Feestelijke confetti cakejes met slagroom

Afgelopen maand waren jullie met meer dan ooit te vinden op mijn website. Trots op en dankbaar! Een feestelijk bakseltje kan dan niet ontbreken natuurlijk. Gisteravond laat dook ik nog even de keuken in om deze feestelijke confetti cakejes met slagroom te bakken. 

Confetti cakejes vooraf en binnenkant

RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 18 minuten
Wachttijd: uurtje afkoelen 
Totale tijd: 2 uur

Wat heb je nodig? (10 stuks)
Beslag:
• ik gebruikte een mix op basis van 250 gram (Funcakes)
• liever zelf maken? Gebruik dan dit recept exclusief de appel, kaneel en pecannoten 
• 30 gram pastel confetti sprinkels
• citroenrasp van een halve citroen 
Gele room: 
• ik gebruikte een mix 40 gram poeder op 100 ml water 
• liever zelf maken? Gebruik ongeveer 1/5de van dit recept
Topping:
• 250 gram slagroom 
• 1 zakje vanillesuiker 
• 2 el kristalsuiker 

Confetti cakejes binnenkant

Benodigdheden:
• metalen muffinvorm 
• feestelijke muffin papiertjes 
• kleurrijke kaarsjes 
• knijptang ijsschep 
• 2 (wegwerp)spuitzakken 
• kartel spuitmondje 

Zo maak je het!
1. Verwarm de oven voor volgens de verpakking of het recept. Zet de bakvorm alvast klaar met de muffin papiertjes erin.

2. Bereid dan het beslag volgens de verpakking of het recept. Spatel als laatst de sprinkels erdoorheen. Verdeel het beslag met de ijsschep in 10 vormpjes.

3. Bak de cakejes gaar en goudbruin in ongeveer 18 minuten.

4. Tijdens het bakken maak je alvast de gele room aan volgens de verpakking. Als je het zelf vers wil maken zou ik dit doen voordat je aan de cakejes begint ivm het afkoelen ervan. 

5. Ik gebruikte zelf een spuitzak met zo’n soort ‘injectie’ spuitmondje. Je kunt ook de achterkant van een pollepel gebruiken. Vlak nadat de cakejes uit de oven komen duw je deze er tot halverwege in het midden in. Vervolgens vul je deze gaten op met gele room. Dit is het makkelijkst om te doen wanneer ze nog warm zijn. 

6. Laat de cakejes dan volledig afkoelen. Haal ze hiervoor uit de vorm en zet ze op een rooster of gewoon op het aanrecht. Klop in de tussentijd de slagroom stijf samen met de suiker en vanillesuiker. 

7. Doe dit in een spuitzak met een mooie kartel spuitmond en maak mooie toeven op de cakejes.

8. Maak af met meer sprinkels en kaarsjes. Vers het lekkerst! Bewaar ze in de koelkast. 

9. Niet zo’n fan van gele room? Gebruik dan een jam die je lekker vindt. Allebei kan natuurlijk ook. Extra lekker!

Confetti cakejes voorkant

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Appel-kaneel met cakejes pecannoten en vanilleslagroom
Lemon curd cakejes met witte chocolade-vanille botercrème 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *