Ik krijg regelmatig de vraag of ik een recept heb voor een leuke verjaardagstaart voor kleine kinderen. De kinderen gaat het meestal om de looks en de volwassenen vinden het ook wel fijn als de taart nog lekker is ook. Ik denk dat je bijna elke taart wel kan omtoveren tot een (kinder)feestjes taart. Voor jong en oud het maakt niet uit! Ik heb deze keer weer een kant en klare biscuitmix gebruikt. Net als bij de stroopwafeltaart van laatst. Ik ben toch wel echt om nadat ik hier een testvideo van heb gemaakt. Deze kleurrijke verjaardagstaart met slagroom en sprinkels is niet moeilijk om te maken. Qua smaak kun je hem zelf zo bijzonder maken als je wilt. Dit is gewoon een basis!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Baktijd: 25-30 minuten x 2
Wachttijd: 1,5 uur (afkoelen)
Totale tijd: 4 uur
Wat heb je nodig? (12 personen)
Beslag:
• 500 gram biscuitmix (ik gebruikte die van Funcakes)
• 7,5 middelgrote eieren
• 50 ml water
• gebruik je een andere mix? Zorg dat je genoeg hebt voor een taart van 30 cm doorsnee in totaal.
• of gebruik een dubbel recept om het zelf te maken.
• optioneel nog vanille of citroenrasp toevoegen
Vulling:
• 6 eetlepels jam naar keuze, ik gebruikte aardbei
• 600 ml slagroom
• 3 el kristalsuiker
• 1 zakje vanillesuiker
Topping:
• 60 gram witte chocolade
• 15-20 gram slagroom
• 100 gram Unicorn Medley sprinkels (Funcakes) of anders
Overig:
• kleurstoffen, ik gebruik ALTIJD die van Wilton
• paars, roze, groen en geel
• kaarsjes
Benodigdheden:
• 2 springvormen van 18 cm doorsnee
• bakpapier
• standmixer
• afkoel rooster
• draaitafel voor de taart zou handig zijn
• boterhamzakje
• paletmes
Zo maak je het!
1. Bekleed beide springvormen met een velletje bakpapier (bodem en randen). Invetten mag ook maar ik vind bakpapier fijner om hiervoor te gebruiken. Zet de oven ook alvast op voorverwarmen. Hoeveel graden? Check de verpakking.
2. Maak de helft van het beslag volgens de verpakking en deel het op in tweeën. Geef dit een kleur naar keuze! Ik heb geel, roze, paars en groen gebruikt. Groen heb ik gemaakt door mosgroen en knalgroen te mengsen. Doseer goed, dus niet teveel. Zo krijg je een beetje pastelkleuren.
3. Bak de biscuits gaar, haal deze gelijk uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. Herhaal het beslag maken, bakken en kleuren opnieuw zodat je 4 mooi gekleurde biscuits hebt.
4. Wanneer de 2de lading biscuits in de oven staan klop je de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker. Doe dit alvast in een spuitzak en leg in de koelkast.
5. Snijd de biscuits bovenop recht af. Smeer de eerste in met een dunne laag jam gevolgd door een dikke laag slagroom. Herhaal dit tot de taart is opgebouwd. Duw elke laag goed aan!
6. Smeer de taart dan rondom strak (of juist grof en ‘slordig’) af met slagroom. Maak de ‘drip’ door de chocolade en slagroom te smelten en kleurstof naar voorkeur toe te voegen. Dit kan au bain Marie of in de magnetron. Laat de drip tot handwarm afkoelen en doe dit dan in het boterhamzakje. Knip een klein puntje af. Maak een drip of smeer er de hele bovenkant mee in. Freestyle er op los.
7. Maak af met de sprinkels en kaarsjes. De onderste rand maakte ik door de afgesneden bovenkant te verkruimelen.
8. Bewaar de taart in de koelkast. Optioneel kun je de taart ook nog vullen met vers fruit als aardbeien of perzik bijvoorbeeld. Qua smaak kun je elke kant op die je wil. Eet smakelijk!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Aardbeien-kersentaart met Oreocrème
– Triple chocolate hazelnut cake