Bakrecepten

Kaneel blondies met pecannoten

Ik werd vanochtend wakker en dacht, ik moet echt even iets bakken vandaag! Iets wat snel klaar en lekker makkelijk is. Na niet heel lang denken zat ik al met het idee van blondies in mijn hoofd. Daar had ik alles wel voor in huis, dacht ik! Er bleek geen roomboter meer in mijn koelkast te liggen. Wat nu? Gelukkig had ik nog een kuipje margarine. Deze kreeg ik onlangs in een perspakket. Ik bak echt nooit met margarine dus dit was gelijk een goede test. Het eindresultaat was echt top. Luchtig, chewy met een krokant randje. Dus of je beter roomboter of margarine kunt gebruiken voor deze kaneel blondies met pecannoten laat ik over aan jou. 

Blondies kaneel hori

RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 25-30 minuten
Wachttijd: 1 uur
Totale tijd: 2 uur

Wat heb je nodig? (9 porties)
• 170 gram zelfrijzend bakmeel 
• 150 gram fijne (basterd)suiker 
• 150 gram witte chocolade 
• 90 gram roomboter of margarine 
• 2 grote eieren 
• 2 flinke eetlepels kaneel 
• 60 gram geroosterde pecannoten 
• snuf zout 

Benodigdheden:
• bakblik van ongeveer 25 bij 25 cm 
• velletje bakpapier 
• steelpan 
• garde 

Kaneel blondies smeuige binnenkant

Zo maak je het!
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Convectie stand (boven en onder warmte). Bekleed de bakvorm met bakpapier. Dit is altijd heel stug. Het helpt om de bakpapier vooraf helemaal tot een prop te maken, zo is het flexibeler.

2. Zet een steelpan op laag vuur en smelt hierin de boter of margarine. Zet het vuur uit en voeg dan de witte chocolade toe. Roer dit er doorheen tot het gesmolten is.

3. Doe de suiker, eieren en het zout in een mengkom en mix dit goed met een garde. Giet dan al roerend het boter/chocolade mengsel toe. Roer dit dan tot een mooi geheel. 

4. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de kaneel toe en spatel dit er doorheen tot een mooi glad beslag. Giet dit in de bakvorm.

5. Strooi dan de pecannoten over het beslag en druk deze er een beetje in. Bak de blondie gaar in 25 tot 30 minuten. 

6. Laat deze volledig afkoelen en snij dan pas in stukken. Eet smakelijk!

Blondies verti

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Binnenkort meer!