Blog

Kerst zonder stress met HelloFresh

Je hebt ongetwijfeld weleens van HelloFresh gehoord? Zo niet, leg ik het even kort uit. Het is een goed gevulde maaltijd box met heerlijke recepten die bij  je thuis wordt bezorgd en je makkelijk kunt maken. Het denkwerk en het boodschappen doen geef je hier helemaal mee uit handen. Ik ben mega fan! Er zitten zulke lekkere gerechten bij. Zelf heb ik nog nooit een box in huis gehad maar ik eet weleens mee bij mijn moeder. Zij of ik koken dan uit de box. Onlangs nog echt een goddelijke risotto met onder andere kip gevuld met ricotta en verse oregano gewikkeld in Serranoham. Dat was echt de maaltijd waarna ik dacht, ik moet echt zelf ook eens een box bestellen!

Geloof het of niet maar precies in die week kreeg ik een mailtje of ik de HelloFresh 4-gangen Kerstbox wilde uitproberen. Je snapt wel dat dat makkelijk antwoorden was. Graag zelfs! Ik kon een dag uitkiezen dat de box bezorgd werd en een bezorg tijdraam van zo’n 3 uur. Een dag van tevoren krijg je dan een sms met een herinnering dat ze morgen komen. Op de dag zelf krijg je een bericht met een nieuw tijdschema van ongeveer een kwartier. De box werd heel netjes afgeleverd. 

Inhoud HelloFresh kerstbox

De inhoud van de Kerstbox zag er echt top uit! Allerlei leuke en lekkere ingrediënten nog voordat ik wist wat het menu zou zijn. Toen alles gekoeld stond ben ik eens even met de recept kaarten gaan zitten. Een voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en nagerecht + foto’s waarvan je al begint te watertanden. Er zit ook een menukaart bij welke je zelf nog even moeten vouwen. En kaartjes welke je tot leuke naambordjes kunt maken. 

Kerstmenu kaart HelloFresh

• Voor: gerookte zalmtartaar met kruidenolie en crostini’s 
• Tussen: romanesco soep met geroosterde hazelnoten, crème fraîche en rode basilicum 
• Hoofd: kalkoen rollade met cranberrychutney, gekleurde aardappels en wortels met sla 
• Na: Eton mess met passievrucht. 

Ik begon met het maken van de zalmtartaar. Dit was echt easypeasy, snijden en roeren is het enige dat je hiervoor moet kunnen. Eigenlijk gingen er helemaal niet zoveel ingrediënten in maar het eindresultaat was Héérlijk! Echt heel erg lekker en smaakvol, dat vonden mijn tafelgenoten ook.

Zalmtartaar HelloFresh

Door naar het tussengerecht. Ik ben dol op broccoli en houd ook erg van bloemkool. Dan zit je met een romanesco helemaal goed. De soep is heel makkelijk te bereiden. Tijdens het bereiden dacht ik dat de soep een tikkie saai zou zijn maar de hazelnoten verrijken deze soep echt. En dat maakte het erg lekker en laat het er nou ook nog leuk uitzien. Het bijbehorende brood was ook top met een lekker krokant korstje.

Romanesco soep HelloFresh

Op naar het hoofdgerecht. Dat was wel even zweten maar dat komt omdat ik weer eens niet goed gelezen had. Als je dat dus wel goed doet is er niets aan de hand. Nog nooit eerder heb ik een rollade klaargemaakt en met alle omschrijvingen lukte hij echt goed. De aardappels waren heerlijk en de wortels moesten gekookt en daarna gebakken in boter met honing. De salade is heel simpel aangemaakt en lekker fris voor erbij. 

Hoofdgerecht HelloFresh

Het nagerecht. Dit was echt appeltje eitje en lékker! Een smaak explosie zo met die passievrucht. Geen zorgen, de meringue zit er al kant en klaar bij, deze hoef je alleen een beetje te verkruimelen. Echt een top afsluiter en misschien wel het meest verrassende gerecht van dit menu. 

Eton mess dessert HelloFresh

Het was absoluut een geslaagd diner! Ik vind het idee erachter ook tof. Met zijn alle eventjes de keuken in om vervolgens zonder stress aan tafel te genieten van een heerlijk kerstdiner. Ik kan me voorstellen dat als koken iets minder je ding is dit echt een uitkomst is. Maar ook als koken wel je ding is kan ik deze box zeker aanraden. De HelloFresh Kerstbox (en Gourmetbox) is vanaf nu tot en met 16 december te bestellen. Deze wordt dan op zondag 23 of maandag 24 december bij je thuisbezorgd op de manier die ik bovenaan het artikel al beschreef. De Kerstbox is beschikbaar voor 2, 4, 6 of 8 personen en kost €59,95 voor twee personen. Voor meer informatie en het bestellen van de Kerstbox kun je terecht op de website van HelloFresh

Kersttafel HelloFresh

Deze review is geschreven in samenwerking met HelloFresh en bevat 100% mijn eigen mening

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.