Bakrecepten

Nutella cheesecake met extra hazelnoten en chocolade

Ben jij fan van Nutella en cheesecake? Dan is deze Nutella cheesecake met extra hazelnoten en chocolade echt iets voor jou! Deze taart is erg goed gelukt maar ondanks dat niet helemaal mijn ding. Dol op chocolade maar eigenlijk alleen als reep of bonbons. Verwerkt in taart hoef je mij er niet voor wakker te maken. Maar, ik weet dat een hoop van jullie er wel van houden. Dus deel ik het recept graag met je!

Cheesecake hori Nutella

RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 50 minuten
Wachttijd: 8 uur
Totale tijd: 9 uur

Wat heb je nodig? (10 punten)
Bodem: 
• 250 gram crunchy haverkoeken 
• 50 gram roomboter 
Vulling:
• 600 gram roomkaas (goedkoopste soort)
• 300 gram Nutella
• 100 gram suiker
• 4 middelgrote eieren 
• 1,5 el cacaopoeder 
• 50 gram geroosterde hazelnoten, grof gehakt 
• 1,5 tl vanille extract (optioneel)
Topping:
• 60 gram pure chocolade 
• extra geroosterde hazelnoten 

Nutella Puntje/taartje cheesecake

Benodigdheden:
• springvorm van 22 cm
• velletje bakpapier 
• staafmixer/garde
• keukenmachine
• boterhamzakje 
• mengkom

Zo maak je het!
1. Verwarm de oven voor op 145 graden hete lucht. Bekleed de springvorm met bakpapier.

2. Maal de koekjes fijn en voeg hier dan de gesmolten boter aan toe. Meng dit goed en stort dit op de bodem van de vorm.

3. Verdeel het kruim en druk dit goed aan. 

4. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Je kunt dit met de hand en een garde mengen maar met een staafmixer kan het ook. Gebruik deze niet te lang want je wil zo min mogelijk lucht hebben in de vulling. Meng hier 50 gram grof gehakte hazelnoten doorheen en giet dit in de bakvorm. Het mengsel is best dun, maar dat komt goed.

5. Schuif de taart voor 50 minuten in de oven. De binnenkant lijkt dan ongaar, maar dit stijft nog op. 

6. Zet de cheesecake voor zeker 2 uur op het aanrecht om af te koelen en verplaats deze dan voor zeker 6 uur naar de koelkast. 

7. Smelt dan de pure chocolade en doe dit in een boterhamzakje. Knip een heel klein puntje af en decoreer hier de taart mee. Maak af met de overige hazelnoten. 

8. Bewaar de taart in de koelkast. Als je dit goed afdekt blijft de taart makkelijk 4 dagen goed. Eet smakelijk!

Nutella cheesecake verti

Misschien vind je deze recepten ook leuk?

Oreo pindakaas cheesecake
Chocolate chip cookie dough cheesecake

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Binnenkort meer!