Blog

Zo kwam onze ‘favorites food party’ tot stand!

Ik ga gewoon helemaal bij het begin beginnen. Ashley en ik volgden elkaar al een hele tijd op Instagram. Na een aantal berichtjes via DM spraken we een keertje af om samen te gaan eten. Volgens mij is dit nu een klein jaar geleden. Het klikte ook offline goed en we zagen elkaar daarna nog een aantal keer. Uiteraard altijd in het bijzijn van eten.Toen we (ik denk een maand of 5 geleden) samen wilden lunchen opperden Ashley om dat bij Proeflokaal Mimi te doen. Ik kende het nog niet maar vond het er heel tof uit zien. Zaken waar ik nog nooit eerder ben geweest check ik altijd even op Instagram of de website. Ash kwam er af en toe al omdat ze geregeld boodschappen doet bij de Valk Versmarkt. Het zit beide in hetzelfde pand en is ook nog eens van dezelfde eigenaar. 

Vooraf 3 tafeltjes Mimi

Toen wij lunch hadden besteld maakten wij daar een paar Instagram stories van. We hadden daar echt mega snel reactie op! Toen wisten we nog niet met wie, maar dit bleek Danielle te zijn. Met haar hebben we ook de hele organisatie van het event gedaan. Ze vroeg of ze de foto’s mocht gebruiken om deze te delen via het account van Mimi en dat vonden wij prima. De lunch sloten wij af met echt goddelijke lemon meringue taartjes.

De eerst volgende keer stuurden we vooraf een berichtje of ze twee van die taartjes voor ons wilden reserveren. De derde keer lunchen werden wij getrakteerd door Mimi. Super lief! Het idee om hier iets leuks te gaan organiseren begon bij Ashley en mij een beetje te borrelen. Hoe leuk zou dat zijn? Een foodevent met lekker eten. De ultieme gelegenheid om op een toffe manier weer eens bij de kletsen met je collega bloggers etc. De vierde keer zaten wij met Danielle rond de tafel om onze ideeën voor te leggen. Zij was enthousiast en wij minstens net zo. Nu was het afwachten op een akkoord voor ons en dat kregen we. De rest van de organisatie liep per mail terwijl wij in de tussentijd nog wel een aantal keer hebben geluncht bij Mimi.

Gedekte tafels Mimi

Bovenal wilde wij een leuke lijst collega bloggers/Instagrammers uitnodigen. Om het niet totaal exclusief te maken leek het ons ook leuk 3 of 4 volgers/lezer de kans te geven ook te kunnen komen. We bedachten ook dat een thema leuk zou zijn en dat thema werden al snel ‘onze favorieten’. Ash en Eefs favorites food party. De basis hadden we bedacht. Nu nog de uitvoering! Ashley maakte een mooie uitnodigingen. Ik maakte een opzetje voor de genodigden en we bereidden een Instagram post voor om een oproepje voor de aanmelders te kunnen doen. De uitnodigingen werden verstuurd en we zaten in no time vol! Het zou ook niet gigantisch worden want we hadden plek voor 15. Dat was alvast geregeld!

Zonder goodiebag geen food event natuurlijk. Ons ‘favorieten’ thema trokken we door tot in de goodiebag. We maakten een lijst met wat voor een soort spullen of producten wij er graag in wilden hebben. De lijst werd in tweeën gedeeld en wij gingen allebei aan het mailen. Er werd heel enthousiast en leuk gereageerd. Het idee was om de inhoud in mijn EEFSFOOD totebags te doen maar na 5 toezeggingen bleek dit al een veel te klein tasje. Het was wel duidelijk en we moesten echt op zoek naar grotere tassen. De toezeggingen bleven binnen komen! Uiteindelijk zaten er gewoon 22 (!!) items in en woog elke tas bijna 7 kilo. 

Taartje eten Mimi

Ashley nam de tafelaankleding op zich terwijl ik nog 2 laatste afzeggingen probeerde op te vullen. Alles liep verder gesmeerd. Echt teamwork! Toen eenmaal alle gasten binnen waren en aan tafel zaten deed ik een kort welkomspraatje. Ik vind dat dus helemaal zo spannend niet en toch ben ik altijd in no time buiten adem. Spreken voor een groep(je) is echt een vak apart! Ik vertelde hoe gigantisch onze goodiebag was en dat teleurstelling niet mogelijk kon zijn. 

Vleeswaren en kaas @ Mimi

Er kwam eerst brood op tafel met allerlei verschillende soorten kaas en vleeswaren. Dit was om er een beetje in te komen. Het was gezellig, iedereen genoot en het volgende eten kwam er alweer aan. Mimi’s mini burgers, friet met truffel mayonaise, onze grootste favoriet de rock shrimps, Ceasar salade met kip en zoete aardappel frietjes.

Ceasar salade Mimi 

Als afsluiter hadden wij natuurlijk geregeld dat onze aller lievelings lemon meringue taartjes ook voor iedereen op tafel kwam. Er werd flink gefotografeerd! Ash en ik keken blij toe. Ondanks dat wij dit hebben mogen doen bij Proeflokaal Mimi hoopte wij natuurlijk ook voor wat publiciteit voor de zaak. Het gaat al heel goed maar het kan natuurlijk altijd beter, zeker als je pas 2 jaar geleden geopend bent. Je snapt wel dat wij Proeflokaal Mimi in Voorschoten enorm aanraden! Voor grotere groepen ook ontzettend leuk.

Koffie met taartje Mimi

Het event liep ten einde. Iedereen zat bommetje vol! Wij deelden onze goodiebags uit en de reacties waren precies zoals gehoopt! 

‘Wooow, dit is echt gigantisch!’ 

‘Je kan wel zien dat jullie smaak hebben’

‘Ik ben blij dat ik met de auto ben’

We hebben nog wat nagepraat buiten bij onze auto’s. Die avond kwam er namelijk een te gekke winactie online. Wij gaven beide via onze blog zo’n giga goodiebag t.w.v. €130,- weg. Voordat ik wegreed zei ik nog tegen Ash ‘het zou leuk zijn als er 50 reacties op komen’. Het ontplofte totaal! Ash haar site lag eruit en bij mij was er een fout in m’n website gaande wat ik niet direct kon oplossen. Ruim 450 reacties had ik uiteindelijk. Echt een bizar aantal! De tassen zijn inmiddels op de post. Maarrrr er staat nu alweer een nieuw actie op onze Instagram! Je kunt namelijk een lunchbon winnen t.w.v €40,- bij proeflokaal Mimi.

Wij hopen in ieder geval niet dat dit de eerste en ook gelijk de laatste keer was want dit smaakt echt naar meer! Iedereen die erbij was, ME-GA bedankt! <3

Groepsfoto voor Mimi

Liefs,

Eef

No Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.