• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten Taart

Smeuïge cakerol met framboos-limoenmousse

Eefje
2 reacties
13 december 2018
Smeuïge cakerol met framboos-limoenmousse

December is de maand bij uitstek om eens even extra uit te pakken. Deze smeuïge cakerol met framboos-limoenmousse is dan ook leuk om te maken en een nog groter feestje om op tafel te zetten. Er zijn geen moeilijke ingrediënten voor nodig en je hebt al genoeg aan een bakplaat ipv een bepaalde afmeting bakvorm. Ook is deze cakerol perfect voor te breiden en is na 3 dagen in de koelkast misschien nog wel lekkerder dan gelijk vers na het maken. Geen stress dus mocht je besluiten dat dit je kerstdessert gaat worden. 

Al eerder maakte ik drie recepten met jam van Hero. Twee daarvan zijn ook heerlijke desserts namelijk: Lange vingers met aardbeienroom, basilicum-limoen siroop en pistache nootjes & Abrikozen semifreddo met kokos-amandelkruim. Voor het recept van deze cakerol kun je bijvoorbeeld ook de aardbeien- of kersenjam van Hero gebruiken. Het is maar net wat je lekkerder vindt. Ik wens je veel plezier met bakken!

Cakerol bovenaf

RECEPT
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Baktijd: 6-8 minuten
Wachttijd: 2 uur
Totale tijd: 4 uur

Wat heb je nodig? (10-12 personen)
Beslag:
• 4 middelgrote eieren 
• 120 gram kristalsuiker 
• 50 gram zelfrijzend bakmeel 
• 50 gram amandelmeel 
• 30 gram maïzena 
• 1 zakje vanillesuiker 
• mespuntje zout 
Vulling:
• 600 gram slagroom 
• rasp van 1 limoen + sap van een halve
• 100 gram Hero frambozenjam + 5 eetlepels
• 35 gram kristalsuiker 
• 5 blaadjes gelatine
• 150 gram verse frambozen, in stukjes gescheurd  
Topping: 
• witte chocoladekrullen (zelf makkelijk met een reep en kaasschaaf)
• verse frambozen (ongeveer 150 gram)
• muntblaadjes 
• poedersuiker 
• 1,5 el Hero frambozenjam 

Benodigdheden cakerol

Benodigdheden:
• bakplaat (45 bij 38 cm)
• velletje bakpapier 
• standmixer met garde (handmixer zou eventueel kunnen)
• fijne rasp 
• steelpan 
• spatel
• theedoek

Pot jam cakerol

Zo maak je het!
1. Begin eerst met het maken van de mousse. Deze moet namelijk al een beetje zijn opgesteven wanneer je de rol gaat afmaken. 

2. Zet de blaadjes gelatine te weken in koud water. Giet de slagroom in een (standmixer)kom en houd 2 eetlepels hiervan apart. Doe deze in een kleine steelpan.

3. Klop de slagroom lobbig samen met 35 gram suiker en zet dit apart. Verhit dan de kleine hoeveelheid slagroom in de steelpan. Knijp de gelatine blaadjes lichtjes uit en los deze op in de verhitte slagroom. 

4. Voeg dan de 100 gram losgeroerde jam en limoenrasp + sap toe. Dit zorgt ervoor dat het mengsel gelijk afkoelt en je het (bijna) direct door de lobbige slagroom kunt spatelen. Zelf doe ik dit graag handmatig en niet in de machine. Zorg ervoor dat het gelatine-jam mengsel absoluut niet warmer is dan je vinger. Giet het al roerend bij de lobbige slagroom.

5. Zet de kom met mousse in de koelkast en roer dit elke 10 minuten lichtjes door.

6. Zet een bakplaat met een velletje bakpapier klaar en verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht). 

7. Doe de eieren samen met de suiker en het zout in de kom van de standmixer. Mix dit op de hoogste stand voor ongeveer 10 minuten. Het moet een lekker dik, bijna wit luchtig mengsel zijn. In de tussentijd meng je het bakmeel samen met het amandelmeel en de maizena. 

8. Spatel dit mengsel vervolgens langzaam en zorgvuldig door het luchtige ei mengsel. Niet te wild want dan verlies je echt een hoop lucht. Wanneer je een mooi beslag hebt giet je het op de bakplaat. Verdeel dit gelijkmatig met een spatel.

9. Schuif het beslag de oven in voor 6 tot 8 minuten. Het moet gaar en lichtbruin worden en zeker niet te lang bakken. Wanneer de biscuit plak de oven uitkomt moet je redelijk snel te werk gaan. Leg vooraf al een licht vochtige schone theedoek klaar. 

10. Bestuif een deel van je aanrecht met poedersuiker. Leg op zijn kop de plak hierop. Trek voorzichtig het bakpapier eraf. Leg hier dan de vochtige theedoek op en rol de plak losjes op. Doe dit wanneer de biscuitplak nog warm is.

Cakerol voor het vullen

11. Waarom je doe je dit? Als je de rol open en bloot laat liggen en afkoelen, dan drogen de randen uit en is de kans op scheuren heel groot. 

12. Wanneer de mousse een fijne en stevigere structuur heeft rol je de rol weer uit. Besmeer deze met een heel dun laagje (ongeveer 5 eetlepels) frambozen jam gevolgd door een gelijkmatige laag mousse. Verdeel de verse frambozen hierover. Druk deze een beetje aan voordat je de plak weer strak oprolt. 

Cakerol vullen

13. Maak af met verse frambozen, jam, poedersuiker, witte chocolade en een paar muntblaadjes. Leg de rol voor nog wat extra stevigheid 2 uur in de koelkast voordat je deze aansnijdt. Dek af met keukenfolie.

Cakerol hapje eruit

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Citroen bombe met vanille, amandel een blondie bodem 
– Bokkenpootjestaart met banoffee vulling en koffiemousse 

Mocht je nu nog niet genoeg inspiratie hebben kun je ook nog in de Jam Studio van Hero kijken. Hier staan talloze recepten van mede bloggers en Hero zelf op. Ik kan je vertellen dat er een hoop lekkers tussen staat!

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Hero

Cakerol close up

Bakrecept Cakerol. framboos Limoen Mousse Taart
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
2 reacties
  1. Melanie Bredenoord

    28 oktober 2021 10:36

    Rol je rol op met een theedoek aan de binnenkant van de rol? Of lees ik het verkeerd…
    Groetjes Melanie

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2021 11:06

      Hi Melanie,

      Nee aan de buitenkant. Dus je legt de cake plak op de theedoek en dan rol je het geheel op.

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Mokka cake met mascarpone en karamelschotsen

volgend bericht

Monchoutaart cheesecake met kersen

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord