Pasta is denk ik toch wel mijn ultieme comfort food. Ik eet het bijna altijd vega maar wel met een lekkere hoeveelheid kaas. Vaak als ik dit soort makkelijke pasta’s deel op mijn Instagram wordt er massaal om het recept gevraagd. Meestal heb ik die dan niet.. Dus, dit keer heb ik eens even opgelet wat ik er precies heb ingedaan. Onderaan het recept staan ook nog 2 links naar heerlijke andere pasta recepten maar nu eerst tijd voor pasta met tomaten-roomsaus, courgette en champignons:
RECEPT
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 9 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Wat heb je nodig? (2 personen)
• 200 gram linguine (of andere pasta)
• 1 courgette, in kleine blokjes
• 250 gram champignons, klein gesneden
• 2 sjalotjes, fijngehakt
• 1 tomaat, in kleine blokjes
• 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
• 75 ml slagroom
• 75 ml water
• 1,5 el tomatenpuree
• 40 gram parmezaanse kaas
• 2 tl Italiaanse kruiden
• 2 tl paprikapoeder
• 0,5 tl Cayennepeper
• peper naar smaak
• zout naar smaak
• olie om in te bakken
Topping:
• 2 el geroosterde pijnboompitten
• 30 gram oude kaas, grof geraspt
• 2 tl crème fraîche
• olijfolie (optioneel)
Benodigdheden:
• koekenpan/hapjespan
• kook pan
• houten lepel
Zo maak je het!
1. Zet de koekenpan op laag vuur en rooster hier eerst droog de pijnboompitten in. Doe dan een scheut olie in de pan. Snipper de ui fijn en voeg deze gelijk toe. Bak dit tot ze glazig zijn. Voeg dan de courgette, champignons en knoflook toe. Bak dit voor een paar minuten op middelhoog vuur.
2. Voeg dan de kruiden en specerijen toe en bak nog een minuut of 5 door. Zet intussen een pan water op het vuur voor de pasta. Kook dit volgens de verpakking.
3. Voeg dan het water, de slagroom en tomatenpuree toe. Roer dit door de groentes en zet het vuur laag. Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg dit samen met de geraspte parmezaan toe. Roer de saus af en toe door.
4. Als de pasta gaar is giet je het af. Verdeel dit over twee borden. Schep de saus over de pasta en maak af met pijnboompitten, oude kaas en een schepje crème fraîche. Optioneel nog wat peper en een scheutje olijfolie. Smullen maar!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta
– Pesto spinazie pasta met pijnboompitten