Banoffee-chocoladetaart met pindakaas botercrème

Zo! Het was weer de hoogste tijd om een baggervette maar o zo lekkere taart te bakken. Banoffee-chocoladetaart met pindakaas botercrème is het geworden en ik hoop dat heel veel van jullie hem gaan bakken. Hij is echt giga machtig dus kleine puntjes zijn aan te raden!

Banoffee pindakaas schuin bovenaf

RECEPT
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 22-25 minuten
Wachttijd: 1,5 uur
Totale tijd: 4 uur

Wat heb je nodig? (10-12 personen)
Beslag:
• 220 gram kristalsuiker 
• 150 gram zelfrijzend bakmeel
• 100 gram roomboter 
• 100 ml (volle)melk
• 3 middelgrote eieren 
• 30 gram cacaopoeder 
• mespuntje baking soda
• snufje zout
Botercrème:
• 320 gram roomboter
• 200 gram pindakaas (ik gebruik Calvé)
• 175 gram poedersuiker 
Karamel:
• 135 gram kristalsuiker 
• 85 ml slagroom 
• 60 gram roomboter 
• 2 mespuntjes zout
zo maak je het!
Vulling/topping:
• 2 bananen, in plakjes 
• 6 Digestives (of soortgelijke koekjes), in grove stukken 
• 70 gram pure chocolade, fijngehakt 
• 30 gram pure chocolade, gesmolten 
• karamel

Benodigdheden:
• 3 springvormen van 15cm doorsnee. Heb je dit niet? gebruik dan 1 springvorm van 18 of 20cm 
• standmixer met vlinder 
• spuitzak
• paletmes
• velletje bakpapier

Pindakaas drip banoffee puntjes 

Zo maak je het!
1. Zorg vooraf dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Bekleed de bodem en de randen van de bakvormen met een velletje bakpapier. Zet de oven op voorverwarmen, 180 graden, convectie stand.

2. Klop de boter zacht en romig in de standmixer, voeg de suiker en het zout toe en meng dit goed. Voeg dan al draaiend 1 voor 1 de eieren toe. Als deze zijn opgenomen voeg je het zelfrijzend bakmeel, de cacao en baking soda toe (roer dit vooraf even door elkaar). Zet de machine op een lage stand aan en giet ook de melk erbij. Als het beslag goed gemengd is verdeel je het over de bakvormpjes. Bak ze vervolgens gaar in zo’n 22-25 minuten. 

3. Maak de karamel volgens de instructies. Linkje staat bij de benodigdheden!

4. Begin daarna met de botercrème. Klop eerst de boter zo luchtig mogelijk, hoe witter de kleur hoe beter. Voeg dan de poedersuiker toe. Het helpt als je een theedoek over de machine legt voordat je keuken blauw staat van de poedersuiker. Meng dit goed door de boter en voeg dan de pindakaas toe. Meng tot een mooi gladde botercrème en doe dit alvast in een spuitzak.

5. Als de cakes volledig zijn afgekoeld snijd je de bovenkanten er horizontaal vanaf zodat de cakes vlak zijn. 

6. Zet klaar: 2 bananen in plakken van zo’n 4mm, 30 gram fijngehakte pure chocolade en ongeveer 6 eetlepels afgekoelde karamel. 

7. Besmeer de eerste cake met een laagje karamel, verdeel hierover plakjes banaan, spuit dan rondom lekker dik een laag van de pindakaas botercrème en strooi hierover de helft van de fijngehakte chocolade. Herhaal dit ook bij de tweede laag. Leg de laatste cake er op zijn kop op zodat de randjes lekker strak zijn. 

8. Maak de taart af hoe je het zelf het mooist vindt. Met de overgebleven chocolade versierde ik de onderste rand. Ik maakte een drip met de overige karamel (zorg dat dit goed is afgekoeld, anders glijdt het zo van je taart af). Maak af met de verkruimelde koekjes, een chocolade swirl en optioneel nog met extra banaan. 

Close up drip zijkant

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Chocolade pindakaas taart met karamel en popcorn
Stroopwafel roomtaart met chocolade en karamel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *