[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Een recept voor red velvet cheesecake op mijn site heeft natuurlijk veel te lang geduurd! Maar nu is het dan eindelijk zover. Beter laat dan nooit! Een smeuïge cake laag met daarop een zachte roomkaas topping met witte chocolade. Trek gekregen? Sprint snel naar de supermarkt om alle ingrediënten te halen.
RECEPT
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 1 uur en 20 minuten
Wachttijd: 4 uur
Totale tijd: 6 uur
Wat heb je nodig? (8-10 personen)
Bodem:
• 180 gram kristalsuiker
• 125 gram zelfrijzend bakmeel
• 85 gram roomboter
• 80 ml karnemelk
• 2 eieren
• 10 gram cacaopoeder
• 1 zakje vanillesuiker
• mespuntje zout
• 1/4 potje Wilton red red kleurstof
Vulling:
• 400 gram roomkaas/zuivelspread
• 150 gram witte chocolade
• 2 eieren
• 50 gram crème fraîche
• 30 gram kristalsuiker
Topping:
• ongeveer 50 gram chocoladekrullen
Benodigdheden:
• springvorm 18 cm
• bakpapier
• kaasschaaf/dunschiller
• handmixer
• spatel
• mengkom
Zo maak je het!
1. Verwarm de oven voor op 170 graden convectie stand. Bekleed de randen en bodem van de springvorm met bakpapier.
2. Mix eerst de boter zacht en romig. Voeg dan de vanillesuiker, kristalsuiker en het zout toe. Mix dit door elkaar. Voeg dan de 2 eieren en de kleurstof toe. Mix dit tot een egaal mengsel.
3. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder toe. Mix dit er op een lage stand doorheen en voeg daarna ook de karnemelk toe. Meng hier een glad beslag van en giet het in de springvorm. Bak dit voor 35 minuten.
4. Smelt dan de witte chocolade au bain marie of in de magnetron. Laat dit niet te heet worden en zet het apart.
5. Meng de roomkaas, suiker, crème fraîche en eieren tot een glad geheel. Giet dan al roerend de witte chocolade erbij en mix ook dit er weer goed doorheen.
6. Als het half uur om is haal je de cake voorzichtig uit de oven. Deze is dan nog niet helemaal gaar in het midden. Giet het roomkaas mengsel er langzaam op aan de zijkant/op de rand (waar het wel gaar is).
7. Zet dan de oven op 125 graden hete lucht en schuif de taart voor nog 50 minuten terug in de oven. Wanneer de tijd om is zet je de oven uit en de ovendeur op een kier. Laat de taart hier dan nog een uurtje in staan.
8. Laat hem daarna verder afkoelen op het aanrecht en zet ‘m daarna voor minimaal 2 uur in de koelkast. Vriezer kan ook, dan gaat het sneller. Maak de taart af met chocolade krullen. Deze kun je het beste zelf maken met een chocoladereep en een kaasschaaf.
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Red velvet taart
– Koffie-kaneel cheesecake met slagroom
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]