• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten Taart

Nutella cheesecake met extra hazelnoten en chocolade

Eefje
2 reacties
3 maart 2019
Nutella cheesecake met extra hazelnoten en chocolade

Ben jij fan van Nutella en cheesecake? Dan is deze Nutella cheesecake met extra hazelnoten en chocolade echt iets voor jou! Deze taart is erg goed gelukt maar ondanks dat niet helemaal mijn ding. Dol op chocolade maar eigenlijk alleen als reep of bonbons. Verwerkt in taart hoef je mij er niet voor wakker te maken. Maar, ik weet dat een hoop van jullie er wel van houden. Dus deel ik het recept graag met je!

Cheesecake hori Nutella

RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 50 minuten
Wachttijd: 8 uur
Totale tijd: 9 uur

Wat heb je nodig? (10 punten)
Bodem: 
• 250 gram crunchy haverkoeken 
• 50 gram roomboter 
Vulling:
• 600 gram roomkaas (goedkoopste soort)
• 300 gram Nutella
• 100 gram suiker
• 4 middelgrote eieren 
• 1,5 el cacaopoeder 
• 50 gram geroosterde hazelnoten, grof gehakt 
• 1,5 tl vanille extract (optioneel)
Topping:
• 60 gram pure chocolade 
• extra geroosterde hazelnoten 

Nutella Puntje/taartje cheesecake

Benodigdheden:
• springvorm van 22 cm
• velletje bakpapier 
• staafmixer/garde
• keukenmachine
• boterhamzakje 
• mengkom

Zo maak je het!
1. Verwarm de oven voor op 145 graden hete lucht. Bekleed de springvorm met bakpapier.

2. Maal de koekjes fijn en voeg hier dan de gesmolten boter aan toe. Meng dit goed en stort dit op de bodem van de vorm.

3. Verdeel het kruim en druk dit goed aan. 

4. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Je kunt dit met de hand en een garde mengen maar met een staafmixer kan het ook. Gebruik deze niet te lang want je wil zo min mogelijk lucht hebben in de vulling. Meng hier 50 gram grof gehakte hazelnoten doorheen en giet dit in de bakvorm. Het mengsel is best dun, maar dat komt goed.

5. Schuif de taart voor 50 minuten in de oven. De binnenkant lijkt dan ongaar, maar dit stijft nog op. 

6. Zet de cheesecake voor zeker 2 uur op het aanrecht om af te koelen en verplaats deze dan voor zeker 6 uur naar de koelkast. 

7. Smelt dan de pure chocolade en doe dit in een boterhamzakje. Knip een heel klein puntje af en decoreer hier de taart mee. Maak af met de overige hazelnoten. 

8. Bewaar de taart in de koelkast. Als je dit goed afdekt blijft de taart makkelijk 4 dagen goed. Eet smakelijk!

Nutella cheesecake verti

Misschien vind je deze recepten ook leuk?

– Oreo pindakaas cheesecake
– Chocolate chip cookie dough cheesecake

Bakrecept Cheesecake Hazelnoten
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
2 reacties
  1. Jolieke

    9 februari 2020 11:30

    Hoe warm moet de stand van de oven? (Heteluchtoven)

    Beantwoord
    1. Eefje

      9 februari 2020 21:05

      Hi Jolieke, dat staat beschreven bij stap 1 🙂

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Chocoladetaart met speculoos slagroom en hazelnoten

