Voor een heerlijke taart is geen goede reden nodig vind ik. Toch heb ik er eentje vandaag! Precies 5 jaar geleden heb ik de eerste foto gepost op mijn Eefsfood Instagram account. Je kunt wel zeggen dat dit een uit de hand gelopen hobby is geworden. En daar ben ik ontzettend blij mee <3. Dank voor alle support afgelopen jaren! Een week of twee geleden maakte ik deze taart vooral om op de foto te zetten maar hij bleek nog ernstig lekker ook. Ik vertel je nu hoe je deze chocoladetaart met speculoos slagroom en hazelnoten maakt.
RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 30-40minuten
Wachttijd: 2 uur afkoelen
Totale tijd: 3,5 uur
Wat heb je nodig? (12 personen)
• chocolade biscuit mix voor een 24 cm taart (Funcakes) of 1,5 keer dit recept + 2 eetlepels cacaopoeder
• 5 eieren (mix)
• 50 ml water (mix)
• 850 ml liter slagroom
• 250 gram crunchy speculoos
• 2 el suiker
• 70 gram geroosterde hazelnoten
• melk chocolade, grof gehakt
• koffielikeur (optioneel)
• 3/4de verpakking mini Café noir koekjes
Benodigdheden:
• (spring)vorm van 22-24 cm
• standmixer
• spatel
• paletmes
• spuitzak (optioneel)
Zo maak je het!
1. Verwarm de oven voor en bekleed de bakvorm met bakpapier. Bereid het beslag volgens de verpakking of via het recept.
2. Bak de biscuit gaar en laat deze vervolgens helemaal afkoelen. Snijd cake horizontaal 2 keer door.
3. Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de speculaas goed los. Schep hier dan een klein beetje slagroom bij. Waneer dit door elkaar zit spatel je er nog 2 scheppen slagroom doorheen. Spatel vervolgens dit mengsel weer door de overgebleven slagroom tot een luchtig en dik geheel.
4. Vul de taart met de speculoos-slagroom. Optioneel kun je nog wat koffie likeur over de biscuits sprenkelen. Strijk de bovenkant glad en de zijkanten strak.
5. Plak rondom de taart kleine Café noir koekjes en maak de bovenkant af met grof gehakte hazelnoten en chocolade.
6. Bewaar de taart in de koelkast. Eet smakelijk!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Kleurrijke verjaardagstaart met slagroom en sprinkels
– Stroopwafel roomtaart met chocolade en karamel