[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Ik vind lasagne heerlijk maar op een of andere manier maak ik het nooit zelf. Ik at het laatst bij een vriendin en nam mij voor het toch snel ook weer eens te maken. Ik deed gigantisch veel boodschappen voor minimaal een week en na een paar dagen had ik nog flink veel groente liggen die op moesten. Ik besloot er een vegetarische lasagne met 4 soorten groente mee te maken. Erg tevreden over de smaak dus ik hoop dat jullie er ook van genieten!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Baktijd: 40-50 minuten
Totale tijd: 1,5 uur
Wat heb je nodig? (4 porties)
• 12 lasagnebladeren
• 550 gram tomaten basissaus (ik vond hiervan een bakje bij Lidl gemaakt van misvormde tomaten etc)
• 500 gram witlof, fijngesneden
• 1 grote courgette, in blokjes
• 1 doosje champignons (250 gram), in plakjes
• 2 uien, in halve ringen
• 2 tenen knoflook, fijn gesneden
• 1/2 tl Cayennepeper
• 1 tl tijm
• 1,5 tl paprikapoeder
• 1,5 tl funghi trifolati (heel lekker kruidenmengsel van Jonnie Boer)
• 1 blokje groentebouillon
• peper naar smaak
• olie om in te bakken
Kaassaus:
• 1 klont boter (ongeveer 25 gram)
• 1 flinke eetlepel bloem
• 175 ml melk
• 25 gram geraspte parmezaan
• 50 gram geraspte belegen kaas
• 1/4 groentebouillonblokje
• 1/2 tl kerrie
• peper
Topping:
• 150 gram geraspte belegen kaas
Benodigdheden:
• ovenschaal van ongeveer 30 bij 20 cm
• koekenpan
• steelpan
• spatel
Zo maak je het!
1. Snijd eerst alle groente klein of in blokjes. Bak dit soort voor soort in een klein scheutje olie. Nadat het wat vocht heeft verloren doe je de gebakken groenten in een schaal en bak je de volgende lading. Als je dit hebt gedaan laat je de pan op laag vuur staan.
2. Doe opnieuw een scheutje olie in de pan en bak hierin de uien, knoflook en specerijen/kruiden. Voeg na een paar minuten de tomatenbasis toe en breng dit aan de kook. Laat een paar minuten pruttelen.
3. Voeg dan alle groentes toe en roer dit geheel tot een goedgevulde saus.
4. Smelt een klont boter in een steelpan en voeg dan de eetlepel bloem toe, roer dit en laat het garen op laag vuur.
5. Voeg dan de melk en de rest van de saus ingrediënten toe en roer dit tot een dikke saus.
6. Schep 1 derde van de groentesaus in de ovenschaal, leg hier 4 lasagnrebladeren op. Herhaal dit nog zodat je 3 lagen saus en 3 lagen pasta hebt. Maak de bovenkant af met de kaassaus en overige geraspte kaas.
7. Schuif de lasagne in een voorverwarmde hete lucht oven op 180 graden voor 40 tot 50 minuten. Eet smakelijk!
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]