Maaltijden

Shakshuka met groene groentes en feta

Shakshuka zie ik overal voorbij komen. Ik dacht eerlijk gezegd altijd dat het een saai groente prutje was met tomatensaus. Maar je kunt alles net zo lekker maken als je zelf wil natuurlijk. Eerlijk, ik had geen hoge verwachtingen maar ik ben echt positief verrast. Mega lekker en bovenal super lekker en gezond! Ik maakte deze shakshuka met groene groentes en feta in eerste instantie voor op de socials van de Valk Versmarkt (mijn werk). Maar ik deel ‘m ook heel graag hier!

Shakshuka close up

RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Wachttijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Wat heb je nodig? (2 personen)
• 500 gram tomatenblokjes
• 2 of 3 eieren
• 1 prei, in ringen
• 1 courgette, in kleine blokjes
• 3 handjes spinazie
• 2 uien, in halve ringen
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt 
• 100 gram feta
• 1 tl gemalen venkelzaad 
• 1 tl komijnpoeder
• 1 tl kerrie
• 1/3 (groenten)bouillonblokje
• 1/2 tl cayennepeper (wil je ‘m pittig maken? voeg hier dan meer van toe)
• verse bieslook
• naanbrood
• olie om in te bakken 

Benodigdheden:
• hapjespan 
• spatel 

Zo maak je het!
1. Verwarm een hapjespan op laag vuur.

2. Doe hier vervolgens een scheut olie in. Bak de uien en prei glazig en voeg dan de courgette, knoflook en specerijen toe.

3. Bak dit op laag vuur voor een minuut of 10. Voeg dan de tomatenblokjes toe + nog een scheut water. Breng op smaak met peper en een kwart bouillonblokje.

4. Schep dan 3 handjes spinazie door het geheel, dit slinkt vanzelf. Laat dit voor een paar minuten pruttelen en roer af en toe.

5. Bak het naanbrood af volgens de verpakking. 

6. Maak 2 kuiltjes in de groenten en breek hier de eieren in. Doe de deksel op de pan en laat voor ongeveer 6 minuten staan op laag vuur.

7. Wil je dat de eieren helemaal gaar zijn? Wacht dan nog 2 minuten langer. Maak af met de verkruimelde feta en bieslook en serveer de Shakshuka met het naanbrood. Smullen maar!

Shakshuka horizontaal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Binnenkort meer!