• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten

Gevulde speculaas koeken

Eefje
Geen reacties
31 oktober 2018
Gevulde speculaas koeken

Ik deelde afgelopen weekend al een foto met gevuld speculaas op mijn Instagram. Homemade maar niet door mijzelf gemaakt. Zo lekker, het smaakte naar meer. Dus ik maakte meer! Het was al avond en ik stond op het punt om naar bed te gaan. Ineens bedacht ik me dat ik van alles in huis had om deze lekkere gevulde speculaas koeken te maken. Dat kan dan maar één ding betekenen. Ik freestylede er op los met dit als resultaat:

Gevulde speculaaskoeken bovenaf
RECEPT
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 20 minuten
Wachttijd: af laten koelen 
Totale tijd: 2,5 uur

Wat heb je nodig? (12 koeken)
Deeg:
• 300 gram zelfrijzend bakmeel + extra
• 130 gram koude roomboter, in blokjes + extra
• 100 gram rietsuiker 
• 50 gram bruine basterdsuiker
• 1/4 ei
• 8 el (karne)melk 
• 6 tl speculaaskruiden 
• 1/2 tl nootmuskaat 
• 1 mespuntje cayennepeper (voor wat pit)
• snufje zout 
Vulling:
• 250 gram amandelspijs
• 20 ml water 
• 2 el (karne)melk 
• 1/2 ei
• rasp van 1 citroen
Topping:
• 1/4 ei
• 1 el (karne)melk 
• 12 hele amandelen 

Benodigdheden:
• metalen muffinvorm van 12 stuks 
• deegroller 
• keuken kwastje 
• standmixer + deeghaak 
• 2 ronde stekers (1 van 10 cm en 1 van 5 cm)

Zo maak je het!
1. Maak eerst het deeg door alle ingrediënten hiervoor in de kom van de standmixer te doen en de deeghaak het werk te laten doen op een lage stand. Kneed het deeg daarna met de hand nog even door. Het is fijn als je het deeg een paar uur van tevoren maakt maar je kunt heb ook gelijk verwerken. 

2. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Vet de vormpjes in met een dun laagje boter een bestuif deze dan met bloem.

3. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 4 mm. Bestuif met wat bloem als het teveel plakt. Steek 12 van de grote vormpjes uit en bekleed hiermee elk muffin vormpje.

4. In de tussentijd doe je ook de spijs in de kom van de machine samen met het water, de karnemelk en citroenrasp. Laat dit draaien met de deeghaak tot het goed gemengd is. Doe dit dan in een spuitzak, knip een flinke punt af en verdeel het spijs mengel gelijkmatig in de deeg bakjes.

5. Rol dan het overige deeg uit en steek hier met het kleine vormpje 12 rondjes uit. Leg deze op het spijs mengsel en duw dit lichtjes aan zodat je het bakje eigenlijk sluit.

6. Meng een kwart ei met een eetlepel karnemelk en smeer hier de koeken mee in. Maak af met een hele amandel bovenop.

7. Bak de koeken bruin en gaar in ongeveer 20 minuten. Laat ze afkoelen en bewaar ze dan in een koektrommel. Eet smakelijk!

Speculaaskoeken gevuld

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Brownie-speculaas bombe met truffel kruidnoten
– Gevulde speculaas marmercake

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Gesponsorde content, hoe zit dat bij mij?

