Red velvet cheesecake

Een recept voor red velvet cheesecake op mijn site heeft natuurlijk veel te lang geduurd! Maar nu is het dan eindelijk zover. Beter laat dan nooit! Een smeuïge cake laag met daarop een zachte roomkaas topping met witte chocolade. Trek gekregen? Sprint snel naar de supermarkt om alle ingrediënten te halen. 
RECEPT

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 1 uur en 20 minuten
Wachttijd: 4 uur
Totale tijd: 6 uur

Wat heb je nodig? (8-10 personen)
Bodem:
• 180 gram kristalsuiker 
• 125 gram zelfrijzend bakmeel 
• 85 gram roomboter 
• 80 ml karnemelk 
• 2 eieren
• 10 gram cacaopoeder 
• 1 zakje vanillesuiker
• mespuntje zout 
• 1/4 potje Wilton red red kleurstof 
Vulling:
• 400 gram roomkaas/zuivelspread
• 150 gram witte chocolade 
• 2 eieren 
• 50 gram crème fraîche 
• 30 gram kristalsuiker 
Topping:
• ongeveer 50 gram chocoladekrullen 

Benodigdheden:
• springvorm 18 cm 
• bakpapier 
• kaasschaaf/dunschiller 
• handmixer 
• spatel 
• mengkom 

Red velvet cheesecake choco krullen

Zo maak je het!
1. Verwarm de oven voor op 170 graden convectie stand. Bekleed de randen en bodem van de springvorm met bakpapier. 

2. Mix eerst de boter zacht en romig. Voeg dan de vanillesuiker, kristalsuiker en het zout toe. Mix dit door elkaar. Voeg dan de 2 eieren en de kleurstof toe. Mix dit tot een egaal mengsel.

3. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder toe. Mix dit er op een lage stand doorheen en voeg daarna ook de karnemelk toe. Meng hier een glad beslag van en giet het in de springvorm. Bak dit voor 30 minuten. 

4. Smelt dan de witte chocolade au bain marie of in de magnetron. Laat dit niet te heet worden en zet het apart.

5. Meng de roomkaas, suiker, crème fraîche en eieren tot een glad geheel. Giet dan al roerend de witte chocolade erbij en mix ook dit er weer goed doorheen.

6. Als het half uur om is haal je de cake voorzichtig uit de oven. Deze is dan nog niet helemaal gaar in het midden. Giet het roomkaas mengsel er langzaam op aan de zijkant/op de rand (waar het wel gaar is). 

7. Zet dan de oven op 125 graden hete lucht en schuif de taart voor nog 50 minuten terug in de oven. Wanneer de tijd om is zet je de oven uit en de ovendeur op een kier. Laat de taart hier dan nog een uurtje in staan. 

8. Laat hem daarna verder afkoelen op het aanrecht en zet ‘m daarna voor minimaal 2 uur in de koelkast. Vriezer kan ook, dan gaat het sneller. Maak de taart af met chocolade krullen. Deze kun je het beste zelf maken met een chocoladereep en een kaasschaaf. 

Red velvet cheesecake puntje

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Red velvet taart
Koffie-kaneel cheesecake met slagroom

13 reacties op “Red velvet cheesecake

  1. Ben heel benieuwd naar dit recept ga um binnenkort eens maken! Kun je het bijvoorbeeld ook 1-2 dagen van te voren maken en dan op een koele plek bewaren?

    1. Oh grapje! Ik dacht dat dit om de red velvet ging en niet de red velvet cheesecake. Ik zou hem lekker in de folie goed afgedekt in de koelkast zetten dan kan het ook zeker!

      1. Dank! Heb um vorige week gelijk als test even gemaakt, door iedereen goedgekeurd. Echt heeerlijk! Binnenkort maak ik um nog een keer voor onze housewarming. Echter ga ik het recept dan verdubbelen voor een wat grotere taart. Ik denk dat de baktijd verdubbelen wellicht te lang zal zijn? Heb je hier wellicht nog tips voor? Ik ga een 26cm vorm gebruiken.

      2. Zou je dan de chcoladekrullen er de volgende dag op doen? Dus dat je hem ‘s avonds maakt en dan van de 2 uur koelkast een hele nacht maakt… of werkt dat niet?

  2. Waar kan je de Wilton kleurstof kopen?
    En kan je hiervoor ook de rode kleurstof van Dr Oetker gebruiken?
    Zoja hoeveel dan van de Dr. Oetker?
    Groetjes van Miranda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *