. Zoals je ziet sta ik altijd klaar met mijn telefoon in m’n handen om je zsm van antwoord te voorzien. 

Dikke liefs,
Eef

6 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.