Bakrecepten

Monchoutaart cheesecake met kersen

Valt jouw monchoutaart altijd uit elkaar? Met dit recept zeker niet! Het kost je iets meer wachttijd maar het eindresultaat is erg lekker! Deze monchoutaart cheesecake met kersen gaat de oven in en wordt door het bakken stevig. Schrijf de ingrediënten maar alvast op je boodschappenlijstje. Ik ga je nu vertellen hoe je dit simpele maar o zo lekkere taartje kunt maken!

Monchou cheesecake close up

RECEPT
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 45 minuten
Wachttijd: minimaal 3 uur
Totale tijd: 4,5 uur

Wat heb je nodig? (8 personen)
Bodem:
• 200 gram bastogne koeken 
• 50 gram roomboter 
Vulling:
• 200 gram monchou (blokje roomkaas)
• 200 gram monchou (zacht en romig)
• 100 gram kristalsuiker 
• 2 middelgrote eieren 
• rasp van een halve citroen 
• 1 tl vanille pasta of extract 
Topping:
• 1 blik kersen vlaaien vulling

Benodigdheden:
• springvorm 20 cm 
• bakpapier 
• aluminiumfolie 
• blender/staafmixer 
• steelpan

Monchou cheesecake halfje

Zo maak je het!
1. Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht.

2. Bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier.

3. Verkruimel de koekjes helemaal fijn en meng dit met de gesmolten roomboter. Druk dit goed aan op de bodem van de springvorm. 

4. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een blender en mix dit tot een glad geheel op een zo laag mogelijke stand. Dit kan ook met de staafmixer.

5. Giet het mengsel op de koekbodem en schuif de taart de oven in voor ongeveer 45 minuten. 

6. Zet dan de oven uit en laat de ovendeur nog op een kiertje staan. Het midden lijkt misschien nog niet gaar maar dit stijft nog op met het afkoelen.

7. Zet de taart na een half uurtje op het aanrecht om verder af te laten koelen. Daarna mag hij de koelkast of vriezer in. Afhankelijk van hoe snel hij koud moet zijn. 

8. Schep de kersenvulling erop en je taart is klaar. Bewaren in de koelkast!

monchoutaart cheesecake puntje

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Perzik sinaasappel monchoutaart 
Lemon meringue cheesecake

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Binnenkort meer!