Dit was leuk om te maken! Ik was eigenlijk een kokos-passievrucht taart van plan te maken.. Maar door het gebrek aan zowel verse als diepvries passievrucht in mijn supermarkt moest ik improviseren. Deze kokos yoghurttaart met aardbei en mango is daarvan het resultaat. Gebruik je liever geen kokosyoghurt? Dan kun je deze taart ook gerust met een gewone kwark maken of een andere plantaardige yoghurt. Het is gewoon een basic lekker yoghurt taartje maar hij steelt vooral de show door z’n looks!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Wachttijd: 3 uur
Totale tijd: 4 uur
Wat heb je nodig? (10 personen)
Bodem:
• 200 gram volkoren digestives
• 75 gram roomboter
• 30 gram geroosterde kokosrasp
Vulling wit:
• 250 gram kokos yoghurt
• 2 el kristalsuiker
• 1,5 blaadje gelatine
Vulling roze:
• 250 gram kokos yoghurt
• 2 el kristalsuiker
• 120 gram aardbeien (vers of diepvries)
• 2 blaadjes gelatine
Vulling geel:
• 175 gram mango (vers of diepvries)
• 50 ml slagroom
• 1 el kristalsuiker
• 1,5 blaadje gelatine
Benodigdheden:
• springvorm van 22 cm (eentje van 18 zal ook een mooi effect geven)
• velletje bakpapier
• een paar schaaltjes
• steelpan
• staafmixer + maalbakje
• spatel
Zo maak je het!
1. Bekleed eerst de bodem en randen van de springvorm met bakpapier. Zet ook alvast 5 blaadjes gelatine te weken in koud water.
2. Hak de koekjes tot kruim. Rooster de kokos en smelt de boter, voeg dit toe aan het kruim. Mix dit door elkaar. Stort het in de springvorm en druk dit gelijkmatig aan. Goed tot in de randjes en zet dit in de koelkast
3. Pureer de mango samen met de slagroom en suiker. Zet dit in een schaaltje apart.
4. Pureer ook de aardbeien en meng dit met de suiker en kokosyoghurt. Zet dit in een schaaltje apart.
5. Meng de dan nog overige kokosyoghurt met suiker en zet ook dit apart.
6. Schep 2 eetlepels van het mango-slagroom mengsel in een steelpan op laag vuur. Los hier de gelatine in op. Giet dit al roerend bij de rest van het mengsel en zet dit weer apart.
7. Herhaal dit met alle mengsels zodat overal de gelatine doorheen zit.
8. Haal de bodem uit de koelkast. Giet om en om een scheut vulling mengsel in het midden. Op het laatst houd je het schaaltje iets hoger zodat de yoghurt er harder in komt vallen. Dit levert het mooiste resultaat op!
9. Zet de taart voor minimaal 3 uur in de koelkast om volledig te laten opstijven. In de vriezer kan ook, dit gaat sneller. Snijd de taart in puntjes en smullen maar! Bewaren in de koelkast.
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Kokos-fruit taart
– Citroen kwarktaart met bastogne-amandelbodem