volgend bericht

Kaneel blondies met pecannoten

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DÉ POMPOENSOEP DIE JE ECHT MOET MAKEN🧡
⠀⠀⠀
Dit is hoe ik al jaren mijn pompoensoep maak, maar nu nóg lekkerder. Ik heb het recept een beetje aangepast en dat heeft héél goed uitgepakt voor de smaak😍 Er zitten twee, nu niet meer zo geheimen, ingrediënten in. Namelijk; sinaasappel & kaneel!🍊 Misschien denk je ‘huh??’, maar dit is echt heel lekker👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor ruim 1,5 liter soep:
➡️800 gram (voorgesneden) pompoen, schil mag eraan blijven zitten wanneer je er zelf één aan stukjes hakt
➡️800-1100 ml kokend water
➡️200 ml volvette kokosmelk
➡️2 flinke uien, fijngesnipperd
➡️2 bollen knoflook
➡️1 flinke el tomatenpuree
➡️rasp van een (bio) sinaasappel
➡️2 groenten bouillonblokjes
➡️2 tl Ceylon kaneel
➡️1 tl paprikapoeder
➡️1/2 tl chilivlokken
➡️creme fraiche, iets verdund met water
➡️geroosterde pompoenpitten
➡️Peper, zout en olijfolie
⠀⠀⠀
Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en paprikapoeder en chilivlokken. Snijd de kapjes van de bollen knoflook af en leg deze op een stukje aluminiumfolie. Doe hier olijfolie en zout op, vouw dicht en leg ook op de bakplaat.
⠀⠀⠀
Bak dit 35 minuten in een hete lucht oven van 200 graden, schep halverwege een keertje om. Tegen die tijd fruit je de uitjes aan in een pan met een beetje olijfolie daarna voeg je de tomatenpuree toe om kort mee te bakken. 
⠀⠀⠀
Schuif dan de geroosterde pompoen erin en knijp de knoflook uit. Voeg dan de bouillonblokjes, sinaasappelrasp, kaneel, het water en de kokosmelk toe en breng aan de kook. De hoeveelheid water is afhankelijk van hoe ‘sappig’ je pompoen is en hoe dik je de soep wil hebben. Pureer glad met een staafmixer of in de blender en voeg naar smaak nog wat peper toe.
⠀⠀⠀
Maak af met de crème fraîche en geroosterde pompoenpitten. Eet smakelijk🙌🏻 Sla jij het recept op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #pompoensoep #kaneel #sinaasappel #soeprecept #pompoen #foodblog #pumpkinsoup
BUDGET TAARTPLATEAU DIY🎂 ⠀⠀⠀ Joehoeee, va BUDGET TAARTPLATEAU DIY🎂
⠀⠀⠀
Joehoeee, vandaag een hele andere video dan je van mij gewend bent🎥 Ik laat je zien hoe je zelf, behoorlijk betaalbaar, je eigen taartplateaus kunt maken🎉
⠀⠀⠀
De tip van een los bord en bijpassend schaaltje heb ik al vaak gegeven maar vandaag gaan we even twee stappen verder. Dus pak je lijmpistool er kwast er maar bij en kijk mee😍
⠀⠀⠀
Nodig:
➡️Lijmpistool.
➡️Ik nam acryl verf, maar je hebt ook keramiek verf en dat zal ongetwijfeld beter blijven zitten.
➡️Papier afplak tape van goede kwaliteit, ik had duidelijk een flut rol.
➡️Sjablonen (optioneel).
➡️Kwast(jes).
➡️Borden/schalen met bijpassende kommen/bekers, misschien heb je al wel iets in huis.
⠀⠀⠀
Haal de tape er vanaf wanneer de verf nog nat is. Een tweede laagje verf zal voor een strakker resultaat zorgen, maar ik vond het rustieke wel leuk zo (thanks to het flut tape). Het is maar ter inspiratie, dus maak er je eigen ding van❤️
⠀⠀⠀
Natuurlijk niet alleen leuk voor taart; je kunt ook een schaal met bijpassende mok (zonder oor) gebruiken. Deze kun je inzetten als fruitschaal of gebruiken op je borrel- of brunchtafel met brood erin🍞
⠀⠀⠀
Ga jij dit proberen? Een gaaf taartplateau voor nog geen tientje! Sla de Reel op en stuur door naar iedereen die dit moet zien✅
⠀⠀⠀
ENIGE MINPUNT⁉️ Zeer slecht op te bergen. Ik kan het weten want heb er meer dan 10 in huis😅
⠀⠀⠀
WELKE VIND JIJ HET TOFST?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdiy #taartstandaard #taartplateau #inspiratie #leukomzelftemaken #budgettip
⠀⠀⠀
Ps. Het blijven twee delen dus doe voorzichtig ermee en lijm zo nodig nog een keertje bij. Gebruik niet teveel, maar wel royaal👌🏻 Afwassen met de hand🧼
OVERHEERLIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Deze ta OVERHEERLIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Deze taart is zooooooo lekker! Vol van smaak, romig en hij ziet er ook nog eens geweldig uit😍 Hier wil je toch een hap van?
⠀⠀⠀
Ook maken? Dit heb je nodig:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocolade, geraspt
⠀⠀⠀
Hoe je ‘m maakt? Dat lees je op Eefsfood.nl, zet daarvoor ‘banoffee’ in de zoekbalk van mijn site🔎 Of Google gewoon naar ‘Eefsfood banoffee’👍🏻
⠀⠀⠀
Eet smakelijk alvast en ik wil heel graag jouw creatie zien🙌🏻 Stuur je er een foto van?😍 Sla op voor later zou ik zeggen✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #banoffeetaart #slagroom #banaan #karamel #chocolade #recept #nobake #banoffeepie #foodienl
HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰 ⠀⠀⠀ adv - J HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰
⠀⠀⠀
adv - Joehoeee, ik heb weer heerlijk online boodschappen gedaan bij Crisp! Dagelijkse boodschappen die de volgende dag al in huis waren, maar ook extra lekkers omdat ik mijn eetclub vriendinnen heb uitgenodigd voor een brunch🥐
⠀⠀⠀
Met lekker lokaal fruit maakte ik een salade, de kruidenroomkaas met zalm was een hit en Eef zou Eef niet zijn als er geen tomaten met burrata op tafel staan🍅 + de lekkerste croissantjes ever, heerlijke bagels🥯, suikerbrood, mimosa’s🍊🥂 & meer!
⠀⠀⠀
Crisp houdt van lokaal en ik ook👌🏻 Het komt rechtstreeks bij de teler of boer vandaan wanneer jij je bestelling plaatst✅ Knettervers en lekker! In mijn stories vind je een korting van €15,- op je eerste bestelling! Daarbij ontvang je een zak van die goddelijke croissants en óók nog een geweldige zelf afbak appeltaart van @jordysbakery 🍎 Doe er je voordeel mee😍
⠀⠀⠀
Voor de kenners; wat moet ik volgende keer zéker mee bestellen?? Ik ben benieuwd naar jullie tips en heb er vorige keer al zoveel aan gehad👇🏻 Bedankt alvast❤️
⠀⠀⠀
In samenwerking met @crisp_nl 🛒
⠀⠀⠀
#eefsfood #lekkercrisp #crispfan #vriendinnenbrunch #mimosas #bagels #croissants #onlineboodschappen
WEEKENDPLANNEN☀️ + HERSENSPINSELS👇🏻
⠀⠀⠀
Zo dat was even flink aanpoten afgelopen 2 weken. De to do lijst na een vakantie was zelden zo lang🤓 Klaar is ie nog niet, maar de absolute ‘moetjes’ zijn af of opgestuurd📮 Vandaag had ik een meeting op het strand en dit weekend ga ik lekker varen (nu kan het nog)🥰
⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik ook heel erg aan het nadenken over wat ik hier op ‘the gram’ allemaal deel/wil delen. Ik wil het niet per se anders, maar ik wil graag (nog) meer variatie!
⠀⠀⠀
Ik ben altijd mezelf hier, maar toch ook een gefilterde versie. Ik heb een veel fellere mening over dingen waar ik me vaak over op de vlakte hou bijvoorbeeld. Ook zou ik een leuk terugkomend (non food) topic in mijn stories willen optuigen dat met regelmaat terugkomt. Daarover zit ik nu te brainstormen met mezelf👍🏻 Input is zéér welkom hieronder in de reacties. De Instagram ergernissen nieuwe leven in blazen? Of de voor- en nadelen van het ‘single’ leven uitpluizen samen met jullie? Etc etc.
⠀⠀⠀
‘Eef test’ is ook een rubriek die ik weer wil oppakken. En dan in welke vorm? Eigen ondernemer zijn is geweldig, maar dat ‘ALLES’ kan laat me soms ook verzuipen. Welk (food)product moet ik testen en met mijn ongezouten review delen? Suggesties; ook welkom!
⠀⠀⠀
Ik denk ook vaak terug naar hoe Instagram van 5+ jaar geleden was en wat ik toen leuk vond om te delen. Onder andere dit soort hersenspinsels…
⠀⠀⠀
Dit was ‘m voor nu; wilde ik even kwijt.
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑 ⠀⠀⠀ Normaal b MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑
⠀⠀⠀
Normaal ben ik er niet zo happig op, maar soms komt er een foodtrend voorbij die je toch een keertje uit wil proberen! Deze combinatie is romig, zoet, zuur en fris tegelijk:⠀⠀⠀
⠀⠀⠀
➡️1 bolletje burrata (100 gram)
➡️1 bevroren rijpe perzik
➡️1 rijpe passievrucht
➡️Balsamicostroop
➡️Gezouten pistachenoten
➡️Takje basilicum
➡️Honing of zoutflakes (optioneel)
⠀⠀⠀
Zorg dat de perzik goed bevroren is én gebruik een scherpe rasp. De rest spreekt voor zich!🔥
⠀⠀⠀
Tip: zet het bord/schaaltje van tevoren ook even in de vriezer, zo smelt het iets minder snel❄️
⠀⠀⠀
Als je het in 4 porties verdeeld heb je een hele leuke amuse voor een etentje met vrienden of familie🍨
⠀⠀⠀
Ook lekker om met een toastje doorheen te scheppen👌🏻 Sla jij ‘m op?✅ Direct opeten; maar dat lijkt me logisch.
⠀⠀⠀
#eefsfood #perzik #burrata #amuse #pistache #balsamico #passievrucht
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!