Ik werd vanochtend wakker en dacht, ik moet echt even iets bakken vandaag! Iets wat snel klaar en lekker makkelijk is. Na niet heel lang denken zat ik al met het idee van blondies in mijn hoofd. Daar had ik alles wel voor in huis, dacht ik! Er bleek geen roomboter meer in mijn koelkast te liggen. Wat nu? Gelukkig had ik nog een kuipje margarine. Deze kreeg ik onlangs in een perspakket. Ik bak echt nooit met margarine dus dit was gelijk een goede test. Het eindresultaat was echt top. Luchtig, chewy met een krokant randje. Dus of je beter roomboter of margarine kunt gebruiken voor deze kaneel blondies met pecannoten laat ik over aan jou.
RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 25-30 minuten
Wachttijd: 1 uur
Totale tijd: 2 uur
Wat heb je nodig? (9 porties)
• 170 gram zelfrijzend bakmeel
• 150 gram fijne (basterd)suiker
• 150 gram witte chocolade
• 90 gram roomboter of margarine
• 2 grote eieren
• 2 flinke eetlepels kaneel
• 60 gram geroosterde pecannoten
• snuf zout
Benodigdheden:
• bakblik van ongeveer 25 bij 25 cm
• velletje bakpapier
• steelpan
• garde
Zo maak je het!
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Convectie stand (boven en onder warmte). Bekleed de bakvorm met bakpapier. Dit is altijd heel stug. Het helpt om de bakpapier vooraf helemaal tot een prop te maken, zo is het flexibeler.
2. Zet een steelpan op laag vuur en smelt hierin de boter of margarine. Zet het vuur uit en voeg dan de witte chocolade toe. Roer dit er doorheen tot het gesmolten is.
3. Doe de suiker, eieren en het zout in een mengkom en mix dit goed met een garde. Giet dan al roerend het boter/chocolade mengsel toe. Roer dit dan tot een mooi geheel.
4. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de kaneel toe en spatel dit er doorheen tot een mooi glad beslag. Giet dit in de bakvorm.
5. Strooi dan de pecannoten over het beslag en druk deze er een beetje in. Bak de blondie gaar in 25 tot 30 minuten.
6. Laat deze volledig afkoelen en snij dan pas in stukken. Eet smakelijk!
Lijkt me echt heerlijk! Ga dit recept gauw uitproberen 🙂 Alleen 2 eetlepels kaneel lijkt me wel erg veel. Bedoel je niet 2 theelepels?
Je wil de kaneel wel goed proeven natuurlijk! 2 Eetlepels klopt wel, maar als je dat zelf teveel vindt kun je altijd minder doen hoor 🙂
Hoi Eef, ik heb weer een vraagje,,,, wat is de reden dat je in het ene blondies recept zelfrijzend bakmeel gebruikt en bij de ander bloem? Tot nu ben ik bloem gewend bij blondies, vandaar dat ik verrast was om zelfrijzend bakmeel te lezen?!
Hi Joan, er is niet echt een reden voor. Je kunt deze ook gerust met bloem maken. Dan worden ze iets minder luchtig. Ik ben zelf niet heel strikt in het per se wel of niet gebruiken in verschillende recepten. Kies dus vooral wat je graag zelf wil 🙂
Hoi Eef,
Dankjewel. Ik ga nog maar eens experimenteren en kijken wat me het beste bevalt! 😀👍🏻