volgend bericht

Feestelijke confetti cakejes met slagroom

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer in stories🎥 #eefoppersreis
DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤 ⠀⠀⠀ Dit is ec DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤
⠀⠀⠀
Dit is echt een topper❤️ Niet moeilijk om te maken en een feest om te eten🎉 Dit heb je nodig voor 2 porties:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️3 chocolate chip cookies (65 gram)
➡️8 gram gesmolten roomboter
Vulling:
➡️100 ml slagroom
➡️75 gram roomkaas
➡️1,5 el suiker
➡️1/2 tl vanillepasta- of extract
Topping:
➡️40 gram slagroom
➡️40 gram melkchocolade
➡️5 Daims fijngehakt + 1 als topping
⠀⠀⠀
Verkruimel de koeken, het is lekker als er nog een beetje structuur in zit. Ik heb dus geen keukenmachine gebruikt, maar een zipzakje. Hier deed ik de koekjes in en heb ik kapot gemept met een deegroller. Meng dit met de gesmolten boter er verdeel over de glaasjes.
⠀⠀⠀
Klop de slagroom samen met de suiker en vanille tussen lobbig en stijf in. Roer de roomkaas los (ik heb een simpel supermarkt huismerk gebruikt die wel lekker stevig was). Voeg deze toe aan de slagroom en klop even op hoge stand zodat je een glad en dik mengsel hebt. Hiervoor gebruikte ik een staafmixer met garde opzetstuk. Verdeel over de koekkruimels.
⠀⠀⠀
Verhit de slagroom in een steelpan, zet het vuur uit en voeg dan de chocolade toe. Laat even staan zodat het smelt. In de tussentijd hak je de Daims in stukjes. Voeg deze aan het chocolade mengsel toe. Roer er doorheen en verdeel dit op de cheesecake laag (zorg dat dit mengsel niet te warm is). Zet de glazen in de koelkast.
⠀⠀⠀
Na een half uurtje kunnen je ze al eten, maar ze zijn nog lekkerder na een dag staan. Je kunt ze dus heel goed voorbereiden, ook al 2-3 dagen van tevoren!
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #daim #cheesecake #koekkruimels #slagroom #roomkaas #toetje #chocolade #makingofreel #dessert #foodienl #receptenpagina #zoetrecept #ganache #daimcheesecake
MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔 ⠀⠀⠀ Koken op MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔
⠀⠀⠀
Koken op een boot; aflevering 2🎥 Hier op de boot heb ik geen overvolle kast met smaakmakers, dus af en toe moet ik even m’n best doen om met simpele dingen toch gewoon echt wel iets héél lekkers op tafel te zetten. En dat lukte😍
⠀⠀⠀
Voor 2 burgers:
2 (hamburger) broodjes
225 gram halloumi
2 handjes ijsbergsla
1 tomaat, in plakken
1 (rode) ui, in halve ringen
1 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
1 el harissa
Rasp van een halve citroen
1/2 teentje knoflook geraspt
Peper & zout
Klontje boter + 2 el water + 1 tl honing
⠀⠀⠀
Snijd de broodjes doormidden en rooster deze kort in een droge koekenpan, leg apart.
⠀⠀⠀
Doe dan wat boter in de pan om de uien in te bakken. Voeg na een paar minuten 2 el water en 1 tl honing toe. Roer door, laat ze even smoren, dan bakken en zet apart in een bakje.
⠀⠀⠀
Doe dan wat olie of boter in de pan, en snijd het blok halloumi doormidden (je hebt ook ronde kant en klare burger hallumi stukken, maar die waren op). Bak aan allebei de kanten mooi goudbruin op middelhoog vuur🔥
⠀⠀⠀
Ondertussen maak je het sausje en snijd je de tomaten in plakjes (& sla als dat nodig is).
⠀⠀⠀
Smeer de broodjes in met het harissasausje, een handje sla, de tomaat, halloumi, uien en extra saus. Broodje erop en aanvallen maar😍
⠀⠀⠀
Hou jij ook van dit soort simpele recept? Sla ‘m dan op voor later✅ Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
⠀⠀⠀
#eefsfood #makkelijkrecept #kaas #halloumiburger #ijsbergsla #makingofreel #roosteren #broodje #foodienl #receptenpagina #halloumi #bootkokenmeteef #eefsbootfood #eefsbootleef
MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥 ⠀⠀⠀ Door jullie MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥
⠀⠀⠀
Door jullie leuke reacties op de vorige dagvlog én omdat ik het zelf leuk vind om te maken; hierbij mijn tweede mini dagvlog🎉 Hieronder vind je een beetje toelichting👇🏻
⠀⠀⠀
Ik werd wakker op de boot en liet me even overvaren naar m’n auto. Ochtendje vrijwilligerswerk bij @vogelasielleiden 👉🏻 het baby vogel seizoen is ÁÁN. Hartstikke druk dus en de uren vlogen voorbij! Voeren, voeren, voeren, schoonmaken, voeren, voeren, voeren en nog eens voeren🦆
⠀⠀⠀
Daarna ging ik even langs bij mijn vader, hij had een gave Ouwe Dibbes plank voor mij gemaakt❤️ Eenmaal thuis haalde ik een pakketje op en snackte ik onderweg een appel & kaascroissant🥐 Daarna dook ik achter mijn laptop om een deadline compleet te maken en op te sturen💻 Toen filmde ik nog een Reel voor een heerlijke toetje, die ik snel zal delen🍪
⠀⠀⠀
Ik hees mezelf in een gezellig jurkie en sprong op de fiets richting @detuinvandesmid 🌿 Zij hebben komende zomer nu ook een avondmenu en ik was uitgenodigd om te komen proeven. Mijn lieve 1+ kon last minute helaas niet mee. Ik wilde eerst cancelen, maar toen besloot ik gewoon lekker alleen te gaan🔥 Het was echt heel erg lekker en ook volledig plantaardig (dat zou je niet zeggen). Je kunt kiezen uit 3, 4- of 5 gangen✅ Top locatie📍 Vette aanrader! Dat gerecht met knolselderij was echt ge-wel-dig!!
⠀⠀⠀
Eenmaal thuis, chill kleding aan, spullen gepakt en stapte ik weer in de auto, terug naar de boot❤️ Lekker met een nieuw boekje van mijn favoriet puzzel😴
⠀⠀⠀
Dat was mijn dag! Hoe was die van jou? Liefs!
⠀⠀⠀
#eefsdagvlog #kijkjeinmijnleven #eefsbootleef #alleenuiteten #goodfood #japansepuzzel
GROENE SALADE MET VIJGEN EN GEITENKAAS🤍
⠀⠀⠀
adv - Yes, het is volop salade tijd! Zoals je weet ben ik er dol op. Vandaag heb ik een nieuw recept voor je🥗 een frisse groene salade met gegrilde vijgen, tomaat, avocado, ingelegde rode ui, geroosterde pecannoten en geitenkaas pearls van @bettinegeitenkaas 🐐
⠀⠀⠀
Deze salade is voor 4-5 personen is als bijgerecht en dit heb je nodig;
➡️75 gram gemengde groene sla
➡️100 gram cherrytomaten, in partjes
➡️75 gram Bettine geitenkaas pearls
➡️1/2 avocado, in plakjes
➡️4 vijgen, gehalveerd
➡️1/2 ingelegde rode ui
➡️1 flinke hand geroosterde pecannoten
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el balsamicoazijn
➡️1 el honing
➡️1 flinke tl grove mosterd
➡️Mespuntje knoflookpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Ingelegde rode ui kun je kant en klaar kopen maar je kunt het ook zelf maken. Snijd de uien dan in halve ringen, doe in een potje en voeg daar 50/50 water/azijn en een schep suiker aan toe. Laat minimaal een paar uur staan voor gebruik. Tip; zorg dat je dat standaard in je koelkast hebt staan. Want het is bij zoveel lekker🙌🏻
⠀⠀⠀
Halveer de vijgen en smeer deze met een klein beetje olijfolie in. Verhit een grillpan en leg ze daar op tot je van die mooie grill streepjes hebt, de pecannoten rooster je. 4-5 minuten op 180 graden in de airfryer gaat het snelst👌🏻
⠀⠀⠀
De dressing maak je door simpelweg alles door elkaar te schudden in een afsluitbaar flesje. Dit kun je eroverheen gieten of apart zetten zodat iedereen zelf kan doseren. De rest spreekt voor zich💚 Eet smakelijk🙌🏻
⠀⠀⠀
Ps; iedereen die een reactie achterlaat maakt kans op een compact Bastard barbecue🔥 Er worden er 2 weggegeven onder alle reacties van mijn mede #cheesysummerday collega’s😍
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅ Daar ga je de hele zomer plezier van hebben☀️
⠀⠀⠀
In samenwerking met Bettine
⠀⠀⠀
#eefsfood #bettinegeitenkaas #salade #groenesla #tomaat #avocado #kaas #makingofreel #foodienl #rodeui #makingofreel #kaas #bettine #buitenkoken #gegrildevijgen
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord